Автор Тема: Давање на кола ...  (Прочитано 9576 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
Одг: Давање на кола ...
« Одговори #30 на: 08 Мај 2012, 22:03:44 pm »
Така де, секое добро со добро се враќа. Кола е, и да ја поебе мој другар, така требало да биде! Ќе се напраи! Можеби и јас ќе сум ја поебел возејќи го него за да заврши работа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #31 на: 08 Мај 2012, 22:05:11 pm »
Ja kola bez vozac ne davam. Ustvari vozacot sum ja, ja davam komplet sose mene. Full service :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
« Одговори #32 на: 08 Мај 2012, 22:11:39 pm »
Јас кога возам туѓа кола сегоаш имам на ум ако нешто се случи и ја оштетам дека јас ќе ги сносам материјалните, покрај другите, последици. Исто очекувам и кога некому ќе ја дадам колата, доколку направи некоја ситуација дека за истото ќе ги сноси материјалните последици во целост.

Избегнувам да ја дадам колата, и не само колата туку било што (лаптоп, мотор, алат), на некој кој неможе или не е подготвен да ги покрие трошоците доколку нешто упропасти. Исто така избегнувам да земам на користење предмети кои постои шанса да ги оштетам, а немам можност да ја платам штетата.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #33 на: 08 Мај 2012, 22:13:20 pm »
Ја давам скоро на секој, сигурно не би ја дал на некој што прв пат го гледам. И како што вика Симо, јебига ако се случи нешто, така требало да биди. Само девојката никако не можам да ја убедам да ја повози -.-
Често се случва и да му речам на тој што е со мене “ај вози“, а јас убаво да си се спружам на совозачко :)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #34 на: 08 Мај 2012, 22:22:25 pm »
Колку пати ми давале да возам туѓо возило, но секогаш сум ги одбивал со муабетот: "Јас туѓо возило не возам", што и го практикувам во пракса. Неможам да знам јас дали возилото ке му рокне во секој миг, и после јасда испаднам виновен за тоа..Вака си ја возам, само мојата, и си знам ако рокне нешо , јас сум ја сјебал, не некој друг.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #35 на: 08 Мај 2012, 22:25:00 pm »
Јас кога возам туѓа кола сегоаш имам на ум ако нешто се случи и ја оштетам дека јас ќе ги сносам материјалните, покрај другите, последици. Исто очекувам и кога некому ќе ја дадам колата, доколку направи некоја ситуација дека за истото ќе ги сноси материјалните последици во целост.

Избегнувам да ја дадам колата, и не само колата туку било што (лаптоп, мотор, алат), на некој кој неможе или не е подготвен да ги покрие трошоците доколку нешто упропасти. Исто така избегнувам да земам на користење предмети кои постои шанса да ги оштетам, а немам можност да ја платам штетата.
Ова значи дека колата не ја даваш на сиромашни луѓе :)  
Иначе и јас избегнувам да му земам на користење предмети.. нема врска дали се скапи или евтини, битното е дека  сигурно ќе има расправија..

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #36 на: 08 Мај 2012, 22:29:24 pm »
Расправија ќе нема ако има да ти врати ако е оштетено тоа што е земено,а ако нема што да ти врати ќе биде лошо.

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
« Одговори #37 на: 08 Мај 2012, 22:52:47 pm »
Кола давање само што викате на луѓе на место и по можност јас на совозачко (исклучок е татко ми, кога почнав негови коли сум возел, он има право што сака со моите да прави.. :) ) инаку од искуство кола давање јок, на соседката и остана кола една во наследство и несака да ја продава и и ја земаат на услуга, а мене ме замолува да ја возам чисто за нејзини потреби, колата е со 45 000 а е во состојба како да е со 450 000, значи ако им треба кола барем сега секој мислам дека може да си дозволи каква таква, во спротивно такси, а инаку и јас да дојдам до кола која не е моја би ја истестирал да видам што може, подуслов да не е на некој познаник, пример: чичко ми кога зема рентакар, со братучед ми убаво ги масираме (чисто нели во стилот на топгир тестовите.. :P ) a кругче само јас ако сум во колата.. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #38 на: 09 Мај 2012, 09:00:16 am »
Мене често ми се случува да возам туѓа кола. Колата што во моментов ја возам е на Макпетрол. ;)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747
« Одговори #39 на: 09 Мај 2012, 09:01:21 am »
Мене често ми се случува да возам туѓа кола. Колата што во моментов ја возам е на Макпетрол. ;)
хаха едно преубаво цивиче :)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747
« Одговори #40 на: 09 Мај 2012, 09:02:42 am »
Јас колава не ја давам за вожња сеуште, татко ми ја има само еднаш возено и тоа ради реда му ја дадов да ја проба кога ја купив. :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #41 на: 09 Мај 2012, 10:06:49 am »
Ne e do toj sto mu ja davate,do vas e,ako mu ja dadam na nekoj sto znam deka ke ja stiska i ke vozi kako na staza,pa golema e sansata nesto da se sluci,
ama ako mu ja dadam na nekoj radi potreba ili da ja proba popoleka i da se sluci nesto,mi e gajle kolku moze da bide stetata

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #42 на: 09 Мај 2012, 12:24:31 pm »
Абе кола и жена НЕ - СЕ - ДА - ВА !!!  ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #43 на: 09 Мај 2012, 12:28:02 pm »
90% jas..8% brat mi..2 % shurata koga ke izrazi merak.
Ne radi drugo..facata dodeka ja shalta  mu e priceless.

Zena mi ceka V6 ili muscle car...ne ja zanimaat 4 cilindrasi nea.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #44 на: 09 Мај 2012, 12:29:09 pm »
Секој поднесок на барање „кругче“ го гледам индивидуално од подносителот ;D

Меѓутоа правилото е секогаш јас да бидам присутен на совозачко седиште, заради первенција, освен во случаите на брат, татко ...

Јас лично, не се сеќавам некогаш да сум побарал кругче. Нормално ако побарам, си ја сносам целосната материјална одговорност за последиците предизикани од мене. Сметам дека секој треба да го има тоа на ум, пред да го постави прашањето.