Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 720747 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7400
http://aktor.daniilidis.gr/photos/170422_dka/#/

Браво за линкот, убаво е да можеме да следиме до каде е изградбата.

Се надевам дека летоска ќе биде во употреба, да се спасиме од страшните сообраќајки што се случија изминативе години.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729

Охоооо за Смоквица ќе нема слободна кафана со сигурност. Уште од сега знам дека масовно се чека да се резервираат кафаните.

Па у Смоквица има само една кафана т.е маалска продавничка.  :P  ;D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Со просечна кола се влегува со околу 180 во тунелот ( во насока од Демир Капија ), за да се развие околу 200-5-60 на правецот после тунелот над Вардар до следната широка кривина во десно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45074
  • Il Moderatore
Со просечна кола се влегува со околу 180 во тунелот ( во насока од Демир Капија ), за да се развие околу 200-5-60 на правецот после тунелот над Вардар до следната широка кривина во десно.
Какви се звучните карактеристики на тунелите?! ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
А колку патаринi ќе има :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55283
  • Махер
Согласно тоа што е пат кој е правен со неповратен грант, и за изградбата не се плаќаат некои давачки мислам дека несмее да се наплаќа тој пат. Секако може да се наплаќа некаде пред или после, ама сега за сега никаде нема рампи колку што знам. Не би требало да има патарини.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Абе не би требало да се плаќа патарина и на пат кој не постои, ама ете и тоа го има кај нас.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Смее ≠ Треба

Мислам дека несмее да се наплаќа пат во кој е инвестирано со грант. Не за требање. Мислам дека услов за грантот е да не се наплаќа. Можда грешам, ама така памтам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45074
  • Il Moderatore
Грантот е даен за изградба, ама стопанисувањето со патот треба да биде во најмала рака финансиски поддржано. Косење трева околу, редовно бележење, оправка на банкини, одржување на паркинзи и тоалети... Камо среќа за тоа да одат парите од патарините. Само да не го утупат со уште 3 патарини од ск. до ге.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Ме изненади автопатот од Табановце према Скопје, ко мачја гуза...

Натаму катастрофа ...
Прекрасно е изработен, не се осеќа колку возиш ако не погледнеш во брзинометарот :) Се надевам и тој од Скопје накај Куманово ќе го направат исто...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Грантот е даен за изградба, ама стопанисувањето со патот треба да биде во најмала рака финансиски поддржано. Косење трева околу, редовно бележење, оправка на банкини, одржување на паркинзи и тоалети... Камо среќа за тоа да одат парите од патарините. Само да не го утупат со уште 3 патарини од ск. до ге.
Услови ли се услови.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7400
Што е со патот од Кичево накај Охрид,  има еден дел нов пат,  па ја мислам дека полошо направен нов пат во живот не сум возел. Абе цела кола се тресе кога возиш.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Да не ставаат уште еден слој? На овој од Куманово накај Скопје првиот слој беше ужас и катастрофа, ама вториот е путер ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5445
Најверојатно нема завршен слој ќе ги напраат двете страни на крај ќе стават завршен