Onak ne ja teraj diskusijata u druga nasoka,ko da nie sme vcera rodeni.....
Jas postirav video na koe se gleda deka tvojata matematika za silata na udar uopste ne e tocna.
точна е бе брат... пишав јас и погоре... кола сне постара од 3 години со кола постара од 20 години која е произведена во период кога наскап тестирањата не ни постоеле... ме конташ што сакам да кажам? волвото во тоа видео, направено за тоа време било нај јако... што не зема овој со овчата коса од топ геар да тестира с60 од 2009 со истотово рено па да видием кој ке го јадеше калапот? лесно е да се манипулира со јавност, треба да имаш познавање за што станува збор...
и самиот тип во видеото кажа, кога би купувале сега половно возило што би купиле:
-постаро караван возило (преку 20 години)
-ново возило според нови стандарди...
тоа е и поентата на клипов, а не докажување што ке се деси ако удри потешко во полесно... тотално ја утна поентата на клипот и ти ја однесе во друг правец дискусијата со грешни податоци... еве како што пишав, ти едно видео постираше со еден пример... јас ти постирав друго видео со преку 20 примери за истата проблематика... не сум ни јас од вчера роден, и знам за што зборам... и вке се уморив од зборење... ак нејќете да сватите ок, тогаш нека ви биде по ваше... во право сте за се...
се секавате на тестот по физика во 1-ва средно со 2 конци и 2 предмети со иста тежина? заврзан конец за нешто да виси надоле. за тој конец има еден предме да речеме 5 кила. на него пак конец и пак втор предмет од 5 кила. ако нагло го повлечеш долниот предмет ке се скине долниот конец, ама ако полека го влечеш долниот предмет ке се скине горниот конец. зашто? затоа што во силата на еластичноста и издржливоста на конецот, секогаш игра улога и инерцијата зголемена за маста и тежината. тоа значи дека горниот конец е по ослабен од долниот затоа што има екстра тежина од горниот предемт за разилка од долниот конец кој трпи тежина само од долниот предмет...
истото е и тука... тежината и инерцијата си го прават своето...
туку ај... не зборам више,се уморив... како сакате така мислете си... се гледаме на некоја друга тема...