Автор Тема: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..  (Прочитано 2050479 пати)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
Одг: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..
« Одговори #1650 на: 08 Август 2012, 23:28:17 pm »
Му се молам на Бога Панамерата да има ист depreciation rate како Кајенот па еден ден да можам да го имам...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #1651 на: 09 Август 2012, 01:08:48 am »
Мало морген.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837
« Одговори #1652 на: 09 Август 2012, 01:17:29 am »
Освен ако ми ја дадат како подарок никогаш не би купил Панамера...попрво би купил Кајен, барем знам дека е теренец (иако реално сигурно повеќе од чакал и дупки на асфалт нема да види)

Оваа како да не знае што сака да биде. 911 со грбка :) Не велам дека е грда ама некако е недооформена. Јас би ја направил со многу по екстремен изглед, користејќи ја истата форма на 911.

Дизајнерски нема споредба со ова чудо

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #1653 на: 09 Август 2012, 01:36:51 am »
Мало морген.

Времето ќе покаже, јас мислам дека има основа за ова. Вистинските купувачи на Порше се малку чудни и за нив освен 911 ништо друго не постои. Пример е Бокстерот кој денес кошта колку еден нов спарк а па за 924 928 944 итн да не правиме муабет... Буквално за без пари ги наоѓаш. Кајенот исто така, втора трета рака колку ново поло или голф.

Панамерата ќе ја снајде истата судбина, не е култна и легендарна како 911, дури ценовно би паднала и под кајенот и бокстерот на старо зошто мал е пазарот на луѓе кои ќе сакаат да купат порше со 4 врати...ако имаат 10000 евра за старо порше попрво ќе ги дадат за кабриолет или џип него "фамилијарна" кола со 4 врати .

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #1654 на: 09 Август 2012, 02:33:50 am »
прееска прочитав еден податок кој искрено премногу ме изненади .... Дизел верзијата на Панамера троши фантастични 6.3 литри ...
Една од причините зашто многу семејства попрво ке ја земат како фамилијарна кола ...

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #1655 на: 09 Август 2012, 09:49:48 am »
Паа....Зависи како ја возиш, по спецификација да, ама спецификацијата е за возење на ултра мазен автопат со 120кмч без клима и без воздушен отпор :) Така во реален свет ако ја згазнеш како што треба и посакуваш...Ќе оди бааѓи бааѓи повеќе.

Пример, Панамерата има 3.0 мотор ако не се лажам, Дисковери 2 има 2.7 кој по спецификација троши 11 комбинирано, во реалност http://img6.imageshack.us/img6/1246/38707544416909194201172.jpg

Најголемиот проблем не е потрошувачката туку резервни делови и одржување. Изгор скапи оригинални, заменски скоро и да нема а тие што ќе ги има исто скапи...Кој ќе ти се нафати да ја сервисира? Секој освен овластен ќе се учи на неа бидејќи ќе биде прва Панамера што ја видол...И тоа ќе биде така секаде низ светот зошто сите Панамери се сервисирале кај дилерот кој е НЕВЕРОЈАТНО скап и никој сервисер освен овластените не може да биде обучен да знае да работи на неа...Не е Голф или Корола.

А да не правиме муабет колку компјутери има во оваа кола и каде на овој свет (освен во претставништво на Порше) ќе може да ти прочепка евентуален проблем...

Јас имам седено во Панамера (се немам возено) и материјалите внатре се перверзија, ти се чини дека си обвиткан во најфината кожа на светот, единствена "мана" што мене ми е чудна е високиот дашборд и некако чудно ми е да гледам напред се осеќам ко џуџе ама тоа е дека нон стоп возам високи коли и не сум навикнат.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #1656 на: 09 Август 2012, 10:07:51 am »
porsche treba da dobie kazna zasto stavi dizel motor vo panamerata, spored mene :D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #1657 на: 09 Август 2012, 10:35:07 am »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1658 на: 09 Август 2012, 12:17:35 pm »
porsche treba da dobie kazna zasto stavi dizel motor vo panamerata, spored mene :D

Porsche освен турбо бензинец не се смета за Porsche...Едноставно дизел варијантата на било кои Porsche не му стои..Си го брука брендот..Истото важи и за ламбо, ферари, камаро, и остали..

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5505
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1659 на: 09 Август 2012, 19:47:18 pm »

Porsche освен турбо бензинец не се смета за Porsche...Едноставно дизел варијантата на било кои Porsche не му стои..Си го брука брендот..Истото важи и за ламбо, ферари, камаро, и остали..
Ex, toa se slucuva koga razumot ne go slusha srceto!
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7369
« Одговори #1660 на: 09 Август 2012, 20:12:02 pm »
Чиво е црвеното велешко ферари -111- ?? вчера во Влае го видов :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1661 на: 09 Август 2012, 20:16:24 pm »
На Злате :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1662 на: 09 Август 2012, 20:19:26 pm »
На Леов мислам.

EDIT: Банзаи ме претрка. ;D

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
« Одговори #1663 на: 09 Август 2012, 22:54:51 pm »
Ovie 2 dena Opelot GT mnogu se vozi niz Skopje, Maseratito granturismo S Automatic istotaka go vidov ...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #1664 на: 09 Август 2012, 23:49:26 pm »
На Леов мислам.

EDIT: Банзаи ме претрка. ;D

Uste li so vakvi naocari go vozi? ;D

http://images.asos.com/inv/s/24/116/473365/image2xl.jpg