Автор Тема: Перач за кола  (Прочитано 146845 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Одг: Перач за кола
« Одговори #90 на: 08 Мај 2017, 13:34:51 pm »
Си размислував пред некој ден, перење на кола и фризерски услуги се едни од ретките животни трошоци што се совршено прилагодени на куповната моќ на народот. :) Цената на второво е 50 до 80 евра во скандинавските земји, зависи од областа.
Вистина. Во Латвија перење во нормална перална внатре и надвор комплет кошта од 20-30 евра. Интересно е што, внатрешното перење/чистење е секогаш поскапо од надворорешно. 15 евра внатре и 10 надвор. За стаклата од внатрешна страна да ти ги пребришат е 3 еур плус :). Затоа има оние перални што сам си переш со вап тураш железни евра и за 3-4 евра колата е почиста него некој за 20 евра да ми ја испере. Машко стрижење во Рига најевтино 15 каде што ќе те унакази стара бабица со машинка а нормално шишање е 20-25 евра.   

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #91 на: 08 Мај 2017, 13:48:58 pm »
Ало имате друга тема за тоа. Кажете нешо за карчериве
Фирма ипол за такви работи. Провери си само дали притисокот ти задоволува потреби, другото се ќе е во ред. Да не ти треба појако зависи што планираш да правиш со него.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #92 на: 09 Мај 2017, 12:04:37 pm »
Некоја нова информација за цени за WAP-чиња, низ Скопје?
Имав прилика да користам Black&Decker, доста солидно машинче.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #93 на: 09 Мај 2017, 12:44:39 pm »
За WAP оригинал, Nilfisk по ново, пиши им во инбокс -
Некоја нова информација за цени за WAP-чиња, низ Скопје?
Имав прилика да користам Black&Decker, доста солидно машинче.

За WAP оригинал, Nilfisk по ново, пиши им во инбокс - Вапмак, увозници се.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #94 на: 26 Август 2017, 16:08:55 pm »
Клабери купив вап-че Parkside phd 150 E4 пред некој ден...до сега немам искуство со вап па имам неколку прашања:

1.  Дали одкако ќе го пуштам вапот, прво водата нормално, па вапот и без да го гибам треба да набие притисок и за некој 10-15 секунди да исклучи ?  Кај мене брчи нон стоп,нема намера да исклучи ако не го изгаснам јас.

2. Исто при перење работи нонстоп и не исклучва при пуштање на  пиштолот и прекинвање со прскањето.

3. Како се поврзува на чешма ? Со некаква посебна спојка или ? Јас го поврзав најобично со обични пластични брзи спојки.

Е сега ако го наместам да шмука од кофа со вода,тогаш работи како што треба и при пуштање на дугмето од пиштолот се гаси вапот...арно ама при така подолго прскање снемува притисот и после неможи да набие.

Кај грешам ?

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 289
« Одговори #95 на: 26 Август 2017, 19:41:28 pm »
Има ли некој заинтересиран за Ingco перач од 150 бари? 7000 е во редовна продажба. Ако се собериме тројца, може да земеме по 5500 :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #96 на: 26 Август 2017, 20:07:38 pm »
Јас Понеделник одам да го вратам мојот во Лидл, ако нема заменски и ми вратат пари тогаш јас ќе бидам за.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6002
« Одговори #97 на: 26 Август 2017, 20:27:51 pm »
Клабери купив вап-че Parkside phd 150 E4 пред некој ден...до сега немам искуство со вап па имам неколку прашања:

1.  Дали одкако ќе го пуштам вапот, прво водата нормално, па вапот и без да го гибам треба да набие притисок и за некој 10-15 секунди да исклучи ?  Кај мене брчи нон стоп,нема намера да исклучи ако не го изгаснам јас.

2. Исто при перење работи нонстоп и не исклучва при пуштање на  пиштолот и прекинвање со прскањето.

3. Како се поврзува на чешма ? Со некаква посебна спојка или ? Јас го поврзав најобично со обични пластични брзи спојки.

Е сега ако го наместам да шмука од кофа со вода,тогаш работи како што треба и при пуштање на дугмето од пиштолот се гаси вапот...арно ама при така подолго прскање снемува притисот и после неможи да набие.

Кај грешам ?
На чешма треба да ти е поврзан и треба да имаш јак притисок на чешмата,со овие пластичните спојќи на цревото ке ставиш и чешмата до крај ќе ја пуштиш,нормално прво ке работи додека да набие притисок,кај мене 5-10 секунди,кога прскаш со пиштолот нормално дека ќе работи нон-стоп иначе како ќе прави притисок.Кај мене е 120 бара Nifslik го донесов од Германија,да ја ставиш раката на 30 см од пиштолот дупка ќе ти направи

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #98 на: 26 Август 2017, 21:11:58 pm »
Има ли некој заинтересиран за Ingco перач од 150 бари? 7000 е во редовна продажба. Ако се собериме тројца, може да земеме по 5500 :)
Ја сум заинтересиран ако е тој моделот со метална глава

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #99 на: 26 Август 2017, 21:17:19 pm »
Некој да не има со Luxx Wap го гледав на нашите страни за огласување вака не е лош?Има некој искуство со оваа машина?
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #100 на: 26 Август 2017, 22:05:51 pm »

На чешма треба да ти е поврзан и треба да имаш јак притисок на чешмата,со овие пластичните спојќи на цревото ке ставиш и чешмата до крај ќе ја пуштиш,нормално прво ке работи додека да набие притисок,кај мене 5-10 секунди,кога прскаш со пиштолот нормално дека ќе работи нон-стоп иначе како ќе прави притисок.Кај мене е 120 бара Nifslik го донесов од Германија,да ја ставиш раката на 30 см од пиштолот дупка ќе ти направи

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Овај си има некоја мака, ако го наместам да шмука вода сам од кофа работи како што треба и си исклучва на време... и додека е во stand by да речам, значи набиено притисок и исклучен, го вадам цревото од кофата и го ставам на чешма и пуштам сосема малку вода, веднаш што му дојди притисок вапот се уклучва и си брчи без прекинвање  ;D ;D Обратно е нешто, наместо да уклучи што снема притисок, овај што му дојди притисок од чешмата се вклучва.
А и можам да ја држам раката на 10 цм од него, ќе ме пецка ама се трпи... што мислам дека е многу слаб притисок за толкав вап. Затоа ќе оди назад во лилд.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #101 на: 26 Август 2017, 23:00:28 pm »
99,9% ќе ти го вратат...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен KiKoOoOoOoO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
« Одговори #102 на: 27 Август 2017, 11:43:45 am »
Јас имам Ingco 150bar, ама не знам дали се баш 150... Комшија мој има перална, на 115 бари корне неговиот, овој што знам, не е баш толку јак

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 289
« Одговори #103 на: 27 Август 2017, 12:36:48 pm »
Јас имам Ingco 150bar, ама не знам дали се баш 150... Комшија мој има перална, на 115 бари корне неговиот, овој што знам, не е баш толку јак
Па можда неговиот е попрофесионална верзија. Ти задоволен си од твојот?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #104 на: 27 Август 2017, 12:54:24 pm »
Гледајте и проток колку има, не се палете на бари (пиксели ;D).