Автор Тема: Фелни (Бандажи)-Дискусии, искуства, упатства, желби  (Прочитано 773820 пати)

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
имаш слика во твојата тема :D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
18''
Цена:200 €. Цената не е фиксна.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
фарбани фушерај ... треба да се фрли уште 100ка за да се средат :/

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Уште едни...
170 €.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
фарбани фушерај ... треба да се фрли уште 100ка за да се средат :/

аман брат 100е за средвање бандаши ... не заебавај јас сам ке ги средам за 2000 максимум :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Darko-HPG

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 204
Одг: opel tigra 1.6 turbo
« Одговори #440 на: 10 Јули 2012, 19:34:05 pm »
Kosei кај нас е врвот според многумина, али само дека не знаат за подобро, џабе интернет ;D Kако што реков за добра цена нудат копија од дизајн, мала тежина и добар квалитет.

Али не се Enkei, Rays, Advan и слични.

И да се доизјаснам, би купил и Косеи и Рота и сл. ако немам или не ми се дава за оригиналот ;)

А од кој тоа бренд Kosei се копија?
И муабетов може да продолжи на друго место, да не му ја е..ме на Јоцо темата...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Kosei K1 TS

VS
Enkei RPF1

K3 се слични на ТЕ37, иако некои викаат дека обратно била украдена идеата  ;D

И К3 и К1 TS се потешки од соодветните бандажи од други марки.

« Последно менување: 10 Јули 2012, 20:14:13 pm Banzai »
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Darko-HPG

• Јуниор
  • **
Слични ДА, идентични НЕ!
А колку за информација сите освен Forged, се исти принцип на изработка, или Low pressure cast, така да зависи од производителот колку "pressure"  ке им направи, затоа и тежината е различна. Бандаж е ствар на вкус, а не на информација од интернет. 

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Не мислев буквална копија, не се они Рота или уште полошите кинези. Него очигледна е инспирацијата за дизајнот на тркачкиве бандажи од каде им е добиена. Затоа тие фенси што им се се катастрофа :)

А изјава од типот TE37 е копија на Косеи К3 е ствар на неинформираност, а таа информација е лесно достапна на интернет. Како да кажеш дека БМВ 5 е копија на Киа Оптима :) Rays е еден од најдобрите производители на бандажи во светот, Косеи не спаѓа во таа група.

Купување на К3 пред ТЕ37 е ствар на избор и вкус и можности и не знам што. Тоа се согласувам дека не мора да има врска со информираност.

И да можеле сите да направат лесен cast бандаж со добра цврстина и квалитет, сите ќе правеле такви. Kosei дефинитивно спаѓа во групата на производители кои знаат да направат добар, лесен, убав и цврст бандаж. Само кажав дека дизајнот не им е баш оригинален. Ете поубаво да се изразам :)

Отсутен Darko-HPG

• Јуниор
  • **
Пак ќе кажам... Ствар на вкус
Мене лично К3 повише ми се свиѓаат на изглед од ТЕ37, а ако дебатираш индиректно нешто околу вредноста, ќе кажам само... И Kosei да имаа Forged бандаж во програма, ќе беше 500+ за комад.  ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Не бе, нема врска вредноста. Вредноста на ТЕ37 е во начинот на изработка највеќе, многу јасно.

Јас само искоментирав дека кај нас многу луѓе не знаат за Rays, Advan и компанија. Пред се затоа што ги нема. Второ, дека не се заинтересирале и прочитале на нет за нив. Затоа и има такви изјави дека они копираат од некои други :)
Конкретниот избор на бандажи на Јоцо, или на било кој друг е сосема нешто друго и како што реков не се работи за неинформираност.

А дека дизајнот на два три најпознати модели на Косеи потсеќа на некои други тоа е факт, макар Косеи-то ти биле поубави тебе, па и на мене :) А и во првиот пост поврзан со бандаживе пишав дека без проблем би купил Косеи, па и Рота кои се апла копиранти, али не со кинески квалитет.

Да сумирам што сакав да кажам, а и кажав:

1. Косеи има бандажи кои потсеќаат на некои други бандажи. (неспорен е квалитетот, малата тежина и остали битни работи) и
2. Rays е смешно да копира дизајн од Косеи, затоа што знаеме кои се Rays во светот на бандажите ;D

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
вредат ли за таа цена, јас некаде ги ценам околу 280 евра :)

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=390764

јас требаше да ги земам овие за мене али цената до плафон :)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Иво беше да ги видиш, каква им е состојбата ?

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
TSW-во ми прават мерак и на мене :)
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max