Автор Тема: Фарбање Бандаши  (Прочитано 2418 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Фарбање Бандаши
« на: 20 Април 2012, 11:58:00 am »
   Бидејќи бандашите плачат за фарбање периодов сакам да го искористам за нивно освежување. Дали имате да препорачате некој сервис. Исто постои опција направи сам, но за тоа немам искуство. Доколку некој фарбал бандаши нека сподели искуства, со што да се тргне бојата, како да се направи тоа најлесно, кој се најквалитетни лакови, дали може да се фарбаат на лице место без да се вади гумата и.т.д.

............

Паметно би било да иде у естетско одржување  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
Одг: Фарбање Бандаши
« Одговори #1 на: 20 Април 2012, 12:20:20 pm »
Јас на стилото.
Прво ги однесов на пескарење, потоа во „Скендеровски“ и таму ме одраа за фарбање, околу 200-ки ми се чини дека платив, со тоа што 7 годни не мрднаа. Од време на време со црн лак ќе подзатворам некоја зуцка од камче и тоа е....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2 на: 20 Април 2012, 12:39:04 pm »
Куоре ајде ко ќе се решиш заедно ќе идеме. И јас сакам да ги офарбам 15ките и да ги шитнам 17киве.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: Фарбање Бандаши
« Одговори #3 на: 20 Април 2012, 14:10:56 pm »
Јас на стилото.
Прво ги однесов на пескарење, потоа во „Скендеровски“ и таму ме одраа за фарбање, околу 200-ки ми се чини дека платив, со тоа што 7 годни не мрднаа. Од време на време со црн лак ќе подзатворам некоја зуцка од камче и тоа е....

A kade gi odnese na peskarenje??

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
« Одговори #4 на: 20 Април 2012, 15:10:41 pm »
Пескарењето ми го направија во една вулканизерска на Иво Лола, еден стар мајстор работеше, веќе не работи, така да сега не знам кај да ги носите на пескарење, можеби некој друг од форумов знае кој има пескара.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #5 на: 20 Април 2012, 17:12:37 pm »
Слични (исти) теми :)

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3675.0.html

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3788.0.html

Едит: Куоре гледам имаш мал венец на бандажите, па можиш и со полирање да го решиш него  ;)
« Последно менување: 20 Април 2012, 21:27:20 pm Rakun4e »

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7050
  • хаУс мајстор
« Одговори #6 на: 04 Јули 2012, 13:58:07 pm »
другари ај помош да ми кажете кој и каде прави компјутерска боја за бандажи,сакам да ги офарбам некоја затемнета нијанса на златно,најдов нешто готова боја ама не ми е по мерак,инаку сам ќе ги фарбам,мислам дека добро ќе стојат на полото пошто е црно,што мислите,да не испадне шабанско????

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #7 на: 04 Јули 2012, 14:23:48 pm »
Po lesno e so peskarenje no i po skapo, jas na bandasi bojata ja vadam so Demol,potoa gi farbam so onova, so epoksiden filer,i na kraj boja od max mayer so PPG HS lak i nema smrt :)