Автор Тема: Иридиум, платина или ... Свеќички и High Tension кабли за подобри перформанси  (Прочитано 23335 пати)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
gOJDO јас зборам дека цената што јас ги купив овде и цената што некој би ги купил во дотичната држава во странство е приближно иста, не спомнав дека цената да ги донесам од странство е иста со цената овде, на крај не морам да ти објаснувам дека постои големопродажна и малопродажна цена и дека увозникот што ги растура низ Македонија сигурно не ги купува по таа цена туку е многу пониска. И на крај искрено ме заболе дали се фалсификат или оргинал битно поминав 30 000 километри досега и сигурно уште некое време нема да ги сменам, а колата вози одлично и нема никакви проблеми

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
Дали некој би знаел да ми каже ( Маршер на пример) или некој друг доколку е запознаен. Дали свеќиците кој се продаваат под името ГМ се нивни производ или некој друг реномиран производител ги произведува за нив под нивно име.

Треба да сменам свеќици и прашав во Аутомакедонија и имаат само такви ГМ, па незнам дали да ги земам.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Дали некој би знаел да ми каже ( Маршер на пример) или некој друг доколку е запознаен. Дали свеќиците кој се продаваат под името ГМ се нивни производ или некој друг реномиран производител ги произведува за нив под нивно име.

Треба да сменам свеќици и прашав во Аутомакедонија и имаат само такви ГМ, па незнам дали да ги земам.

BOSCH !!!

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847

BOSCH !!!
Одлично, фала многу Djidji

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning

на некои модели се и NGK...
За твојот се Bosch-ови..
« Последно менување: 13 Август 2011, 08:52:04 am marsher »

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 731
    • http://VisitsToMoney.com/index.php?refId=601060
Вака свекици најдобри , кабли најдобри , ако имаш палец , капа и платина најдобри и што е изоставено во системов за подобрување на палењето........ :P

Отсутен djidji

• Легенда

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
БОБИНА !

Е така додена напонот на бомбината на стандард кола на се кочи на 45000волти а кај некој по нови типови 58000волти што сакаш ставај нема голем ефект.

Отсутен djidji

• Легенда
БОБИНА !

Е така додена напонот на бомбината на стандард кола на се кочи на 45000волти а кај некој по нови типови 58000волти што сакаш ставај нема голем ефект.

Замисли да и монтираш триплер (каскадна врска на диоди и кондензатори) на бобината да го утростручи напонот, а?  - има да шиба варница пола метро ;D

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
БОБИНА !

Замисли да и монтираш триплер (каскадна врска на диоди и кондензатори) на бобината да го утростручи напонот, а?  - има да шиба варница пола метро ;D
Постои и такво тиристорско контролирано палење но автомобилскиве производители нешто не го практикуваа, веројатно со причина.

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
Постои и такво тиристорско контролирано палење но автомобилскиве производители нешто не го практикуваа, веројатно со причина.
[/quote]

За тиристорско палење за да ја зачува платината те. струјата да поминува преку тиристор или транзистор знам за да ја задржи искрата подолго време знам , а да се покачи напон незнам.
Јас знам дека се купува таква бомбина MSD

http://www.msdignition.com/Products/Coils/Stock_Replacement/8202_-_Blaster_2_Coil_Hi-Performance.aspx

E оваа бомбина е 45000 волти а имам разбрано дека некои од јапонските и корејските количина имаа нешто вакво.

Отсутен djidji

• Легенда

За тиристорско палење за да ја зачува платината те. струјата да поминува преку тиристор или транзистор знам за да ја задржи искрата подолго време знам , а да се покачи напон незнам.
Јас знам дека се купува таква бомбина MSD

http://www.msdignition.com/Products/Coils/Stock_Replacement/8202_-_Blaster_2_Coil_Hi-Performance.aspx

E оваа бомбина е 45000 волти а имам разбрано дека некои од јапонските и корејските количина имаа нешто вакво.
[/quote]

Не бе, не укапира - тиристорска контрола на палењето рече, а не подигање на напонот :)