Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 608577 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ајде вака една случка да ви кажам.

Ме инспирира Дени со спрејот.

Кај киселавода, од пржино према шампионче кога се иде на почетокот, имаше една рупетина трапови оставаа :D . Ми беше кажано ама ко за инат ја погоив и искривив бандаж (не со алфата) .  И застанувам кога што да видам уште 10 коли најмалку застанати со партал коли и седат гледаат чекаат полициј ваљда и пукаат сеир. Па кретени едни земи стави нешто да гледаат луѓе а не ако мене ми се случи мора на цел свет.

Земав шише пластично и го поставив во дупката ама еден дибек дојде и го тргна, ја стави он тргни, го исплескав малце и мораше да попушти. Поентата е каков завиден народ сме нек си бе мајката. Ако самите сакаме можеме да го решиме бар овој проблем ама ние ако мавнеме и се заебеме морада оставиме и другите да се заебат, затоа нема да не биде.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Aman vise sve dupka do dupka ni se ulicite.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Pa zemete eden sprej i zaokurzuvajte dupki. Vaka okolu vas, nemora sekade... Edna edna koj ti ja dava.
Jas posle ke ja zaokruzam so plav sprej taa kaj tehnoloski.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Odlicna ideja. Da se napravi eden web site za Skopskite Dupki isto taka veruvam e dobra ideja. I sekako javno site da znaat kaj se. Da se stavat na mapi i vo site GPS i lugjeto da vnimavaat sekako. Obelezuvanje so fluorescenten sprej e dobro za noke.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
kaj centar za stranski jazici ulica orce nikolov,stara dupka e okolnite ja znaat,potocno vladbnatina e ama golema

eve bas sega ja prijaviv na stranava pa da vidam sto ke se sredi,se znae kako treba,vadi stariot stavaj nov asfalt pa malce pari li ni zemaa,barem toa moze da go napravat

Отсутен nsx-r

• Легенда
Odlicna ideja. Da se napravi eden web site za Skopskite Dupki isto taka veruvam e dobra ideja. I sekako javno site da znaat kaj se. Da se stavat na mapi i vo site GPS i lugjeto da vnimavaat sekako. Obelezuvanje so fluorescenten sprej e dobro za noke.

moze da funkcionira ova den-dva...vo leto
vo zima posle solta racunaj po + 5 dupki na ulica

izvinite double post,neznam kako da go izbrisam postot

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Да да има лоша дупка тука. Ти од тука во близина си?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Dzabe taka stavete edna web strana DUPKI.com.mk i uploadirajte sliki i komentari za dupkite. Taka ke imas na edno mesto odma informacija za site dupki. Stimulacija na lugjto za najdobra dupka i najjako unistena kola od tie dupki. Sekako mora da ima i GPS koordinati pa Google earth moze da pokaze kade e dupkata.

Отсутен nsx-r

• Легенда
Да да има лоша дупка тука. Ти од тука во близина си?

Ne od kozle sum, ama se shunjam niz gradov ;D

Bugar kakvi ti gps kakov ti google ima dupki ako gi aknes so 60 na pola ke ti se prepolovi kolata nemozes valjda da ne trgnes glava od monitor

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Леле,остај патот за Ресен е тотална катастрофа.И до Ротино е ѓубре,цело лето сега ке акам по тие дупки
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Lele ne mi go zbori patot do toa prekrasno mesto.. A tek Ohrid Resen....... lele majko.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Сега од Охрид до Буково е нов асфалт(3-4-5години),ама од Буково надолу до Ресен и од Ресен до Битола,пепел...Има на едно место меѓу Ротино и Битола,низ 3-те ленти има огромни кратери нема каде да бегаш.Денес со 40-50км/х со камионот(кој има дупли гуми) поминав низ дупките,абе ми се чинеше дека тркалата паднаа...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Jas se sekjavam koga ja pravea straza 1999-2000 vozev noke i nemase znaci za rabota na pat tuku odednas BAAM od normalen asfalt (10-15cm prelaz) na izgreban. A be da se cudis. Patuvav vo nasite istoriski kraista Ohrid i Resen i eksik i pat i se mi se odmili.

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
Ротино јас ги искривив гумите, со ~120 ко ги подбрав дроп и цела предница ја напрев.
Сузуки Свифт 1.3