Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 608529 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #975 на: 13 Јули 2014, 21:19:45 pm »
Зборував исклучиво за патарините,колку беше разлика не се сеќавам. Баш го дискутиравме тоа со брат ми на враќање кога ја земав колата,затоа ми текна.

EDIt: Еве една табела каде се гледа тоа,како може и 10дин да е 0,5е и50дин да се 0,5е. Да не ги набројувам и останатите,секаде е различна разликата. За инфо моментален курс е 115дин=1еур.
http://www.putevi-srbije.rs/index.php?lang=sr&Itemid=3300

Овдека е јасно заокружувањето на  50 центи. Кај нас не е јасно. Пошто ако е заокружувано, 40 и 60 денари треба да биде 1 евро. 110 треба да е две, а 160 треба да е 2,5 евра. Да не се лажеме, курсот е крадачки.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #976 на: 13 Јули 2014, 21:24:57 pm »
Бугарија порано имаше повисоки цени за странци ама европа им наложи да ги порамнат цените бидејки е дискриминација

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #977 на: 13 Јули 2014, 21:58:21 pm »
Зборував исклучиво за патарините,колку беше разлика не се сеќавам. Баш го дискутиравме тоа со брат ми на враќање кога ја земав колата,затоа ми текна.

EDIt: Еве една табела каде се гледа тоа,како може и 10дин да е 0,5е и50дин да се 0,5е. Да не ги набројувам и останатите,секаде е различна разликата. За инфо моментален курс е 115дин=1еур.
http://www.putevi-srbije.rs/index.php?lang=sr&Itemid=3300

Овдека е јасно заокружувањето на  50 центи. Кај нас не е јасно. Пошто ако е заокружувано, 40 и 60 денари треба да биде 1 евро. 110 треба да е две, а 160 треба да е 2,5 евра. Да не се лажеме, курсот е крадачки.
Запнавте,затоа и пишав поназад дека незнам кои беа разликите,немав желба до толку да анализирам. Не реков дека е оправдано покачувањето.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #978 на: 17 Јули 2014, 01:47:07 am »
Ај Ве-Ск ќе го средат, ама што прајме со  другата делница од грчка граница до Велес. Од година во година се полоша и полоша е таа делница.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #979 на: 17 Јули 2014, 02:12:14 am »
за 20-30 години кога комплетно ке се усере целиот пат ке направат (тогашната влада) хет трик со асовиод ракав за поени и ке го реновираат патот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #980 на: 17 Јули 2014, 15:05:34 pm »
за 20-30 години кога комплетно ке се усере целиот пат ке направат (тогашната влада) хет трик со асовиод ракав за поени и ке го реновираат патот...
За 20-30 години нема да се возиме по авопатите,  ќе се телепортираме, што значи ќе се спасиме.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #981 на: 17 Јули 2014, 15:09:25 pm »
Ај Ве-Ск ќе го средат, ама што прајме со  другата делница од грчка граница до Велес. Од година во година се полоша и полоша е таа делница.
Па се прави втор тунел кај демир капија од грците. Кога ќе се пушти тој тунел, тој ќе е за навака а стариов ќе е за натака. Значи навака ќе е нов уште одма, а потоа ќе се реновира стариов.

Заради тој тесен тунел не се исплати да се направи автопат. Затоа и досега немало, инаку и пред 40 години ќе направеле и натаму автопат. Зошто само тој дел зеза со автопат. Кога ќе биде готов, ќе е сличен со Скопје-Велес. Кривулест, но со голема дозволена брзина - и секако еднонасочен.

Јас сум многу среќен за правењето на E75 кој е пат кој најчесто го поминувам, а и планирам да го поминувам и во иднина многу често.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #982 на: 17 Јули 2014, 15:22:15 pm »
Па сегашниот пат од Демир Капија до Гевгелија ако во најголемиот дел е двонасочен, е подобар него ли автопатот помегу Неготино и Демир Капија, целиот со грпки.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #983 на: 17 Јули 2014, 15:24:34 pm »
Не е подобар, зошто се закрчува многу лесно. И се заглавува зад камион/автобус.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #984 на: 17 Јули 2014, 15:26:20 pm »
Зборам за асфалтот, за подлогата по која возиш ;) Помалку ке ја оштетиш колата помегу Гевгелија и Демир Капија, него мегу Демир Капија и Неготино.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #985 на: 17 Јули 2014, 15:29:21 pm »
Денес со лопата ги пополнуваа дупките на патот Битола - Ресен,јас со камионот служев како ваљак. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #986 на: 17 Јули 2014, 16:25:16 pm »
Сега ќе подсоберат пари од поскапувањата и ќе напшрават нов слој здравје пред некои избори...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #988 на: 27 Јули 2014, 16:42:12 pm »
Јас сум многу среќен за правењето на E75 кој е пат кој најчесто го поминувам, а и планирам да го поминувам и во иднина многу често.

Неќам да тупам, ама... ќе тупам  :) Е75 e име на рутата, која е низа од повеќе патишта. Во Македонија, патот кој е дел од оваа рута се вика „А1“.

http://en.wikipedia.org/wiki/Motorways_in_the_Republic_of_Macedonia
http://en.wikipedia.org/wiki/European_route_E75

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #989 на: 27 Јули 2014, 17:23:24 pm »
Зошто тогаш на сите мапи е пишан Е75?