Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 609450 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #1950 на: 03 Јули 2016, 18:44:16 pm »
brm brm, која лента е со најмалце рупи у тој дел. Лани застанав мислев дека ми се дупна гума. Ужас..

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1951 на: 03 Јули 2016, 20:06:52 pm »
90% од возачите немаат поима што значи ова кога ќе го видат на улица.

Тој заклучок го донесов откако гледам дека и покрај тоа што на последна 16ка во железара има вакви поставени веројатно се мисли дека за декорација се турени и си продужуваат надоле каде што е затворен кружниот тек. Па истите коли за 2 мин ги гледаш како се враќаат. Но и овие се криви, барем да напишат на табла во средина.
« Последно менување: 03 Јули 2016, 20:13:46 pm Allexxander »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1952 на: 03 Јули 2016, 23:07:43 pm »
Сакам да се пожалам  и од така наречениот "автопат", делот од Демир капија до Неготино, знаев дека не е баш идеален, ама ова беше катастрофа. Одамна не сум го возел тој пат, страшно нешто е, бев принуден да бегам до најдесната лента за да избегнам дупки. И тоа не дупки, ами кратери! Страв ми беше да возам повеќе од 60.  :-[  >:(  >:(

На враќање од Гевгелија со Ибица проаѓавме од таму, бубрези истуривме на таа делница.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #1953 на: 03 Јули 2016, 23:16:28 pm »
brm brm, која лента е со најмалце рупи у тој дел. Лани застанав мислев дека ми се дупна гума. Ужас..

Вози во лева лента за престигнување, најмалце е возена и е колку толку во подобра состојба, 60-70 се трпи после гази кога ќе го поминеш мостот.  :)
Или пак вози во најдесна лента и таму е добро ама има некои критични места или кратери поточно.  :-\

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #1954 на: 04 Јули 2016, 02:55:40 am »
^ возев од најлево до најдесно, во зависност каде ќе ми се видеше по добар патот. Правев осмици од крај до крај на нешто што би требало да е автопат со 3 ленти... А гледам на ретровизор автобусот зад мене истото го прави... ;D

Иначе незнам како е во спротивниот правец? Мислам дека е малце подобро

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #1955 на: 04 Јули 2016, 16:17:15 pm »
Бетер  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #1956 на: 04 Јули 2016, 18:35:16 pm »
90% од возачите немаат поима што значи ова кога ќе го видат на улица.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Тој заклучок го донесов откако гледам дека и покрај тоа што на последна 16ка во железара има вакви поставени веројатно се мисли дека за декорација се турени и си продужуваат надоле каде што е затворен кружниот тек. Па истите коли за 2 мин ги гледаш како се враќаат. Но и овие се криви, барем да напишат на табла во средина.

;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1957 на: 05 Јули 2016, 11:10:17 am »
^ возев од најлево до најдесно, во зависност каде ќе ми се видеше по добар патот. Правев осмици од крај до крај на нешто што би требало да е автопат со 3 ленти... А гледам на ретровизор автобусот зад мене истото го прави... ;D

Иначе незнам како е во спротивниот правец? Мислам дека е малце подобро
Спротивниот пат ти е најдобар тестер за амортизери. Кола со неиспрвни амортизери и со 120 км/х, излетуваш 100%!
ДК-Неготино на едно место подобро преку ниви да поминеш, ни лево ни десно, џабе.

Во сред центар во Кавадарци уте на едно место пресечен асвалтот и отворен кратер. Сега за век-два ќе се асвалтира.
Во меѓувреме има кршен камен над него, за ребрење гуми е перфектен. Нареден зафат е да се нареди камени коцки па лумба думба да си правиме пред шахта-кратерот на семафор.

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #1958 на: 05 Јули 2016, 14:00:31 pm »
^ вчера се враќав и баш спротивно, Неготино - ДК не е тоолку лош како во обратно. Ок има тумбарки ама можеш да ги поминеш од лева лента, иии имам прилично добри амортизери па немав проблеми. ;D
 Инаку ја цапнав до 140-150 кога беше добар патот

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1959 на: 05 Јули 2016, 14:53:18 pm »
Од Демир Капија после тунелот, каде што се почнува автопатот во правец накај Скопје, треба да се внимава до надвозникот пред Термоцентралата кај Неготино.
Штом се помине тој подвозник, односно штом ја видиш Термо Централата од десна страна. Цапај до Скопје без гајле.

Додека си на таа делница Демир Капија - Неготино, вози не повеќе од 90 и држи ја линијата од крајната десна лента на средина од кола. Со левото тркало во средната лента, со десното во крајната десна лента. Нема да имаш проблем.

Внимавај особено на испакнувањата или длабнатините, кои се најизразени на правецот пред Неготино. Лесно ќе ги увидиш затоа што има црни траги од гуми на нив. Но ако возиш 90 нема да има никаков проблем кога ќе наидеш на нив и малку да успориш.

Не е фората дали имаш здрави или лоши амортизери, не е пријатно возењето на таа делница и ако возиш мали деца воопшто не е пријатно за нив. Со 90 на саат сите тие потскокнувања се подносливи и тоа возење трае околу 12-15 минути.

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #1960 на: 05 Јули 2016, 15:03:55 pm »
Аа лајк. Да знам како да го минувам тој пат. Инаку јас возев 60, не 90, ;D и пак со страв подрипнував на дупките...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1961 на: 05 Јули 2016, 15:04:41 pm »
Без драматизирање,се вози 140-160 макс...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1962 на: 05 Јули 2016, 15:05:25 pm »
160 на дупките?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1963 на: 05 Јули 2016, 15:06:58 pm »
Ништо не се осеќа,прелетуваш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #1964 на: 05 Јули 2016, 15:13:14 pm »
Ништо не се осеќа,прелетуваш.
;D ;D ;D ;D ;D
Heheheh добро ти е ова :D :D