Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 556652 пати)

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6670
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #840 на: 22 Февруари 2014, 23:59:33 pm »
Од излез на Скопје до влез на Штип е 90 км. Вчера на вести рекоа дека со автопатот ке се скрати километражата за 18 км, значи 72 км ке има од излез на Скопје до влез на Штип.
Би требало на тој пат ограничувањето да биде 130, на тоа ке додадеме и мало прекорачување од 10 км, значи 140 комотно сите ке возат, и ете ти, за 30 минути ке се стига од излез на Скопје до влез на Штип и обратно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #841 на: 23 Февруари 2014, 00:03:10 am »
Нели бе Фило ти повеќе од 120 возеше? Или сум се збунил ја нешто?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #842 на: 23 Февруари 2014, 00:03:53 am »
Не ми оди болидот над 120 :D
Ја не зборам за мене, туку ја кажувам математиката дека е точна и возможна да се стигнува за тоа време, што воопшто сега за мене се факате ?
Дека ако ја возам 80 на автопат, 80% од возачите не прекорачуваат брзина ? Што воопшто сега ја сум цел во разговоров ???

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #843 на: 23 Февруари 2014, 00:05:26 am »
ogranicuvanjeto ke bide 120, spored toa presmetkata... pribidejki ne ziveat site na izlez od Skopje I ne odat na vlaz vo Stip da se dogovorime  80km da bidne ...
inace jas sigurno pod 130 nema da go vozam merakot, no ima nekoj sto ke go vozi I 100tka... da ne go posoucam direkno @Falanga ama razberi... :D taka da
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #844 на: 23 Февруари 2014, 00:07:08 am »
Епа сега неможе да се водиш по таа математика кој каде живее, тоа не е битно, битна е километражата од влез на еден до влез на друг град.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #845 на: 23 Февруари 2014, 00:10:42 am »
Мислам дека се мери од центрите, пошто „влезовиве“ некако растеглива категорија ми личат...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #846 на: 23 Февруари 2014, 00:16:22 am »
znaci jas trgnuvam od doma/rabota i za kolku vreme ke stignam vo Stip da zavrsam nekoja rabota; se ostinato za mene e i-relevaNto ;)

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #847 на: 23 Февруари 2014, 00:22:16 am »
Епа сеа ако се каже стрикно од центар до центар, пак на некого таа математика нема да му одговара пример ако живее во сарај на крајот, таму према матка ;) :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #848 на: 23 Февруари 2014, 00:36:07 am »
ne tupii taka se vadi sredna vrednost toj od saraj direkno ke fati preku zaobikolnicataa ;) toj od Altokomanda odma e na izlez sredna vrednost ti e okolu centaro...  :P

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #849 на: 23 Февруари 2014, 00:40:37 am »
Сепак да останеме сконцентрирани на километрите надвор од Скопје и Штип, пошто тоа се рачуна за отворен пат и возењето на отворен пат и во град е исто или не ? ;) Битно е дека може да се стигне, а сеа кој кај живее, низ кои гужви ке помине или слично, непотребно замарање, сега нема во детали да испагаат на вести, жителот од тафталиџе 2 ке стигне за 45 минути, а жителот од ченто за 25 минути.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55050
  • Махер
« Одговори #850 на: 23 Февруари 2014, 00:51:49 am »
ogranicuvanjeto ke bide 120, spored toa presmetkata... pribidejki ne ziveat site na izlez od Skopje I ne odat na vlaz vo Stip da se dogovorime  80km da bidne ...
inace jas sigurno pod 130 nema da go vozam merakot, no ima nekoj sto ke go vozi I 100tka... da ne go posoucam direkno @Falanga ama razberi... :D taka da
Не постои веќе 120. Сите нови патишта се 130, веќе неколку години наназад. Ако не е 130, тогаш ќе е 110.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #851 на: 23 Февруари 2014, 00:57:21 am »
@ filo prasanjeto bese za kolku vreme ke se stiga do Stip...
@Deni na televizija rekoja 120, Skopje - Tetovo e 120? Petrovec isto...?

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #852 на: 23 Февруари 2014, 00:58:43 am »
Во закон е предвидено 130. Е сеа тоа што сеуште не ги тргаат знаците друг проблем. Мислам дека пред 1 или 2 години рекоа дека иако со закон е предвидено 130, сепак ке ги остават ограничувањата од 120 на постоечките автопатски делници пошто сеуште сметале дека не се доволно безбедни.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #853 на: 23 Февруари 2014, 01:02:36 am »
stvarno nesum go znael ova, da znam koga primetuem radar da ne se spustam pod 130...

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #854 на: 23 Февруари 2014, 01:04:51 am »
Види вака, во законот стои дека на автопат е дозволено 130, но под тој став има уште еден став кој гласи доколку со знак не е поинаку определено.
Па така, на автопатскиве делници кај што има знак 120, тоа е дозволеното ;)