Автор Тема: Затемнетите стакла носат високи казни???  (Прочитано 65575 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
Одг: Затемнетите стакла носат високи казни???
« Одговори #195 на: 18 Март 2024, 20:54:47 pm »
Fabricki zatemneti se pisuvaat samo vo soobrakjajna nema nikakvi A testi

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #196 на: 19 Март 2024, 09:02:51 am »
Во секој случај, едноставна процедура е, и не премногу скапа. Вреди да се истера, чисто ради имање мирна глава.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #197 на: 19 Март 2024, 13:40:57 pm »
Srekja vekje pocnaa da nosat od foliive so pod 30% zatemnuvanje taka da mozes i cela kola da ja projdes bez nikakov atest a da imas zastita od sonce.
Nekade prasav duri imaa so 5% zatemnuvanje toa e skoro prozirna folija nisto ne se primetuva deka voopsto ima nesto a ne te przi sonce vnatre.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
« Одговори #198 на: 19 Март 2024, 13:46:28 pm »
Srekja vekje pocnaa da nosat od foliive so pod 30% zatemnuvanje taka da mozes i cela kola da ja projdes bez nikakov atest a da imas zastita od sonce.
Nekade prasav duri imaa so 5% zatemnuvanje toa e skoro prozirna folija nisto ne se primetuva deka voopsto ima nesto a ne te przi sonce vnatre.
Влатче мислам ти ставаше обична само за заштита од сонце брка работа се осека разлика? и ако не сум сконтал грешно каде монтираше

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #199 на: 19 Март 2024, 16:33:08 pm »
Nemam stavano takva vo plan e na puntoto da namestam napred nazad i na mercedesot na predni vrati. Istiot efekt go imas ne te pece sonce samo sto od nadvor e prozirna ne e crna nema zatemnuvanje voopsto.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5666
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #200 на: 07 Април 2024, 18:48:35 pm »
Пишуваат казни сеуште за неатест на фолии на задни стакла?
Како што гледам Прилеп не им е пракса ни за предни. Има еден татин син на предните има потемна фолија отколку јас на задните.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #201 на: 07 Април 2024, 18:51:31 pm »
И порано било ретко за задни, поготово на нови коли кои одат ОЕМ затемнети. А на постари застанувале. Некаде 80% нема проблем.

Целиот муабет беше за предни. Таму 99% не проаѓаш лесно.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #202 на: 07 Април 2024, 19:03:30 pm »
Колку е атест за флешери?

Еден пријател од Чаир имаше наместено, гледам си ги тера без проблем.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #203 на: 07 Април 2024, 19:13:47 pm »
Само прашав, дали е проблем ако прашам и возам 3 дена без атест? Платив не знам колку пари за фолии и два пати пат Пп-Ск и некој да ги заебе на технички не дозволувам. Нека помине тој период на "мирување" кој трае 3-4 дена па ќе одам. Чисто прашав за овие неколку дена дали би имал проблем и добив соодветен одговор, не знам што толку секоја тема да се уништува. Можам и без атест не ми е проблем, можам и без возачка, поблиската фамилија е цела во МВР ама немам потреба , кога може да си платам и збркам документи поштено отколку да се влечкам и многу добро тоа го знам.

Едит: Ова го напишав бидејќи форумов е таков што мора сѐ до детал да објаснам (и пак ќе бидам нападнат) за до некаде да се разбереме и да не замине темава од фолии до политика.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
« Одговори #204 на: 07 Април 2024, 19:41:16 pm »
Абе види, ако не те застанат, не бараат   ;D Ама ако те застанат, сигурно ќе ти речат не ме интересира кога си ги наместил, немаш атест.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3736
« Одговори #205 на: 07 Април 2024, 19:47:58 pm »
Доблото од 2015 е со затемнети стакла па никогаш не ми рекле ништо (задните) не се замарај

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2153
« Одговори #206 на: 07 Април 2024, 21:13:36 pm »
Така де не мора ни да ја регистрираш, вози дур не те застанат. Си има соодветна казна и за тоа и за тоа.
Не знам шо е нејасно.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #207 на: 07 Април 2024, 21:23:24 pm »
Имам фабрички затемнети стакла, ама дека колата е темна по боја, уште толку им боде очи. До сега, два пати ми имаат побарано Атест, па ги посочив дека има запишано во сообраќајна дека се фабрички. Еднаш пред Демир Капија, Републичка полиција, еднаш во Куманово. Пријател помина со опомена, но мораше да ги одлепи пред нив. Моја препорака на секој е да си земе Атест, мирна глава.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #208 на: 08 Април 2024, 00:52:03 am »
Да, да, обавезно атест. Мислам дека ќе имаат разбирање барем овие неколку дена, додека не смеам да ги отворам прозорците. Имам и работен налог, ваљда ќе имаат разбирање барем Прилепчани. Какви канти се возат без регистрација, таксисти без возачки...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837
« Одговори #209 на: 08 Април 2024, 08:17:42 am »
Кога ги молев да внесат во сообраќајна Фабрички затемнето стакла не сакаа. Кој ги тркала. На регистрација ќе видам тоа во јули.