Автор Тема: Volvo S 70 T5R  (Прочитано 20639 пати)

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 731
    • http://VisitsToMoney.com/index.php?refId=601060
Одг: Volvo S 70 T5R
« Одговори #45 на: 18 Април 2012, 20:31:37 pm »
Објасни ми што е тоа „декодирање на инјектори“? Прв пат се сретнувам со терминов.
А што се однесува до „тоа ти е Алфа“, па вашите „горди“ шведски комшии од SAAB ги користат дизелите на „бедниот“ италијански бренд.

Јас знам дека ако почне да "моча инјектор" оди на репарирање а после тоа кога ќе се стави на мотор треба да се адаптира но тоа незначи кај секого а стрипно за АЛФА незнам вообичаено работам со германци а мерак имам на кој било бензинец. ;D

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
« Одговори #46 на: 18 Април 2012, 20:33:28 pm »
Znaci i Sabot go zaebaa ;) ;) ;)

vw и mercedes извади стави пали дози нема потреба од ништо

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #47 на: 18 Април 2012, 20:35:01 pm »

Јас знам дека ако почне да "моча инјектор" оди на репарирање а после тоа кога ќе се стави на мотор треба да се адаптира но тоа незначи кај секого а стрипно за АЛФА незнам вообичаено работам со германци а мерак имам на кој било бензинец. ;D

Конкретно за декодирање не сум слушнал, затоа прашав. Ова ти што го кажуваш е ок, кога ќе го репарираш, или нов инјектор кога ќе ставиш, ECU-то треба да ги прилагоди мапите и времињата на вбризгување.

Го опраија Мехатроника, го опраија! ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 135
  • mehatronika servis
« Одговори #48 на: 18 Април 2012, 20:37:07 pm »
Објасни ми што е тоа „декодирање на инјектори“? Прв пат се сретнувам со терминов.
А што се однесува до „тоа ти е Алфа“, па вашите „горди“ шведски комшии од SAAB ги користат дизелите на „бедниот“ италијански бренд.

Zboruvam za JTD dizel mashina .... ako ne ja ubacish shifrata vo kompjuterot na voziloto ne raboti injektorot ...Mozesh i da probash...zapali ja Alfata , otkaci eden kabel od injektorot i uklicigo . Ke vidish dali istiot injektor ke profunkcionira ;)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #49 на: 18 Април 2012, 20:39:30 pm »

Zboruvam za JTD dizel mashina .... ako ne ja ubacish shifrata vo kompjuterot na voziloto ne raboti injektorot ...Mozesh i da probash...zapali ja Alfata , otkaci eden kabel od injektorot i uklicigo . Ke vidish dali istiot injektor ke profunkcionira ;)

Аха, не сум знаел за ова, навистина. Интересно...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #50 на: 18 Април 2012, 20:51:21 pm »

Imash li iskustvo so Mercedes 4xMATICK V8 mashina ???

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #51 на: 18 Април 2012, 20:52:00 pm »

Аха, не сум знаел за ова, навистина. Интересно...

Covek uci dur e ziv ;)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #52 на: 19 Април 2012, 17:00:13 pm »

да точно... за моделите до 2004-та... пробај на понов...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #53 на: 19 Април 2012, 17:01:45 pm »
А глеам тука сите се залетаа турбо на своите волвоа да мењаат...

немораш цинизам да употребуваш... муабетот беше прво и основно за турбини воопшто а не само за на волво... а како има малку волвоа во мк, така и со овој тип на делови е оскудација... па и со информации е оскудација...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #54 на: 19 Април 2012, 18:20:33 pm »
Цинизмот беше заради цинизмот во муабетот „а бе знам ја ама не кажувам, и најзакно сум во маало (Македонија)“. Ако си решил да не кажуваш не почнувај муабет - не е фер (по форуми) ;) Ако ја имаш прикаската - раскажи ја, ако не сакаш да ја раскажеш, не ни почнувај на форум. Поготово што веројатноста некој во Македонија да го примени тоа знаење е ептен мало (никакво), бидејќи ко` што кажа и сам, малку има волвоа, а уште помалку Т5-ки.  А тој што ќе сака да го прави тоа, сигурно прво ќе побара некој што се разбира, како Мехатроника, а нема да дојде кај мене - зошто јас сум прочитал од форим - нели ;)

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
« Одговори #55 на: 19 Април 2012, 23:57:06 pm »

со е проблемот пиши ми на приватни пораки

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #56 на: 20 Април 2012, 03:09:08 am »
Цинизмот беше заради цинизмот во муабетот „а бе знам ја ама не кажувам, и најзакно сум во маало (Македонија)“. Ако си решил да не кажуваш не почнувај муабет - не е фер (по форуми) ;) Ако ја имаш прикаската - раскажи ја, ако не сакаш да ја раскажеш, не ни почнувај на форум. Поготово што веројатноста некој во Македонија да го примени тоа знаење е ептен мало (никакво), бидејќи ко` што кажа и сам, малку има волвоа, а уште помалку Т5-ки.  А тој што ќе сака да го прави тоа, сигурно прво ќе побара некој што се разбира, како Мехатроника, а нема да дојде кај мене - зошто јас сум прочитал од форим - нели ;)

Kopuk...jas znam ama ne kazuvam !!! Pa koga ke se najde nekoj kako trkacon i red   drugi kopuci shto pokushavaat da te plukaat i decenii rabota i edukacijata , me fakja inat...ubav zbor celicni kapii otvara Blagojce moj ;) Zapamti ,mozesh samo neshto povekje da naucish ;)

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #57 на: 20 Април 2012, 03:12:37 am »

со е проблемот пиши ми на приватни пораки

Go napishav vo kontekst na predhodniot dijalog...v8 -cata go ima istiot zahtev , vnesuvanje na shifri ;)
Nego kazimi kako stoish so delovi ???

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #58 на: 20 Април 2012, 03:15:59 am »
sto poveke elektronika to pozaebano, imase edno coece so volvo 2007-ma, morase tipot i dimenzijata na gumi pri menuvanje da gi vnese za da mu se adaptiraat amortizerite, inaku mu bea kamen ;D ;D ;D

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • mehatronika servis
« Одговори #59 на: 20 Април 2012, 03:21:18 am »
Neznam dali si slushnal ...volvo e prviot koj implementirashe adaptabilni amortizeri , vrtish levo , kolata se podiga na levo ...neshto slicno so voznja na motorcikl ;)