Автор Тема: Краш тестови и безбедност на автомобилите  (Прочитано 100249 пати)

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 135
  • mehatronika servis
Одг: Краш тестови и безбедност на автомобилите
« Одговори #60 на: 22 Април 2012, 03:50:15 am »

:D :D :D

Ova ne e crash test....ova e test na edna nova inovacija druze ;)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #61 на: 22 Април 2012, 03:51:47 am »
Se sekevam na ovoj test koj navodno bil sabotiran...inaku gps bezbednosniot sistem perfektno funkcionira , bez nikakov problem !
Onak e vo pravo , ako ne ste upateni , ne komentirajte bez vrska...kopuci :)

Браво за речников!

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #62 на: 22 Април 2012, 04:05:47 am »
Se sekevam na ovoj test koj navodno bil sabotiran...inaku gps bezbednosniot sistem perfektno funkcionira , bez nikakov problem !

Браво за речников! (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Zemajki go faktot deka shtotuku se vrativ od kafana i sum pod gas , me trognuvaat vakvi postovi...a ima neshto vo faktot shto prvo se ukluciv na CAR CLUB , ne e vo moj stil da se dokazuvam i zamaram so necii mislenja .

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #63 на: 22 Април 2012, 04:10:59 am »
Onak ne ja teraj diskusijata u druga nasoka,ko da nie sme vcera rodeni.....
Jas postirav video na koe se gleda deka tvojata matematika za silata na udar uopste ne e tocna.
[/quo
Onak ne ja teraj diskusijata u druga nasoka,ko da nie sme vcera rodeni.....
Jas postirav video na koe se gleda deka tvojata matematika za silata na udar uopste ne e tocna.

точна е бе брат... пишав јас и погоре... кола сне постара од 3 години со кола постара од 20 години која е произведена во период кога наскап тестирањата не ни постоеле... ме конташ што сакам да кажам? волвото во тоа видео, направено за тоа време било нај јако... што не зема овој со овчата коса од топ геар да тестира с60 од 2009 со истотово рено па да видием кој ке го јадеше калапот? лесно е да се манипулира со јавност, треба да имаш познавање за што станува збор...

и самиот тип во видеото кажа, кога би купувале сега половно возило што би купиле:
-постаро караван возило (преку 20 години)
-ново возило според нови стандарди...

тоа е и поентата на клипов, а не докажување што ке се деси ако удри потешко во полесно... тотално ја утна поентата на клипот и ти ја однесе во друг правец дискусијата со грешни податоци... еве како што пишав, ти едно видео постираше со еден пример... јас ти постирав друго видео со преку 20 примери за истата проблематика... не сум ни јас од вчера роден, и знам за што зборам... и вке се уморив од зборење... ак нејќете да сватите ок, тогаш нека ви биде по ваше... во право сте за се...

се секавате на тестот по физика во 1-ва средно со 2 конци и 2 предмети со иста тежина? заврзан конец за нешто да виси надоле. за тој конец има еден предме да речеме 5 кила. на него пак конец и пак втор предмет од 5 кила. ако нагло го повлечеш долниот предмет ке се скине долниот конец, ама ако полека го влечеш долниот предмет ке се скине горниот конец. зашто? затоа што во силата на еластичноста и издржливоста на конецот, секогаш игра улога и инерцијата зголемена за маста и тежината. тоа значи дека горниот конец е по ослабен од долниот затоа што има екстра тежина од горниот предемт за разилка од долниот конец кој трпи тежина само од долниот предмет...

истото е и тука... тежината и инерцијата си го прават своето...

туку ај... не зборам више,се уморив... како сакате така мислете си... се гледаме на некоја друга тема...

Ne se zamaraj da dokazesh deka kamion e pojak od fico pri udar ;) Koj kako si go svati negov problem ...gledam se raspishaa mashincive strucnjaci ...bravi ,bravo ;) ;) ;)

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #64 на: 22 Април 2012, 04:15:05 am »
onak, не се ложи, и Euro NCAP тестовите во деформабилна бариера е удар ко` две возила да се движат со 65км/ч. Според твојот есап 130 на саат?! Не баш...

Цитат: Euro NCAP

The test speed of 64 km/h represents a car to car collision with each car travelling at around 55 km/h. The difference in speed is due to the energy absorbed by the deformable face.

http://www.euroncap.com/tests/frontimpact.aspx

и уште една работа... сите кога прават краш тест, прават на удар на точно едната половина од возилото. повеке од јасно е дека возилото амортизира повеке во ударот и се отфрлува на страна во такви ситуации...

но волво тоа го прави поинаку... еве како:
http://www.break.com/usercontent/2011/3/17/volvo-crash-test-2025734

Euro NCAP тоа го прават затоа што директен импакт најчесто настанува коа претицаш во непрегледна ситуација. Колата е до половина излезена од позади шлепрер на пример.

Цитат:  Euro NCAP
This impact is intended to represent the most frequent type of road crash, resulting in serious or fatal injury. It simulates one car having a frontal impact with another car of similar mass. As most frontal crashes involve only part of the car’s front, the test is offset to replicate a half width impact between the cars.

Spored mojot esap , ako se dvizat so 95 km/h dvete koli , udarot ke ima efekt ko da mava edna kola so 140 km/h vo zid .

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #65 на: 22 Април 2012, 04:18:26 am »
Не си играјте со безбедноста кога станува збор за Волво

Bravo Blagojce , na ovoj centar mislev ;)
inaku garancija deka davaat oficijalno nemozam nikade da najdam , no zemajki go faktot deka imam 4-rica rodnini koj rabotat vo momentov vo volvo a eden od niv vo crash centarot , bash toj mi go potvrdi faktot ...frontalen udar so 95 km/h  ostanuvash ziv ...valjda se volvo carshiski muabeti , no ne bi gi pravele samite vraboteni ako nema tezina . Ke dojde bratucedot letovo i ke mu pobaram oficijalni dokazi . Inaku muabetot shto go kazav doagja od nego .Inaku zboruvam za mashinski inzinjer koj raboti vekje 12 god. tamu .

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #69 на: 22 Април 2012, 04:51:27 am »
http://www.youtube.com/watch?v=DUkyBU4MSWY&NR=1&feature=endscreen

Eve edna reklama i dokaz istovremeno deka na 65 km/h frontalen udar vo zid , kade shto nema kompenzacija na koneticka energija od taa strana , vozacot iskaca ziv i zdrav bez grebatinka .

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #71 на: 22 Април 2012, 04:55:50 am »

Браво за речников! (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Odi legni si da spiesh ;)

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #72 на: 22 Април 2012, 04:58:48 am »
http://www.youtube.com/watch?v=hOlEt_Acq4o

Koga nekoj od vas ke mi postira dokaz deka ima vakva inovacija kaj druga marka .... ke go castam dve plavushi so silikoncki ;);0;)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #73 на: 22 Април 2012, 04:59:36 am »
Ууу браво! Нов Рекорд!!! Не Double Post, него Decuple! 10 поста еден по друг, ова е невидено до сега! Keep it up, good work!

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #74 на: 22 Април 2012, 05:05:31 am »

;D :o ;D

Dokaz deka reno e 20 godini nazad vo bezbednost ;););););)