Автор Тема: IPod vo kola...  (Прочитано 17008 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: IPod vo kola...
« Одговори #15 на: 27 Февруари 2011, 17:21:11 pm »
Sportex druze kupi si go (Sivoto)  od slikata okolu 500 den se stava na kabelot toj sto go povrzuvas i teras nemas gajle. Jas go kupiv vo Ramstore na vtori kaj toa malotot kako trafikce sto e na sam vlez odma do skalite, mislam deka e standce na Duna komputeri, ne sum siguren.

Pinot toj sto ide u kompjuter ili vo slucajov I pod e potenok i ne pasuva vo I pod/ I phone, pa zatoa ti treba dodatokov sto e na slikata.

Ova ti e vo slucaj na povrzuvanje so obicen kabel so dva pina (crven i bel) na edna strana, i od druga strana toj sto ide u komp/I pod.
Edniot kraj (crven i bel) se priklucuva vo AUX izlezot, kaj mene izlezot e kaj pepeljarata kaj tebe mislam vo naslonot kaj rakata ako ne se lazam.
Posle toa samo go drzam CD kopceto stisnato podolgo i si tera nema gajle.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Како и да е, Sportex, слушај паталец-батали гаталец :) Dende Lancered браво за колегијалноста !!!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #16 на: 27 Февруари 2011, 17:23:25 pm »
Абе да му ебем матер, пишува во книгата од прирачникот во колата дека може на усб да се приклучат сите можни срања од Apple.
Јас прашав сега еден колега и он ми го рече истото дека преку аукс може ама мораш рачно да шалташ, а преку усб си работат командите на воланот и радиото. Ај ќе прашам во Apple центар ќе видам што ќе ми кажат.
Фала друзја на сите...!
« Последно менување: 27 Февруари 2011, 17:24:59 pm Sportex »

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #17 на: 27 Февруари 2011, 17:30:53 pm »
Абе да му ебем матер, пишува во книгата од прирачникот во колата дека може на усб да се приклучат сите можни срања од Apple.
Јас прашав сега еден колега и он ми го рече истото дека преку аукс може ама мораш рачно да шалташ, а преку усб си работат командите на воланот и радиото. Ај ќе прашам во Apple центар ќе видам што ќе ми кажат.
Фала друзја на сите...!

Хахаха ако ако учи - ќе ти треба !!! Repeticio est mater studiorum :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #18 на: 27 Февруари 2011, 17:36:38 pm »
Фала друзја на сите...!

Имам слушнато звук преку ипод во кола и преку цд и има доста разлика во квалитетот...или бар мене така ми се причини. Затоа сакам да го приклучам.
Сакав да го сменам фабричкото радио и бев во Аутоленд ама немаат такви на лагер и треба да се нарачува и треба да се чека а да се плати 70% однапред.
Јас имам лично многу лошо искуство со плаќање однапред и после чекање со месеци, па не одговра, па не може, па чекај друго и сл.....вртење телефони по 100 пати, малтретирање, гњаважа и додека дојде, ти поминал ќеифот. Да не бидам погрешно разбран, не се сомневам во професионалноста на Аутоланд меѓутоа сум се зарекол дека однапред нема веќе да давам пари за ништо, ако има на лагер, мести, плаќам и си одам, ако не неком другом приликом...здравје.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11737
  • Архитект
« Одговори #19 на: 27 Февруари 2011, 17:49:52 pm »
Кај мене нема усб (дека троа постар модел) и пробав со ај под тач и со ајфонот мој, и си свири без проблем е сега не паметам дали работеа командите од волан, ама ќе си направиш добра плеј листа од ај подот :) :) :) Приклучокот ми е обичен 3.5 на 2 пина и во AUX (без тоа додатокот од денде шо го спомна)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #20 на: 27 Февруари 2011, 18:05:26 pm »
Еве што најдов....

Connecting to a car stereo
Use an extension cable with 3.5 mm stereo connectors on each end to connect iPod to your car stereo system's aux input, or use a cassette adapter if your car stereo doesn't have a sound input jack. Either of these items can be purchased at stores that sell car stereo accessories.

iPod models that include a dock connector may be able to connect to some car stereos with a special adapter.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #21 на: 27 Февруари 2011, 18:12:26 pm »
Фала друзја на сите...!

Имам слушнато звук преку ипод во кола и преку цд и има доста разлика во квалитетот...или бар мене така ми се причини. Затоа сакам да го приклучам.
Сакав да го сменам фабричкото радио и бев во Аутоленд ама немаат такви на лагер и треба да се нарачува и треба да се чека а да се плати 70% однапред.
Јас имам лично многу лошо искуство со плаќање однапред и после чекање со месеци, па не одговра, па не може, па чекај друго и сл.....вртење телефони по 100 пати, малтретирање, гњаважа и додека дојде, ти поминал ќеифот. Да не бидам погрешно разбран, не се сомневам во професионалноста на Аутоланд меѓутоа сум се зарекол дека однапред нема веќе да давам пари за ништо, ако има на лагер, мести, плаќам и си одам, ако не неком другом приликом...здравје.

Ѕирна овде http://www.carclub.mk/index.php/topic,193.0.html ?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #22 на: 27 Февруари 2011, 18:18:08 pm »
Фала друзја на сите...!

Не друже, не сум бил.
Прва наредна прилика ќе отидам да видам што, како, има нема...итн...затоа што мислам најубаво е таму на лице место да си прашаш и они да си видат.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #23 на: 27 Февруари 2011, 18:20:20 pm »
Фала друзја на сите...!

Не друже, не сум бил.
Прва наредна прилика ќе отидам да видам што, како, има нема...итн...затоа што мислам најубаво е таму на лице место да си прашаш и они да си видат.

За мојата имаше и тоа баш она што ми треба, е сеа само уште money ... :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #24 на: 27 Февруари 2011, 18:26:14 pm »
Ееееее друже тоа е кај нас така...или пари нема или ако има пари, нема тоа што ти треба...како оној вицон...ама ај да не одам ОТ. :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20648
« Одговори #25 на: 28 Февруари 2011, 03:55:33 am »
Можда имаш ајфон, па можеш и него уместо ајпод да го користиш ;D

Салеееее!!! Неам ни ајФоооон!!! :)
„Роботче“ сум, алергичен сум на „Јаболчиња“ ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #26 на: 28 Февруари 2011, 10:15:30 am »

Пробав преку аукс со еден кабел од канон апарат за сликање и работи така, ама се јавуваат доста шумови во позадина.
Може е до кабелот нешто.... ќе видиме кога ќе најдам кабелче како што ми препорача Денде.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #27 на: 28 Февруари 2011, 15:01:51 pm »
А колку пари е ајпод сите што имате ???  Јас имам еден кинески плеер па свири  ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #28 на: 28 Февруари 2011, 15:06:34 pm »
Мене ми е одамна, така да неам појма колку го купив пред 3-4 години.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5529
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #29 на: 28 Февруари 2011, 16:19:44 pm »

Пробав преку аукс со еден кабел од канон апарат за сликање и работи така, ама се јавуваат доста шумови во позадина.
Може е до кабелот нешто.... ќе видиме кога ќе најдам кабелче како што ми препорача Денде.
Kaj mene I phonot e od prvata generacija i kako sto navede nekoj pogore moram takvo kabelce da stavam.
I da vo pravo si, zvukot od I phonot e mnogu pokvaliteten pa zatoa pred da zakacis namali go volumenot ;), a toa sto slusas sumovi e zaradi toa sto nemas toj konektor da go narecam.
a toa sto preku USB ako mozes da zakacis e epten luda opcija ne sum znael deka mozes da gi koristis komandite od kolata.
Na mojot nacin ke treba da menuvas preku I phonot ali jebiga ke si zemes DJ u kola i nemas gajle.
Kaj mene koga idam na otvoreno so poveke luge u kola im go davam I phonot i site u kola si praat zelbi i cestitki, kabelot e dovolno dolg pa I phonot seta u kola. :D
« Последно менување: 28 Февруари 2011, 16:23:43 pm DENDE-LANCERED »
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!