Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 619649 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #765 на: 13 Јануари 2014, 01:42:26 am »

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #766 на: 13 Јануари 2014, 09:02:32 am »
Ако се оствари ова со автопатиштава Грујо ќе владее наредните 200 години ;D

Груевски сеуште е политичар со најмногу исполнети ветувања. Ако остане и после ова 200 не али 10тина години секако.

најважните не ги исполнил, за жал.

Човекот е супер. Алал да му е. Така се прави држава. Сите крадат но овие барем прават нешто. Скопје не се препознава како град толку е разубавен што нема друг поубав на светот.
Сите патишта ќе станат подобри од оние во Австрија за 10-тина години благодарение на напорите на владата. Секоја чест.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20820
« Одговори #767 на: 13 Јануари 2014, 09:04:13 am »
Човекот е супер. Алал да му е. Така се прави држава. Сите крадат но овие барем прават нешто. Скопје не се препознава како град толку е разубавен што нема друг поубав на светот.

Требаше да си заврши вака реченицава:
Скопје не се препознава како град.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #768 на: 13 Јануари 2014, 10:23:51 am »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #769 на: 13 Јануари 2014, 10:48:12 am »
Човекот е супер. Алал да му е. Така се прави држава.

Епа ајде де? Нека ја направи. Што се чека уште?

Ја не приметувам напредок во суштинските атрибути на една држава, како што е владеење на правото, чување на животната околина, образование, здравство, инфраструктура, енергетика... Во овие клучни дисциплини уште сме тапа ко што си бевме. Во некои е дури и полошо, зажал.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #770 на: 13 Јануари 2014, 11:20:20 am »
Поделено е мислењето околу изгледот на Скопје. Сепак има повеќе добри градби отколку лоши. И најважното од се,  се гради, не се уништува и продава за 2 денари.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #771 на: 13 Јануари 2014, 11:38:14 am »
Повели на тебе нека ти испосечат бели дробови за да направиш лажни говнарии кои врска немаат нити со Македонија, нити со ништо. Боље да го крстеа „Центар 2014“, отколку „Скопје 2014“.
Скопје е бетер од Вегас. Таму све е фејк, ама барем има цело брдо пари. Кај нас се’ е фејк. Толку. Нема пари, нема култура, нема воздух да дишеш, немаш мир, немаш спокој, немаш лице, немаш ништо.
Да ти се мочам у „градот“... Односно у тоа што остана од него.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #772 на: 13 Јануари 2014, 11:45:05 am »
Јас би му се испосрал, малце е мочање :)

ЛП не е само да се гради, треба малце вкус, а и малце рационалност. Читав едно интервју на Сашо Тасевски не знам каде, убаво кажа за театарот. Големо здание, преголемо за нашиот театар. Малиот драмски или театар центар работат со загуби, не па толкава градба со огромни трошоци. Рачунај за некоја година кога ќе се натрупаат долгови за струја, вода, одржување и слично, ќе почнат да кратат од буџетот во делот за преставите, за глумците...

Ако веќе трошат толку пари што не им текна да го направат Скопје најзелен и најеко град на балканот и пошироко, ем сите ќе имавме бенефит ем немаше да личи на циркуз и пародија.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55123
  • Махер
« Одговори #773 на: 13 Јануари 2014, 14:00:21 pm »
Што се тиче Скопје 2014 јас да ја искористам оваа прилика и да ви предложам да засадите едно дрвце каде било.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2852
« Одговори #774 на: 13 Јануари 2014, 14:03:06 pm »
Што се тиче Скопје 2014 јас да ја искористам оваа прилика и да ви предложам да засадите едно дрвце каде било.
Во близина на споменикот

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #775 на: 13 Јануари 2014, 14:35:24 pm »
тоа се многу дрвца.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #776 на: 13 Јануари 2014, 16:03:34 pm »
Повели на тебе нека ти испосечат бели дробови за да направиш лажни говнарии кои врска немаат нити со Македонија, нити со ништо. Боље да го крстеа „Центар 2014“, отколку „Скопје 2014“.
Скопје е бетер од Вегас. Таму све е фејк, ама барем има цело брдо пари. Кај нас се’ е фејк. Толку. Нема пари, нема култура, нема воздух да дишеш, немаш мир, немаш спокој, немаш лице, немаш ништо.

Мене Скопје ми е  грд град. Никогаш не ми се свиѓал. Ама спомениците и градбите од проектот 2014 не допринесуваат за поголема загаденост. Скопје е град за 350.000 жители во кој живеат 700.000. Никогаш нема да биде убаво место за живеење.

Јас би му се испосрал, малце е мочање :)

ЛП не е само да се гради, треба малце вкус, а и малце рационалност. Читав едно интервју на Сашо Тасевски не знам каде, убаво кажа за театарот. Големо здание, преголемо за нашиот театар. Малиот драмски или театар центар работат со загуби, не па толкава градба со огромни трошоци. Рачунај за некоја година кога ќе се натрупаат долгови за струја, вода, одржување и слично, ќе почнат да кратат од буџетот во делот за преставите, за глумците...

Ако веќе трошат толку пари што не им текна да го направат Скопје најзелен и најеко град на балканот и пошироко, ем сите ќе имавме бенефит ем немаше да личи на циркуз и пародија.

И јас би направил некои работи поинаку. На плоштад само Александар, доволно е... За театарот би рекол дека е најубав на балканот.  Ми се допаѓа и партенонот.

Да се вратиме на патиштата. 1 милијарда, луѓе...

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #777 на: 13 Јануари 2014, 16:07:59 pm »

Мене Скопје ми е  грд град. Никогаш не ми се свиѓал. Ама спомениците и градбите од проектот 2014 не допринесуваат за поголема загаденост. Скопје е град за 350.000 жители во кој живеат 700.000. Никогаш нема да биде убаво место за живеење.

No shit. Дрвјата (што беа) на кеј, во Жена Парк, карши Бристол, кај МЕПСО итн. beg to differ.

За другото се согласувам.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #778 на: 13 Јануари 2014, 23:13:21 pm »
site drva iseceni i na nivno mesto napravenite masivni zgradetini vo Skopje pridonesuvaat vo zagadenosta na vozduhot. Zgradite go zatvorija struenjeto na vozdugot, drvata veke gi nema da go recikliraat vozduhot. Site miljoni i miljoni drvca zasadeni po planinite  I doliniti niz makedonija I okolnite drzavi nemaat nikakva vrska so zagadeniot skopski vozduh...  :-\
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9285
« Одговори #779 на: 14 Јануари 2014, 11:34:45 am »
кои милиони дрвца, тоа е реклама пола од тие не се садат другата пола скапуваат и толку, во парк нема едно ново дрво, а старите само ги кастрат секое лето,

незнам само кога ке им текне во парк да направат некое одромно здание и да немаме ни  парк, зошно не ни треба