Автор Тема: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје  (Прочитано 123968 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопј
« Одговори #390 на: 11 Септември 2016, 21:24:50 pm »
Еве уште еднаш да ги искритикувам т.н. "пумпи" што ги продаваат во Еуростил.

Некој може ќе се сети дека пред година и кусур, стаив фотка кај што се гледа како целата пумпа се свитка после две нагазувања. Ја однесов во Еуростил да им ја покажам, они ми ја сменија со друга. Не ми беше тоа поентата ако океј, фин гест од нив како и да е.

Ова е заменската пумпа, која не била извадена од кутија повеќе од 5 пати:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Цревото е комплет цвикнато и искинато, непосредно пред мерачот.

"Идеална за возила и велосипеди"... Ерм, не, ни за едното, ни за другото. Избегавајте ги по секоја цена.

Купи си велосипедска пумпа од брендот SKS. TOPEAK, или ако веќе сакаш прва класа Park Tool, се исто квалитетни брендови кои ќе траат многу, многу долго.
Сигурен сум дека можеш да ги начекаш на некаква акција или попуст.

Повели моделче од SKS, веројатно ќе ја најдеш по слична цена на некој германски сајт. Јебига, не е компактна како чкартовината што се продава кај нас, ама е доверлива, квалитетна, и ефтина. :)

http://www.chainreactioncycles.com/mk/en/sks-airkompressor-12-0-track-pump/rp-prod80114

P.S. Пумпата ќе биде сосема способна да заврши работа и за авто-тркало.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје
« Одговори #391 на: 11 Септември 2016, 23:00:46 pm »
Или компресорче за 10-20е.

Користев на работа INGCO си заврши работа, гумата на бандаж беше.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #392 на: 04 Октомври 2016, 15:44:44 pm »
Некој пробал средство за седиште од Sonax или К2, овие ги видов во Рамстор :

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #393 на: 04 Октомври 2016, 18:56:22 pm »
Добри се и двете средства, е сеа колку пари толку музика.  ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #394 на: 14 Февруари 2017, 07:32:38 am »
Се на едно место http://carwash.mk
upload imagemimage hosting websitesupload gif ама нашиве презентерки :) ;) ако ништо друго поради нив ќе купу човек едно средство :)
« Последно менување: 14 Февруари 2017, 13:00:08 pm Auto Car Care »

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 145
Одг: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопј
« Одговори #395 на: 14 Февруари 2017, 11:52:06 am »
Некој пробал средство за седиште од Sonax или К2, овие ги видов во Рамстор :

Pozzz.Po benziskitie pumpi od Sonax proizvodite ne bash za profesinalno odrzuvanje na voziloto.Ima samo nekoi sredtsva.No za profesinalno mora da naracate.Info Sonax Macedonia.Ima i mali i golemi.Toset se e misleno za da moze sekoj da kupi po svojot cep.Naj novite proizvodi se zastiteni zatoa gi nema po benzinskite pumpi.Tie od grupacija Sonax ProfiLine.

« Последно менување: 14 Февруари 2017, 12:01:44 pm naser »

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #396 на: 14 Февруари 2017, 17:41:46 pm »

Kako sto kaza i naser serijata profiline samo vo sedisteto na sonax makedonija i mozam da kazam deka ima mnogu proizvodi koi nemozat da se vidat vo maloprodazba a se mnogu interesni barem za luge kako nas....
« Последно менување: 14 Февруари 2017, 17:47:10 pm dame »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #397 на: 15 Февруари 2017, 11:15:07 am »
@dame
@Auto Car Care

Да пишевте локација, каде се продавниците...

Пофалби за carwash.mk одлично направено, кај скоро секој производ има и видео како се користи, браво.
« Последно менување: 15 Февруари 2017, 11:30:55 am AUUU »

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #398 на: 15 Февруари 2017, 12:06:17 pm »
Dali Sonax wash and wax ili bilo koj drug sampon sto koristi wax e dobar vo koristenje vo smisla na windshild streaks koga ke se brise pri dozd na primer ili tn i dali Mafra polish express shampoo e polish ili samo imeto e polish, bidejki ne sakam poliranje na clear coat samo takov efekt. Pozdrav

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #399 на: 15 Февруари 2017, 12:16:02 pm »
@dame
@Auto Car Care

Да пишевте локација, каде се продавниците...

Пофалби за carwash.mk одлично направено, кај скоро секој производ има и видео како се користи, браво.

sonax nema prodavnici no nivnite proizvodi gi ima nasite benziski i vo poveketo marketi inaku sedisteto i magacinite za na golemo se kaj gazela sto bese isto taka nivnite proizvodi mozete da gi vidite na nivnata str atomem. mk

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #400 на: 15 Февруари 2017, 12:22:09 pm »
Dali Sonax wash and wax ili bilo koj drug sampon sto koristi wax e dobar vo koristenje vo smisla na windshild streaks koga ke se brise pri dozd na primer ili tn i dali Mafra polish express shampoo e polish ili samo imeto e polish, bidejki ne sakam poliranje na clear coat samo takov efekt. Pozdrav
jas ne go razbrav bas prasanjeto okulu samponite i sofersajbnata dali ti sakas da bega vodata poveke ili pocist pogled bez nikakbi linii ili taka nesto a za samponot polish express znaciposle perenje samponot dava ubav sjaj i zastita i voziloto izgleda kako polirano a jas do sega ne sum slusnal za sampon koj voedno go polira clear coat???

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #401 на: 15 Февруари 2017, 13:10:27 pm »
Ocigledno mnogu konfuzno se imam izjasneto :) i se izvinuvam. Znaci sakam cist pogled i vodata da bega brzo ( efekt na rain reppelant na primer). Nesakam pri uklucuvanje na brisaci istite da zamaglat/zamackaat so vosok predno staklo radi bezbednost neli. Znaci dali pri koristenje wash i wax samponi dali sonax, ka2, mafra nebitno koja firma moze da dojde do nekakvi nesakani posledici ili da si prodolzam so koristenje na Sonax gloss samponot. A za mafra polish muabetot mi bese, bidejki nejasno mi e stoi polish vo imeto na samponot. Dali ima nekoe hemisko soedinenie vo nego sto vrshi poliranje ili samo imeto mu e Mafra polsih, bidejki gledam mnogu clenovi ovde na forumov go falat istiot. Sakam sampon koj samo cisti i zastituva i dava sjajnost, nesakam neshto nepotrebno da mi polira boja/clear coat. Fala na odgovor   P.S. Vo ramki na prasanjeto, dali moze sealant da se koristi na predno staklo bez opasnost?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #402 на: 15 Февруари 2017, 18:16:43 pm »
Ocigledno mnogu konfuzno se imam izjasneto :) i se izvinuvam. Znaci sakam cist pogled i vodata da bega brzo ( efekt na rain reppelant na primer). Nesakam pri uklucuvanje na brisaci istite da zamaglat/zamackaat so vosok predno staklo radi bezbednost neli. Znaci dali pri koristenje wash i wax samponi dali sonax, ka2, mafra nebitno koja firma moze da dojde do nekakvi nesakani posledici ili da si prodolzam so koristenje na Sonax gloss samponot. A za mafra polish muabetot mi bese, bidejki nejasno mi e stoi polish vo imeto na samponot. Dali ima nekoe hemisko soedinenie vo nego sto vrshi poliranje ili samo imeto mu e Mafra polsih, bidejki gledam mnogu clenovi ovde na forumov go falat istiot. Sakam sampon koj samo cisti i zastituva i dava sjajnost, nesakam neshto nepotrebno da mi polira boja/clear coat. Fala na odgovor   P.S. Vo ramki na prasanjeto, dali moze sealant da se koristi na predno staklo bez opasnost?
Пробај со Мафра полиш ехпрес и ќе заборавиш на друг шампон.Не барај да пени шампонот.Предходно можеш да ја измиеш со некој ефтин шампон како пред перење да и дојде ,потоа со полиш експрес.Доколку сакаш water reppelant и rain reppelant можеш како шлаг на тортата да шприцнеш Gyeon wet coat и да исплакнеш со млаз вода па да ја бришеш додека не се осуши добро.Ефектот и придобивките од оваа комбинација ти се такви какви што бараш а и повеќе.Гуглај за овие два производи,имаш милион видеа.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #403 на: 18 Мај 2017, 17:48:30 pm »
Ме интересира мислење и искуство со ова средство

Прво, дали треба да се разреди или не, после со што се нанесува дали со сунгерче се прска на него па се трие, конкретно ме интересира за теписонот доле, дали треба да се пребрише со друга мокра крпа или и најбитното дали и колку е ефикасно и дали вреди за парите? Фала. :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #404 на: 18 Мај 2017, 20:50:53 pm »
Izgledaj go videoto i se ke ti bide jasno
https://youtu.be/2PSAhEU7Ccc
Ne se razreduva, se prska direktno na povrsinata, se trie so meka cetka, ili so mf krpa i posle se prebrisuva so suva mf krpa, ne pravi fleki ili slicno, i te kako vredi za parite. Sum go koristel mn pati do sega, prezadovolen sum bil vo site situacii. ;D