Автор Тема: Дозвола за поседување на огнено оружје - Прашања ..  (Прочитано 8987 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
Дечки, може ли некој кој е позапознаен со процедурите, да ми каже, како иде процедурата за добивање на дозвола за поседување на оружје, пиштол поточно ... Колку се строги процедуриве, се иде ли на психолошки тест итн ..
Члинк мислам дека беше, спомна дека може да носиш оружје во кола, со дозвола за поседување доколку куршумите се надвор од лежиштето ...
Дали е точно ова?

Мора да си ја земам безбедноста во свои раце со оглед дека живеам во Куманово...

Однапред благодарам

Би Ве замолил, без коментари во стилот на, што ако и другиот извади пиштол, зашто ке ти е итн ...

Едит ...
Дали може да добијам дозвола за пиштол кој веќе го поседувам илегално, или по добивањето на дозволата, ке мора да купам друг?

« Последно менување: 15 Април 2012, 07:44:27 am Tommy »

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
и мене ме интересира истото.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
мноооогу комплексно прашање, на кое не добив конкретен и прецизен одговор досега...

кога сме кај овој муабет, јас имам уште едно дополнително прашање... како ЛЕГАЛНО да донесеш оружје од друга држава. во другата држава имам документи дека сум сопственик на истото...? таму е и сега, во шошка стои, во простории наменети за чување на оружје, простории кои се од државата одредени. оружјето е наследство. и никој не ми спори да си го земам и донесам, проблемот е што незнам како да го донесам тука легално,шверц комефц НЕ ДОАЃА ВО ПРЕДВИД, стрпете се од такви коментари... сакам легален пат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
Имаше ваква тема на форумов,од мене отворена точно за ова прашање,но уште тогаш имаше негодување од некој од членовите дека таква тема не е за на овој форум и баш сега барав и не можев да ја најдам,најверојатно избришана е,а имаше некои корисни информации.

Колку што се сеќавам за да извадиш дозвола имаше некој услов за да не си осудуван кривично,потребно е да се оди на предавања месец два,и се плаќало прилично голема сума на пари за вадење на дозволата.

Најдобро е да го исчиташ законот за вадење и поседување на дозвола за огнено оружје.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Najdobro e da prasate vo MVR za celata procedura. Baska kolku sto znam i imam procitano oruzje mozes da poseduvas so dozvola, a za nosenje ti treba druga dozvola.
Oruzjeto ne smee da bide komplet t.e. magazinot ne smee da e vo pistolot (puskata). Mora da se odvoeni.
Kolku se plakja ne znam, no jasno mi e deka e malku slozena procedurata.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
За носење пиштол тешко дека некој ке ти даде дозвола освен ако не си некој на кој работата му е таква.

И тоа како е сложена процедурата а и некаде околу 7-800 евра да не била целата прозедура.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
не ми е битно колку чини ...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Od nepotvrdena informacija koja ne znam kako ke ja sfatite, cenata e povisoka od tie spomnati sumi. Sepak treba da se prasa vo MVR za najsigurno tie znaat.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Прво многу е тешко да добиеш дозвола. едино ако работата ти е некоја специфична и добиеш препорака.

Дозволата се вади за пиштолот кој го поседуваш но мора легално да е купен и да имаш документи за него. Ако е нов се иде на пукање со полицаец и они си зимаат примерок а ако е легален а наследен/купен од друг човек по легален пат се менуваат информациите на чиво име е пиштолот при тоа мора да има примероци од истиот.

Голема процедура за која треба пријатели.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
Abe koja procedura. Ako cekas na procedura nikogas ne ja pomines osobeno sega. Kupi si na crno i toa e toa, dozvola e slozea procedura i e dosfa verojatno da ne ti ja odobrat

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Хаха, паметно

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
7.65 е мислам

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
6,35

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Како се регулирани ЦО2 ББ пиштолите 4,5 калибар?