Автор Тема: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!  (Прочитано 31123 пати)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Внимавајте, ПРЕВАРА!!!
« на: 11 Април 2012, 15:27:26 pm »
Дечки да ве известам дека тој што продава коли по огласите како авто плац галјо http://www.reklama5.mk/Sale.aspx е превара, на мој близок човек му пропаднаа капар од 500 евра, требаше да му донесат ауди а3 и пасат караван.
Преварата е во тоа што колите се во италија, и за да ти ја донесат оставаш капар, и со мангупски муабет наивен човек наседнува, внимавајте!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!
« Одговори #1 на: 11 Април 2012, 15:39:31 pm »
Пријавил ли во полиција за имама? Каса прими има ли од човекот дека оставил пари?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2 на: 11 Април 2012, 15:43:46 pm »
Ако има писмен доказ дека дал пари може да си ги врати ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 11 Април 2012, 15:44:05 pm »
Дополнување: Оглас со тој телефонски број 00393806578285 било 100% превара, разговарано е на тој број и договорено е каде да се носи капар, за другите огласи и броеви не е сигурно дали се превари...

@falanga пријавено е во полиција, и фатен е дечкото со го собирал капарот, а за жал нема никаков документ за оставен капар, уште има наивни луѓе :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #4 на: 11 Април 2012, 15:47:24 pm »
Ке му ги запалам половина од колите на плацот....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #5 на: 11 Април 2012, 15:52:54 pm »
А другата половина?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6 на: 11 Април 2012, 15:53:07 pm »
Тоа е тоа

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 11 Април 2012, 15:55:14 pm »
Најверојатно се е превара под името галјо, бидејки сите огласи што се галјо ставени денес околу пладне се со италијанскиот број или со 078209007...

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #8 на: 11 Април 2012, 16:16:05 pm »
А другата половина?

Другата половина, ако се излаже да не ми ги врати парите ...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #9 на: 11 Април 2012, 16:56:47 pm »
Prvo nikoj ne e kriv koga se ostavaat kapari i sl. Doverba vo biznis ne postoi. Plakjanje na odlozeni ne bi dal ni na brat ! Praviloto e pari na raka mara za raka. Kolata e roba kako i sekoja. Samo edno ne mozam da sfatam kupuvanje na kola na nevideno i zemanje na zena na neprobano i netestirano !!!
Ne mozam da veruvam deka nekoj dava pari nekomu pa makar i da e ogromna firma i so 300 dokumenti ! Aman be lugje osvestete se. Vo slucajot smetam deka Galjo nema krivica, tuku kriv e onoj sto gi dal parite za kapar !. Jas kapar ne ostavam tuku ako mi se dopagja ja gledam i ja kesiram kolata.
Ne veruvam ama apsolutno nikomu duri i na roden brat ili sestra. Ima nacin za toj sto saka da si kupi od Italija neka si otide i vidi na lice mesto !

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #10 на: 11 Април 2012, 17:00:02 pm »
Бугар, ти ја гледаш колата, ама колата во Италија ...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #11 на: 11 Април 2012, 17:03:29 pm »
Abe toa taka e. Bez da ja vidam kolata pred mene pari nema davanje nikomu !! Ako saka neka e vo Afganistan. Tocno toa e stosot, vo Italija e 500 EVRA da receme kolata a posle ke ti rece eve ja kolata stigna i ti ke mu doplatis restoto ama koga ke treba da se simne od avtovoz ke ti rece abe drugar daj uste 400EVRA za transportot !! I koga vekje si mu dal na covekot pari i si potpisal dogovor ako sakas da ti ja simnat kolata moras da mu platis i transport. A be lugje nema takvi raboti eftini koli za po 500-1000 EUR vo Skopje. Zaboravete na tie prikazni.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #12 на: 11 Април 2012, 17:12:09 pm »
Бугар мора да постои доверба во бизнисот,само треба да пазиш на кого веруваш.Еве на пример јас продавам мебел по нарачка од Италија.Како ти ќе ми гарантираш дека ќе го кушиш тоа што си го нарачал.Затоа постои капарот со што ти се дава документ дека си платил па во случај да не ја добиеш имаш правен документ за да ме тужиш.Сме имале и обратни случаи каде што луѓе оставале по илајди евра капар па не доаѓале да си ја подигнат и доплатат нарачката ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #13 на: 11 Април 2012, 17:13:35 pm »
Не е прв овој што прави такви превари, ги има повеке, имам слушнато за вакви превари. Според мене не е крив тој Галјо, туку крив е тој клапчо што дава капар за кола на невидено, а ниту пак го знае човекот од кој што купува. Не ми е јасно толку ли се прости лугето да дадат пари вака и да не ни помислат дека постојат вакви превари, а покрај се па купуваат и кола што и да не е превара од кај ја знае колата во каква состојба е.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #14 на: 11 Април 2012, 17:20:21 pm »
Pocituvani otidete na zapad i pobarajte da Vi dadat roba na odlozeno plakjanje ili pak na doverba i posle toa cekajte ! Nikoj nema nisto da Vi dade. Probaj da ne platis za zavrsena rabota pa da Vidis sto ke e snajde.
@matej Ti sto prodavas mebeli po poracka e top. Sekoja cest na klientite sto ostavaat kapar. Doverba da. Vo mojata rabota nema kapar tuku AVANS ! Rabotata tece do momentot koga aktivnostite ke bidat izvedeni do sumata na avansot. Ako klientot go isplati i ostanatiot del rabotata prodolzuva. Vo sprotivno istata si miruva i go ceka klientot da isplati restoto. Da ama jas ne prodavav tuku druga e rabotata.
Imav slucai i toa dosta i go resiv problemot ednas za sekogas.