А момче, за физика си чул или не?
Таа приколка од 2 тона не е коцка, јес да има рамен кров, али има и точкови нели?
Затоа и се измислени...
Рече не си пробал приколка да придвижиш сам...Пробај, ете некоја од тие најбатал приколките, оние на Треска...
Мислам пошто си овака фин момак, нема да ти биде проблем и до Сарај до Езерце да ја буткаш сам...
Е сега ова зборувам за на рамно...
Кога се во прашање нагорнини и слично, малку е оптоварување на возилото заради тежината и слите (ова од физика законите, и верувам дека и овде важат)...
И со новиве возила верувам дека нема да има никаков проблем...
Зошто? Затоа што на времето кога постоеле тристач, стокец, лада, пезеец итн, нашите родители среќни и весели заминувале на Јадран преку Космет, преку најлошите патишта за возење со камп приколки Адриа, оние поимушните, и Треска оние голтарите
па ако не го знаеш патот како изгледа, можам да ти кажам во следниот пост, поготово кањонот Морача итн...И на ниеден не му рикнала кола од тоа...Единствено ако не ја прегреал некој, а обично тоа се случува на шофери кој не знаат да ја усладат брзината и преносот на возилото при влечење на дополнителен товар, или па и не мора да е со товар...
Ете и без приколка ти можеш да ја товариш колата како магаре и да ти е пооптеретена...
Е сега аеродинамиката има врска, но јас не се разбирам толку многу...Прашај некој поуптен да ти образложи околу тоа... Пошто камп приколка е налик на куќа со рамен кров, права коцка но на колца
или тркала, па незнам како влијаат ветровите и останатите срања околу тоа.
@bugar...
јас мислев дека ке кажеш паметна работа, да ме изненадиш, а ти, оп, едно две и пак глупост...