Еве не вратени од одмор, се изнавозевмеее
Скопје-Лефкада(преку Битола)-Лефкада-Солун-Дојран-Скопје извозени тачно тачно тачно 1700 км
Од Скопје до Лефкада извадена просечна од 6.0 литри со Лукоил бензинче 559 км до таму. Претежно возење нормално, +10-15 од знаци макс, со некој излет нормално на грчкиот прекрасен автопат до 150-160 и еднаш едвај и 170тина
али тоа кратки излети
ОД тука полн резервоар, во Битола на Лукоил дополнети 900 денари и од таму до Лефкада тачно пола резервоар отиде. :)GPS-от од нашиот мил и драг Класен, маце ме заеба
или ја се заебав де шо не проверив, ми даде пат преку езерото Касториа а не од Птолемиада каде што требаше
Па таму има една планина висока 2,000 метри која ја искачував ко будала, на едно прилично тесно патче и ниедна кола, ама апсолутно ниедна кола, а на врвот од планината воена касарна ли што и да беше, па мислев дека ке ме убијат, ама ете среќа преживеав Тоа е кога веруваш на ЏПС. Затоа и мислев повеќе ќе потроши колата ама не
До Лефкада преку БитоЉа
и Просечна
Вкуно извозени (ресетиран у двор, сликано исто у двор)
Таму околу 500-550 км извозени или нешто повеќе незнам точно ми се зголеми просекот на 6.1 и си остана толку до крај. Таму доставив бензинче на шел 97ца незнам точно колку околу 55евра мислам вкупно (+- 10 евра макс) пошто не ставив одеднаш
Бензинот некако послаб од Лукоил ми се виде, или патот некако поугорници незнам, таков осет имам некој.
Количето е дефинитивно супер во секој поглед, освен што изгледа малце се подзаебав што ги изротирав гумите предни назад, па бев како БМВ. Дрифтав еднаш така убаво на кривините кај Агиос Никитас (удолници) среќа немав у тој момент кола одспротива и со контра се извадив без проблем, али после тоа бев прилично претпазлив
И неколку сликички да ја разубавам темата
А да, нормално никаков проблем со колата за разлика од брат ми со Опел Кантарата која умре малце
па моето Фиестуле се најде на помош нормално за рехабилитација
Ова за Опел фановите малце