Автор Тема: Спортски издувни системи и модификации  (Прочитано 111830 пати)

Отсутен vladi-bostok

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
Одг: Заден лонец со два излези
« Одговори #285 на: 08 Ноември 2014, 23:19:25 pm »
Вториот издув искача од задниот лонец. Цена ако обичен лонец е 7000 ден., ова претпоставувам дека би било околу 150 евра со монтажа и гаранција. Поздрави го Тони од мене, можда ќе добиеш и попуст ;-)

Како на линкот погоре?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #286 на: 08 Ноември 2014, 23:23:44 pm »
Да. Не сум се заинтересирал до сега за ваква изведба, ама Ас стил имаат одлична понуда, квалитетна услуга и цени.

Отсутен vladi-bostok

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
« Одговори #287 на: 08 Ноември 2014, 23:39:33 pm »
Фала многу.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #288 на: 09 Ноември 2014, 15:24:11 pm »
Може да се направи, доколку има простор одоздола. Ако имаш отвор на браникот за едниот издув, рачунај дека ќе треба да се сече браникот за другиот, па ќе треба да се наоѓа чаре како тоа да се маскира и нашминка, за да изгледа убаво на двете страни.

Јас кога прашував за вакво нешто пред околу 3 години, цената беше нешто над 200 евра.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
Одг: Спортски издувни системи и модификации
« Одговори #289 на: 10 Ноември 2014, 15:44:50 pm »
Momci imam edno prasanje.
Vadev katalizator i go zameniv so cefka (katalizatort bese zapushen)  problemot se javi odkako go vrativme izduvniot sistem na mesto so site strafovi i gumicki NO... na spojot kaj granata  ne legna ubavo, t.e. ima mal zjaj,  ne zalepi  bidejki ne ni tekna deka tamu ima zkrivuvanje i ne go zavarivme drzacot na koso nego go pecnavme pushka pravo, sea  kolata trokira ne prima na poniski nemoze da primi kako so treba.. za da pojde i da ide ko so treba stiskam ko ulav na gas (se smeni i zvukot,se slusa kako da e skinat auspuhot).
Dali toa trokiranje moze da go pravi vlaganjeto na Falsh vazduh i da ja zbunuva sondata so prenos na izduvni gasovi ?
Prilicno sum siguren deka e do toa ali pak sakam da prasam dali imal nekoj slicen problem.

P.S. Utre idam da go sredam kako so treba :D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #290 на: 10 Ноември 2014, 15:56:56 pm »
Сеа имаш помал притисок во ауспухот и може затоа ти прави проблем.

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
« Одговори #291 на: 10 Ноември 2014, 16:13:45 pm »
можда ќе се среди и ако легне на грана убаво..

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #292 на: 10 Ноември 2014, 17:09:14 pm »
Verojatno icemann utre imam dogovoreno na majstor pa ocekuvam da se dotera toa.
Vlatko - se oseka miris na benzin koa ke pustam parno :D  frla zivo gorivo brci i puka na prazno i koa ke primi zavlekuva ko ludo  pa pak istoto gubi pritisok pa dobiva i sve taka  :D  samo me plasi da ne nastane problem drug dodeka se sredi ovoj :D

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #293 на: 10 Ноември 2014, 19:15:33 pm »
a nekoj da ima presek na remus slika da spodeli

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #294 на: 10 Ноември 2014, 19:26:42 pm »
За заден лонец,или?

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #295 на: 10 Ноември 2014, 20:15:56 pm »
da za zaden katalizator i sreden se izvaeni

i pak ne e tivka e jaci

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #296 на: 11 Ноември 2014, 11:17:58 am »
Verojatno icemann utre imam dogovoreno na majstor pa ocekuvam da se dotera toa.
Vlatko - se oseka miris na benzin koa ke pustam parno :D  frla zivo gorivo brci i puka na prazno i koa ke primi zavlekuva ko ludo  pa pak istoto gubi pritisok pa dobiva i sve taka  :D  samo me plasi da ne nastane problem drug dodeka se sredi ovoj :D
Oва ми мириса на богата смеса,ај провери при вадење да не не сте ја поврзале сондата.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #297 на: 11 Ноември 2014, 15:43:18 pm »
nemase vadenje sonda nemase ni pipanje sonda nit dzekovi nit struja ednostanvo  odstrafiv 2 shtrafa narped 2 pozadi i go izvadiv auspuhot so katalizator i sreden lonec ..katalizatorot go secnavme navarivme cefka i navarivme drzac za narped kaj so trebad a se shtrafi ( fabrickiot go navarivme) se namesti sve ko so treba noo mal zjaj otvor mal propust nash bese so ne go vidovme toj lak na kosina so go ima za da zalepi ubavo koa ke se strafi no nekako go nastrafivme pak ima malo pufkanje  ama ne praese problem na 5 km izvozeni taka kolata rabotese super i imas ok zvuk.zastanv parkirav pazarev neso vlagam u kola palam i odma drug ruzen zvuk kao na skiant auspuh   trgamu i kako nekoj pocetnik mi trese kolata
aj nekako doe red 2ra da ubacam pak trese aaaj 3 ta ponezno vleze na visoki raboti odlicno i ako sakam da ja brkam ama na niski i na poaganje PRPPORI pri stiskanje na gas a ne vlece i odedans koa ke primi zavlekuva ko ludo .. mene me cudi .. denes fala bogu nasive majstori vrska nemaat pa nikoj ne go najde chareto pri sto nesakaa da go prezavarime auspuhot i da vidime dali e toa si izmisluvaa od senzori do svekici sve MISLEA deka e ama nikoj ne dade tocna dijagnoza .. neznam so ke bide momentalno ostavena na elektricar da ja proveri .. sumnjam deka e do toa ama aj da probame :(

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #298 на: 11 Ноември 2014, 16:25:17 pm »
При варење на цевчето,штом викаш дека сондата не сте ја чепкале,да не сте ја изгореле/стопиле при заварување?

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #299 на: 11 Ноември 2014, 17:41:32 pm »
ne zoci izvaden bese auspuhot komplet nadvor se varese nemase nikakvi dopiri ni priblzno do sonda. Na kola edino se rabotese so odstrafuvanje iz astrafuvanje strafovi i vadenje i stavanje gumici na drzacite
nemase nisto okolu sondata e daleku od tamu kaj so cepkavme..
P.S.
sakam da kazam deka kolata ja zemav od elektricar i ''majstorot''- da mu se iznae..m  steluval SVEKICI BE alooo :D haha i  menjal kabli menal sonda  ali nisto ne se popravilo sea ko so vika on se steluvani SVEKICITE haha i gasta ja stelnal i vika podobro ide... on ne ni znaese kako idese  kolata isto ide isto prima isti problemi pak a 500 ki u zijan i cel den propadnat  znaci problemot postoi elektronikata ne e vo prasanje stavena i napc nema nikakvi pojavuvanja na greski ... da mu ebes majkata ama utre ke idam ke go zavaram ko so treba sam ke go praam od majstori mi doe denes preku pitonov.. i ako toa go sredam i go doteram i ako se oprai kolata ke idam na site majstori so deneska tvrdev deka e do toa a oni negiraa ke im se iznamocam u alatot...
vasi soveti seuste se dobredojdeni ako nekoj znae so durgo da proveram :)