Автор Тема: Opel Astra H 1.4  (Прочитано 61674 пати)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: Opel Astra H 1.4
« Одговори #165 на: 08 Септември 2014, 21:22:33 pm »
Imas li smeneto tecnost vo letvata, i kako toa letvata gotova, bog da cuva ne e toa ziv covek pa da umre. Vo letvata ima delovi i nekoj del e potrosen. Konstatiraj od kade doaga zvukot i alat vo race i vidi sto e.za toa e potrebno opsto poznavanje od mehanika i malku vestina. E sea ako si so dve levi race togas baraj pomos od prijatel. Na hrvatski forum znam deka nekoj imase problem so letvata  i problemot bese vo puknat strav , go smeni i so toa si go resi problemot.

Pa kaj Marsher bev, ja gledashe i kaza deka e letva, samo uste ednas da provera za sekoj slucaj vo amsm na proverka da ja razvlecat i razmrdaat ubavo...

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 406
Одг: Opel Astra H 1.4
« Одговори #166 на: 08 Септември 2014, 21:38:41 pm »
Ok ne e problem toa, Marser ako kazal deka e letvata ok, ama letvata nemora da ja menuvas,sigurno se poprava. Vo AMSM gabe ke odis zatoa sto seso mozat tie da proverat za letvata mozis i ti sam. Tamu mozis dasi gi proveris sponite na ramenata i amortizerite . Pa vidi moze i od tamu da tropa, opisi potocno vo koj slucaj ti tropa kolata

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #167 на: 08 Септември 2014, 21:40:32 pm »
Ok ne e problem toa, Marser ako kazal deka e letvata ok, ama letvata nemora da ja menuvas,sigurno se poprava.
pa pishav deka moze da se reparira so 1god garancija

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #168 на: 08 Септември 2014, 21:45:53 pm »
Abe druze gledaj da ne ti gi zemat samo parite bezvrska, so podrazbiras pod repariranje?koi delovi ke ti gi smenat,?kakvi delovi kestavat? Ne e voa stoedno. Imas li lufta na volanot?

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6191
« Одговори #169 на: 08 Септември 2014, 22:44:56 pm »
И мене ме интересира - кои се симптомите на "отидена" летва..?

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #170 на: 09 Септември 2014, 13:30:21 pm »
I na mala neramnina se slusa kako udar na trkalata predni i imas custvo kako skroz da e olabavena rashtrafena cela prednica, taka e barem kaj mene.

Denes bev da ja probaat vo amsm da vidat sto kako, gospodinot vika nema vrska so letva vozi nema gajle iako spored nego malku cuka. Moze da e nekoj stabilizator kaza ili nesto slicno. I istotaka vika mora da se izvadi stabilizatorot za da se vidi dali ne cini ili e vo red, nemozelo na lice mesto da vidis dali stabilizatorot ima lufta. E sega dali e ovoj gospodin za veruvanje neznam.

Kaza amortizeri vo red prednica vo red itn itn.......

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #171 на: 09 Септември 2014, 15:39:23 pm »
провери си јабучици,чаури,стабилизатори... кога го вртиш воланот во место се слуша нешто?
бев на "мајстор" што е многу фален на форумов пред едно 6 месеци.Мајсторот имаше работа дијагностика правеше на некоја кола и му викам брат да те мачам ми треба лагеров од добош да го избиеш и да го испресуваш новиот лагер, ми вика влези внатре ке ти средат.Влагам внатре и сеа тој дали е чирак или вработен ми вика дај да го извадиме лагерот и го става на менгеме и ке го избива со радапцигер без да го извади осигурачот... му викам абе друже а осигурачот да го извадиш за да искочи лагерот ми вика знам јас остај... се мачеше 15 минути и ми вика ај ако знаеш извади го wtf јас во твој сервис да ти работам? не фала си го земав добошот назад го намонтирав со скршени кугли од лагерите и го возев така 5 км за да стигнам до кај еден пријател за да го избиеме лагерот.затоа не ми се носи кола на секаков мајстор мада мојава има видено мајстор само кога полнев фреон

сам се цитирам ова е од "мајсторот" што ти рекол дека е летвата :)
« Последно менување: 09 Септември 2014, 16:06:39 pm Busav »
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #172 на: 09 Септември 2014, 18:46:53 pm »
Sluzbenata corsa sto ja imam na neramnini tropa mislis ke izleta prednicata. Ama nema problem, lufta nema nikaden, samo stabilizatorite se otideni e sea samo e loso da ne se otkaci stabilizatorot na pogolema brzina, inaku za vo grad nema nikakov problem. Inaku stabilizatorite  se cest problem zaradi "maznite patista" ama i ne e nekoj problem zatoa sto ne se mnogu skapi, pomegi 800 i 1700 denari e canata. Probaj TRW dosta gi falat , samo nemoj da te izlazat da stavis metalni, stavi si plasticni kako originalnite i cepi. Ako e do niv, a stom ti tazale deka nema nikaden lufta togas toa e. A inaku gospodinot ti kazal deka nemozi da se proverat  stabilizatorite go mrzelo da sleze pod kola.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #173 на: 09 Септември 2014, 22:05:54 pm »
Што може да се деси доколку излезе стабилизатор?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6668
« Одговори #174 на: 09 Септември 2014, 22:43:40 pm »
Ние лани пролетта сме возеле без стабилизатор, кога репарирав амортизери тој таму ми вика на предно десно ви испаднал стабилизаторот.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #175 на: 09 Септември 2014, 23:37:52 pm »
Што може да се деси доколку излезе стабилизатор?

ништо,тој исклучиво служи за подобра комоција и нешто ептен ситно "држење" во кривини

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #176 на: 10 Септември 2014, 00:08:37 am »
Dokolku vozis bez stabilizator ne e taka strasno, samo moze da bide zeznato dokolku se otkaci dodeka si vlezen vo ostra krivina i da ti secne kolata, e natamu sto ke se dese neznam.
Stabilizatorot sluzi samo da ja povrze balanstanglata so trkalata (preku ramenoto ili  dvizeckiot del na amortizerot zavisi od proizvoditelit) a balanstanglata sluzi za da ja drzi polozbata na kolata sekogas paralelna so patot sto spored mene e mnogu vazen del pred se za stabilnosta  na voziloto,  povece vo druga tema :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #177 на: 10 Септември 2014, 00:13:34 am »
Благодариме на инфо.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #178 на: 10 Септември 2014, 01:04:34 am »
Sluzbenata corsa sto ja imam na neramnini tropa mislis ke izleta prednicata. Ama nema problem, lufta nema nikaden, samo stabilizatorite se otideni e sea samo e loso da ne se otkaci stabilizatorot na pogolema brzina, inaku za vo grad nema nikakov problem. Inaku stabilizatorite  se cest problem zaradi "maznite patista" ama i ne e nekoj problem zatoa sto ne se mnogu skapi, pomegi 800 i 1700 denari e canata. Probaj TRW dosta gi falat , samo nemoj da te izlazat da stavis metalni, stavi si plasticni kako originalnite i cepi. Ako e do niv, a stom ti tazale deka nema nikaden lufta togas toa e. A inaku gospodinot ti kazal deka nemozi da se proverat  stabilizatorite go mrzelo da sleze pod kola.

Pa pod kola bese toj od amsm, gledase, kazuvase posle vrti volan levo desno...

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #179 на: 01 Октомври 2014, 00:12:44 am »
Druze so napravi is sredi li prednicata?