Автор Тема: Барам носилка, итно  (Прочитано 5920 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Барам носилка, итно
« на: 04 Мај 2012, 16:26:15 pm »
Дечки, да не му се наоѓа на некого од прилика ваква носилка? Или пак информација каде можам да најдам?

По можност да е со каиши за врзување. Ми треба за во Понеделник и уште еден ден потоа дали Четврток или Петок евентуално. Ветувам дека нема да ја оштетам.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Одг: Re: Барам носилка, итно
« Одговори #1 на: 04 Мај 2012, 16:42:32 pm »
Vakva imaat gorsko spasitelna sluzba

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одг: Барам носилка, итно
« Одговори #2 на: 04 Мај 2012, 16:46:29 pm »
Знам, имав и јас во опремата за спасување ама ја дадов на извиднички одред Галеб и не ми ја вратија повеќе. Каде може да се најде да не знае некој?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3 на: 04 Мај 2012, 19:01:09 pm »
Ако сакаш да купиш, сум гледал во тоа трговскиот после Лептокарија кај Уни Банка на ќошот а за позајмица незнам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4 на: 04 Мај 2012, 22:27:24 pm »
На ќошот кај Унибанка? Тоа е оној меѓу лептокарија и букурешт?

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 487
« Одговори #5 на: 05 Мај 2012, 01:24:52 am »
Medicus plus можда има....не сум сигурна, али таму ми делува логично дека би можело да има нешо вакво.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6 на: 05 Мај 2012, 01:43:53 am »
Фаланга, утре се враќа татко ми од Струга, ќе го замолам да праша некои од луѓето со кои соработува дали ќе може да ти позајмат.
Претежно тоа се фирми за медицинска опрема баш од овој вид, прво што ќе го прашам кога ќе се врати е да ти помогне. :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #7 на: 05 Мај 2012, 05:29:05 am »
Да да баш тој Фаланга, Уни е на ќошот што гледа накај Партизанска а продавницава гледа накај лептокарија неможеш да ја утнеш има вакви тракатанци, друго чаре да прашам другар од црвен крст ама за тоа не ти ветувам многу. Колку итно ти треба тебе за кога ти е?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8 на: 05 Мај 2012, 13:48:27 pm »
Фаланга, утре се враќа татко ми од Струга, ќе го замолам да праша некои од луѓето со кои соработува дали ќе може да ти позајмат.
Претежно тоа се фирми за медицинска опрема баш од овој вид, прво што ќе го прашам кога ќе се врати е да ти помогне. :)
Еј друже ај молим те види со татко ти дали ке може да земе на заем. Ќе ја земам и вратам од каде и да е само да ја добијам.

Минатава недела сум си го дал г’зот под кирија кај кој знае колку луѓе за да закажам за татко ми снимање на патологија за поскоро (Вторник) иначе закажуваат за 2 месеци најмалку. Стариов мој ако не се дијагностицира и направи нешто нема ни два месеца. Легнат е во кревет и е скроз неподвижен без помош. Ми треба носилката за да го симнам од 4-ти спрат до доле, до болница и назад и после тоа уште еднаш до таму и назад.

Жити се види и дај ми информација дали ќе бидне преку татко ти. Ако не, да одам да купам една, арно Ивана што ме подсети за мекус хелп.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9 на: 05 Мај 2012, 14:28:57 pm »
Фаланга,викни брза помош и со нивната носилка од комбето можеш да го слезиш татко ти...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10 на: 05 Мај 2012, 16:03:05 pm »
За жал нема ништо од парнерите од Скопје, арно ама се јави и во нашата болница и рекоа дека имаат на располагање неколку.
Знак прашалник е дали ќе идам утре на собир со кола, за јас да ти ја донесам. Ако не бидне ништо и идам со автобус, во понеделник на распоред им е сервисирање на некое од службените возила во Скопје и тие ќе ја донесат.

Рекоа дека носилата биле стари НО добро си ја вршеле работата.
Најверојатно утре идам со кола, уште мајка ми да се убеди или да и подметнам седативи во утринското кафе, и ќе завршиме работа. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #11 на: 05 Мај 2012, 19:09:33 pm »
Фаланга,викни брза помош и со нивната носилка од комбето можеш да го слезиш татко ти...

Јас и на тоа помислив, ама тие од брза помош не сакаат да помагаат и не носат никого. Тоа ми е крајното решение под услов да имам уште тројца другари и сите а бита таму во исто време за да го пренесеме. А бидејќи носењето ќе биде најверојатно во Вторник во работно време кој знае и дали ќе успеам да ангажирам луѓе.

За жал нема ништо од парнерите од Скопје, арно ама се јави и во нашата болница и рекоа дека имаат на располагање неколку.
Знак прашалник е дали ќе идам утре на собир со кола, за јас да ти ја донесам. Ако не бидне ништо и идам со автобус, во понеделник на распоред им е сервисирање на некое од службените возила во Скопје и тие ќе ја донесат.

Рекоа дека носилата биле стари НО добро си ја вршеле работата.
Најверојатно утре идам со кола, уште мајка ми да се убеди или да и подметнам седативи во утринското кафе, и ќе завршиме работа. :)

Мартин фала многу за ангажманот и за информацијата. Ќе ти се јавам во Понеделник попладне да видиме каква ќе биде ситуацијата. Евентуално ќе поминам јас до Гостивар да ја земам ако не можеш да дојдеш со кола. АЛи ако не можеш не претерува за да дојдеш. Има и автобус :)

Medicus plus можда има....не сум сигурна, али таму ми делува логично дека би можело да има нешо вакво.

Бев во Медикус Хелп и немаат носилка, можеле да ми обезбедат за 2 месеца  :-\
« Последно менување: 05 Мај 2012, 19:21:17 pm Falanga »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #12 на: 05 Мај 2012, 19:17:35 pm »
Ако треба Миле помош викај. Тука сум.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #13 на: 05 Мај 2012, 19:20:56 pm »
Falanga daj Boze da se sredi situacijata so tatko ti. Da se nadevame deka ke e podobro. Ako ne najde nosilka da barame drugo care, improvizacija nekoja. Covekot moze li so pomos poleka da se dvizi do kola ?

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #14 на: 05 Мај 2012, 19:32:58 pm »
Фаланга и да земеш носилка пак ке треба да бараш луѓе за носење,така да тоа е најмал проблем.Најлесно тие тоа,викни брза помош наместо да бараш ваму таму.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D