Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 558070 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #1755 на: 26 Февруари 2016, 07:48:33 am »
Си останува стариот пат за без патарини. Ова е за оние на кои не им се мрцвари по патчиња со пола лента заглавени позади камион.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #1756 на: 26 Февруари 2016, 07:50:48 am »
Си останува стариот пат за без патарини. Ова е за оние на кои не им се мрцвари по патчиња со пола лента заглавени позади камион.

Ууу колку елитистички звучи ова... Па па па...  :D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1757 на: 26 Февруари 2016, 08:39:38 am »
Но е реалноста.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1758 на: 26 Февруари 2016, 10:27:08 am »
Јас прошли пут, како експериментален програм, отидов по стариот пат. Мислам дека разликата ми беше максимум 5 минути покасно стигање, во однос на идењето по „автопат“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1759 на: 26 Февруари 2016, 10:40:02 am »
Јас прошли пут, како експериментален програм, отидов по стариот пат. Мислам дека разликата ми беше максимум 5 минути покасно стигање, во однос на идењето по „автопат“.
moze da se vozi po toj pat 130-160kmh?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1760 на: 26 Февруари 2016, 10:40:52 am »
Што знам, по стариот се вози едвај 80-90 со тоа што во тие 20километри имаш 20-30камиони да ги пројдеш.  По автопат си возиш 150-60-70-80 како ти е расположението без мака.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1761 на: 26 Февруари 2016, 10:42:45 am »
moze da se vozi po toj pat 130-160kmh?

Не, ама да бидам искрен, ни на автопат не возам 130-160.

Што знам, по стариот се вози едвај 80-90 со тоа што во тие 20километри имаш 20-30камиони да ги пројдеш.  По автопат си возиш 150-60-70-80 како ти е расположението без мака.

Изглеа мене ми се погоди минатиот пат да жив камион не видов.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #1762 на: 26 Февруари 2016, 10:48:09 am »
Не, ама да бидам искрен, ни на автопат не возам 130-160.

Во Македонија повеќе од 110 не е за возење на автопат. Без разлика колку е нов и мазен.  :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1763 на: 26 Февруари 2016, 10:53:58 am »
Егзекли :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1764 на: 26 Февруари 2016, 11:08:44 am »
Само камиони и матиз/југовци се проблем кога има една лента. Понекогаш знае да ги има многу често. Треба да претекнуваш на невидено или да возиш позади. Не е фино и релаксирано чувство тоа.

Е75 е главна делница за цела МК и балкан. Не смее да треба да се плеткаш позади камиони.

И Србите ќе го досредат нивниот дел и спремо ќе е. Ќе остане уште ужасот Босански и Косовски на Балканов да е несреден.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #1765 на: 26 Февруари 2016, 11:10:16 am »
Треба да се забрани на тие патишта возила над 5 тони. Затоа служат автопатиштата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #1766 на: 26 Февруари 2016, 11:14:15 am »
Е75 е главна делница за цела МК и балкан. Не смее да треба да се плеткаш позади камиони.

Малку ја преценуваш Македонија со таа изјава.
Србите и Бугарите не заобиколија пред три-четири години. Главна делница е Белград - Софија - Кавала и Белград-Софија-Калафат заради помалкуте граници и поедноставните процедури со граничните премини.

Треба да се забрани на тие патишта возила над 5 тони. Затоа служат автопатиштата.

Инаку забрането е за камиони, само физичките знаци се извадени.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1767 на: 26 Февруари 2016, 11:18:36 am »
Е па нека тераат со патарини со рампи наместо со годишни вињети, така ќе биде стално.
Ако е со вињети и секој над 3 или 5 тона да мора да има вињета при регистрација за автопатишта, ќе нема вакви глупости.
Во многу западни земји каде има ред, едноставно да ти е мерак по такви патишта да возиш. Убави, средени, без гужва... Е сеа не се вози 200, ама уживаш во амбиентот и опкружувањето, што е далеку потешко отколку на автопат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1768 на: 26 Февруари 2016, 11:22:02 am »
Ако ти се вози 3 саата плус до Солун или било каде во Грција освен Кавала, може. Или еден саат плус до Кавала.

Е па нека тераат со патарини со рампи наместо со годишни вињети, така ќе биде стално.
Ако е со вињети и секој над 3 или 5 тона да мора да има вињета при регистрација за автопатишта, ќе нема вакви глупости.
Во многу западни земји каде има ред, едноставно да ти е мерак по такви патишта да возиш. Убави, средени, без гужва... Е сеа не се вози 200, ама уживаш во амбиентот и опкружувањето, што е далеку потешко отколку на автопат.
Да, да има вистина! Губиш саати, ама добиваш поинтересна вожња. НО (!!!) и пониска потрошувачка при 90кмч, отколку при 130кмч на автопат. Башка Avoid Tolls. Комплетна икономија. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1769 на: 26 Февруари 2016, 11:24:59 am »
Ако не ти се вози имаш автопатишта. Тоа е поентата. На вакви патишта да се „пуштиш“ ако ти се вози. Се согласуваме :)