Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 690535 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #420 на: 17 Јули 2013, 10:34:05 am »
@onak

Хммм, знам дека не пиеш ... :)

јалнеж.. се смениа некои работи у задње време... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #421 на: 17 Јули 2013, 11:51:09 am »
Се пропи ?   :-\

:D ;D :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #422 на: 17 Јули 2013, 12:12:25 pm »
Си ја видел мојата кола воопшто? На пример? Или еве Пунтото на ФилипМ? Или Меганот на Бушав?

Ќе приметиш разлика во висината или гумите?

Прашање е дали ја видел крстарицата на Симо, доколку ја видел секое качување во кокошарникот би било еднакво на идење у нужник...

ЗА мене најголеми сељаци се типои кој возат сув возила со предна вуча и дизел мотор.

Za tebe ne treba komparacija da se dava ti si seljak pod default, se gleda po izrazuvanjeto...tuku batali toa kupi si edno prase malo, davaj mu po troa da papa, do kraj na sezonata taman ke se ugoi za kolenje, em poeftino ke te fati ke ti ostane nekoj dinar za benzin za lamjata! ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #423 на: 22 Јули 2013, 20:09:07 pm »
Скопје
Почна изградбата на регионалниот пат за населбата Сончев Град
понеделник, 22 јули 2013, 16:26

Во присуство на премиерот Никола Груевски денеска во општина Сопиште беше означен почеток на градба на регионалниот пат што ќе ја поврзува населбата Сончев Град која ќе ја гради турската компанија „Џеваир холдинг“ со општина Центар и со Сопиште, пренесува МИА

Регионалниот пат ќе почнува од населбата Водно и ќе има вкупна должината од 4,4 километри, со две коловозни ленти од по три метри, четири крака и банкини од по еден метар од двете страни. Се предвидува изградбата да биде завршена за 18 месеци, а вкупната инвестиција ќе чини 6,7 милиони евра, средства обезбедени од Буџетот на Република Македонија.
Премиерот Груевски рече дека изградбата на овој пат е од големо значење за општината Сопиште, бидејќи ќе значи дополнителна атрактивност  и ќе го зголеми интересот на граѓаните за изградба на викендички и домови.
– Со неговата изградба жителите на Сопиште веќе нема да треба да одат по заобиколниот пат од Кисела Вода, туку директно ќе се поврзат со центарот на градот. Со регионалниот пат се отвора и можност покрај населбата Сончев Град да се изградат уште три други слични блока, рече Груевски.

Во моментов, нагласи, се градат околу 120 километри регионални патишта, автопатот Демир Капија-Смоквица, а наскоро ќе почне и ревитализацијата на патот Велес-Кадрифаково во должина од 23 километри.
- Владата им помага на општините и за изградба на помали локални патишта со должина од околу еден километар. За годинава е планирана изградба на околу 100 такви патишта со вкупна должина од 140 километри. Предвидени се и 140 милиони денари за санација на четири мостови и 100 милиони денари за осветлување на сообраќајните клучки за поголема безбедност во сообраќајот, рече Груевски.
Тој посочи дека реализацијата на сите овие проекти има за цел подобрување на транспортната инфраструктура како основа за повисок животен стандард, поголема безбедност на сообраќајот, но и привлекување странски инвеститори.
Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески рече дека со изградбата на овој пат пополека, но сигурно почнува изградбата на инфраструктурата неопходна за населбата Сончев Град.
- Оваа делница ќе придонесе за развој на инфраструктурата во Сопиште. Покрај тоа што ќе ја користат идните жители на населбата Сончев Град, која ќе биде лоцирана веднаш над патот, ќе можат да ја користат и сите жители на Сопиште, рече Јанакиески и изрази надеж дека идната година ќе почне и изградбата на населбата.
Директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Љупчо Георгиевски рече дека со изградбата на овој пат ќе се обезбеди подобра комуникација на општината Сопиште со градот Скопје.
Тој додаде дека, покрај изградбата на овој пат, во тек е изградбата на повеќе регионални патишта во вкупна должина од 120 километри во вредност од 940 милиони денари.
– Во 2013 година завршени се 28 локални патишта во вкупна должина од 40 километри и вредност од 202 милиони денари. Во тек е изградбата на 44 локални патишта со вкупна должина од 81 километар и вредност од 440 милиони денари. Набрзо се планира отпочнување со работа на  уште 26 локални патни правци во должина од 24 километри и вредност од 174 милиони денари, рече Георгиевски.

Градоначалникот на општина Сопиште, Стевче Трпковски рече дека изградбата на регионалниот пат покрај директното поврзување со општина Центар ќе овозможи и поголем локален економски развој, како и подобрување на стандардот на граѓаните.

http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=21546

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #424 на: 22 Јули 2013, 20:12:03 pm »
Бедотија...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #425 на: 22 Јули 2013, 20:12:52 pm »
Јас немам заприметено околу Бт нешто да се прави,освен патот кој го прават Новаци-Брод.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #426 на: 22 Јули 2013, 20:14:22 pm »
За една година 40 км пат..... срамота. Шо ќе приметиш.. 40км пат ти се 10 минути возење. И да си ги поминал, за 10 минути, пак си стигнал на крш пат...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #427 на: 22 Јули 2013, 20:15:45 pm »
Каснат само 10-20 години.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #428 на: 22 Јули 2013, 20:17:16 pm »
За 10 години ќе ги имаме најубавите патишта на балканот!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #429 на: 22 Јули 2013, 20:18:02 pm »
Тоа треба да го имаме за година дена.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4115
« Одговори #430 на: 22 Јули 2013, 22:02:14 pm »
За 10 години ќе ги имаме најубавите патишта на балканот!

Ова као имаш некои сознанија дека ќе ги надминеме Хрватска и Словенија во квалитетот на патиштата са САМО 10 години (пошто они ќе дремат, не прават ништо)?

Па нас Албанија ќе не престигне. Земја која пред 5 години немаше ништо од патишта сега е главна траса Македонија- Црна Гора. Косово веќе тера турбо. Иако се сомневав дека овие две ќе ни се приближат, и рака на срце не се ни новите сработени делници на нивото на оние во хрватска, заборавив на нашиот кашацитет на „неинфаструктурирање“ па нема да е тешко да надминат така ниски стандарди што ги поставуваме редовно.

Оди види ја обиколницана цела со „басени“ и само чекам некоја од оние канделабрине што не светат да се одронат од р'ѓа.

А тек возовите што ЌЕ летаат (идно неопределено) 120 km/h ЕЕЕЕЕЕЈ!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #431 на: 22 Јули 2013, 22:18:37 pm »
Оф, оф, оф, ми отиде раатлукот ...   :-\

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #432 на: 22 Јули 2013, 22:51:34 pm »
Регионалниот пат ќе почнува од населбата Водно и ќе има вкупна должината од 4,4 километри, со две коловозни ленти од по три метри, четири крака и банкини од по еден метар од двете страни. Се предвидува изградбата да биде завршена за 18 месеци, а вкупната инвестиција ќе чини 6,7 милиони евра, средства обезбедени од Буџетот на Република Македонија.
Премиерот Груевски рече дека изградбата на овој пат е од големо значење за општината Сопиште, бидејќи ќе значи дополнителна атрактивност  и ќе го зголеми интересот на граѓаните за изградба на викендички и домови.
– Со неговата изградба жителите на Сопиште веќе нема да треба да одат по заобиколниот пат од Кисела Вода, туку директно ќе се поврзат со центарот на градот. Со регионалниот пат се отвора и можност покрај населбата Сончев Град да се изградат уште три други слични блока, рече Груевски.

Има ли некој информации каде ќе поминува патот од оваа страна на Водно?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #433 на: 22 Јули 2013, 22:54:02 pm »
Koлку знам од Водњанска нагоре, па лево ...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #434 на: 22 Јули 2013, 23:01:36 pm »
Od Dekemvri ke se pravi avtopatot Skopje Pristina, se razbira delot vo Kosovo. Toa znaci ke imame odlicen pat, Skopje Jadransko...
Edinstveno Crna Gora ima polosi patista od nasive...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.