Автор Тема: Фелни (Бандажи)-Дискусии, искуства, упатства, желби  (Прочитано 720943 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
полезна страна http://www.wheelfitment.eu убаво е што вади кое возило има исти фелни со референтното возило :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
Едно прашање до сите. Кај мене се 4x98, дали можам да ставам 4x100 без никакви преправки.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Mozes !

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
полезна страна http://www.wheelfitment.eu убаво е што вади кое возило има исти фелни со референтното возило :)

::) ::)

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2730.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
Едно прашање до сите. Кај мене се 4x98, дали можам да ставам 4x100 без никакви преправки.
Најди вакви штрафови, корегираат 1мм по штраф без проблеми (или 2мм по дијагонала или ПЦД)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
А кај да најдам вакви штрафови? Ги има ли по продавнициве за бандаши?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Да, види кај овие бенелукс шменелукс, имаат....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Ок ќе проверам, фала  :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
jas vozam 4x98 a treba 4x100,obini mi se strafovite ,onie za aluminski bandas,i neam nikakov problem,i pravi se bandasite i se e vo red :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
И Члинк вози 5x100 а треба 5x98 без вакви офсет штрафови, исто вика дека нема проблем. Сепак, „за мирна глава“ ако најдеш вакви, мислам дека е подборо..

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Да ама кај мене треба обратно. Кај мене се 4x98 а сакам да ставам 4x100. Проблемот е што 4x98 потешко се наогаат бандаши а 4x100 ги има во изобилие. Бев до Stop&Go чисто иформативно да прашам за бандаши и дечкото ми вика дека 4x100 може да се стави без проблем, ама не спомна никакви штрафови. Па затоа малку чудно ми падна.

Инаку вакви бандаши би земал. Само незнам дали да ги фарбам бели или да останат сребрени

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
исто и Члинк за алфата, нема врска дали е обратно или не е обратно, разликата ти е 2мм во целиот дијаметар, или по 1мм, на штраф.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Значи да не се замарам толку околу тоа, да си барам бандаши 4x100 и мува да не ме лази.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Кај мене не појавило проблем. Ама ако можеш најди си такви штрафови да не му се замараш.