Автор Тема: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје  (Прочитано 124178 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје
« Одговори #270 на: 22 Август 2014, 22:14:47 pm »
Teen,nekako preforsirano mi izgleda falenjeto na se zivo i divo od mafra od tvoja strana. Razbiram i sponzorstva i marketing,ama vnimavaj reputacijata na forumov(dosta golema,zasluzeno) ja stekna so iskreni i drugarski tips & tricks,da ne si ja unistis zaradi sitni dogovori.
Najprijatelska zabeleska. :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #271 на: 22 Август 2014, 22:18:51 pm »
Истово сакав да го пишам, али да не бидам погрешно сфатен не го сторив тоа. :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #272 на: 22 Август 2014, 22:31:38 pm »
Neknja bas te-en, napisa eden komentar so koj fali eden proizvod na mafra, i za kratko vreme go izmeni i ( verojatno vo toa vreme ) samo jas primetiv deka go smeni, i go prasav zosto. Mi go odgovori tokmu ova istoto sto vie pogore go kazavte. Mada po moe mislenje ( a veruvam i po negovo ), covekot ne favorizira nekoj brend ili proizvod tuku od negovoto pregolemo iskustvo ocenil i iskusil deka vo momentov na mafra i na menzerna proizvodite se best bye na pazarot, ako se sekavate porano zboruvase deka na meguiars proizvodite se vrv vo taa doticna godina ( koga meguiars seuste i gi nemase na pazarot vo Mk voopsto ). Taka da ne nosete zaklucoci prerano.Uste nesto primetete i kaj nego vo albumite deka sega si raboti isklucivo so menzerna i mafra, i po nekogas i dodo juice, znaci ako nekoj proizvod necini, toj zarem bi go koristil. Think about it :D ;)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #273 на: 22 Август 2014, 23:04:47 pm »
te-en e maher za ovaa rabota, dokazano veke od nekoi clenovi, a i od sovetite koi gi imam dobieno od nego i so nitu eden ne zgresil i ne me izlazal. nego ako ne mu vervate na koj..

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #274 на: 23 Август 2014, 08:32:02 am »
Teen,nekako preforsirano mi izgleda falenjeto na se zivo i divo od mafra od tvoja strana. Razbiram i sponzorstva i marketing,ama vnimavaj reputacijata na forumov(dosta golema,zasluzeno) ja stekna so iskreni i drugarski tips & tricks,da ne si ja unistis zaradi sitni dogovori.
nisto od ova ne e vistina,ni dogovori ni sponzorstva,tebe laga,mene vistina,ako ja pratis mojata rabota i reputacija,jasno ke ti bide od koga pocnav da rabotam so ovie brendovi "faleni"zasluzeno,da rabotam,kvalitetot na uslugite mi ja zgolemi rabotata dvojno.I samiot gledas deka se pomalku sum prisuten na forumov tokmu poradi zgolemen obem na rabota, po zasluga na proizvodite koi gi koristam i za koi garantiram za nivniot kvalitet.Pred se Roci e vo pravo,bas skoro zborevme na ovaa tema,i eve mu zasmeta na nekoj vistinata.Reputacijata ja steknav so kvalitet i makotrpna rabota,testiranje i testiranje na proizvodi,objektivno sekoj dobil odgovor za sekoj proizvod sto sum go koristel,ne znam sto licno #prijatelski #ti zasmeta,no toa e toa sto go imame na pazarot i sto momentalno zasluzuva da bide no.1 brend.Dokolku dojde nekoj podobar i podostapen ke zboruvame druga prikazna,zasega toa e toa,rabotam so ovie brendovi toa sto go imaat na raspolaganje i sto mi e od polza da go upotrebuvam,rabotam i so ostanati svetski brendovi koi mi pristigaat ednas mesecno barem preku granica za koi plajkam basnoslovni sumi i carini.No za toa ti ne znaes ,znaat samo onie sto bile kaj mene i pobarale vrvna usluga  ;) .No sto vredi da ti kazam koj proizvod sum go upotrebel ovde ili onde koga kako prvo ne e dostapen na pazarov,vtor ke mi rece nekoj od clenovive do 200-300 den  ::) ::) ::) ,i ?????????jas favoriziram proizvodi  :o :o :o .Ima dovolno clenovi na forumov i neka se izjasna atie sto dovolno pratat,za site proizvodi na Ma-Fra sto sum gi podrzal imam dokumentirano so sliki vo mojot allbum na mojata strana,znaci deka ne e forsirano,sponzorirano itn.Bukvalno do parce posteno mi e se plateno .Moze da dobijam gratis nekogas odreden proizvod za test ili po zasluga kako redoven musterija i korisnik na proizvodi,a dokolku uspees da go doneses Swisswax ili Dodo Juise,Built Humber,Autobrite,Black Fire,bidi siguren deka i tebe besplatno ke ti gi pofalam proizvodite  ;)  cisto prijatelski,zatoa sto znam deka se vrvna klasa kvalitet.Za toa sto go imame na pazarot vo Makedonija Ma-Fra i Menzerna se sam vrv proizvodi,dokolku malku od malku proguglas na net ke vidis i samiot deka br.1 brend vo svetot za poliranje past se Menzerna,i tuka zavrsuva se,bukvalno se zastanuva,nema podobri pasti od Menzerna a ni za skoro nema da ima.Blagodarenie na odrdeni lujge gi dobivme vo Makedonija i sme ednistveni na balkanot sto gi imame direktno dostapni do nas.Istoto vazi i za Ma-Fra,placat bukvalno sosednive zemji za ovoj brend,imaat tie zastapnici,no so po nekolku proizvodi samo,Dodeka kaj nas e dostapno bukvalno se sto ni e potrebno,Mnogu se zapisav,no redno e da testiras nekoj proizvod od Ma-Fra i da go proveris kvalitetot,ama sum siguren nema da go dobies na poklon  ;) pa javi objektivno mislenje  ???
« Последно менување: 23 Август 2014, 08:52:05 am TE-EN »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #275 на: 23 Август 2014, 08:57:04 am »
nemase da bides pogresno sfaten dokolku si probal nekoj proizvod :) od Ma-Fra

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #276 на: 23 Август 2014, 09:11:52 am »
nemase da bides pogresno sfaten dokolku si probal nekoj proizvod :) od Ma-Fra

TE-EN, ако јас како тотален лаик пробам да направам нешто со производите  од Ma-Fra  веројатно скроз ќе уништам, така да повеќе е мајсторијата него производот.

Би било поразително ако производот го прави квалитетот а не мајсторијата и искуството на тој што работи. Ма-Фра или Сонакс ( или било која извикана марка, сигурно допринесува во квалитетот на работењето, ама веројатно главното нешто во тој квалитет си ти и твоето искуство и мајсторија (начинот на работењето, кое средство да употребиш и зашто, итн итн).

Би било лошо ако самиот почнеш на прво место да го ставаш производот а не својата мајсторија. И да, како добар мајстор клиентот има доверба дека не би употребил нешто што не е најсоодветно и квалитетно. Исто се кладам дека нема идеална марка за сите продукти. Кај една марка можеби има еден продукт подобар од другите, ама кај другата марка можеби има нешто што е подобро од првава марка..

Продолжи со добрата работа, и имај уште повеќе клиенти од сега :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #277 на: 23 Август 2014, 09:37:27 am »
Topla voda ne izmisluvam,bez dobar produkt ili alat nema majstorija,toa go moze samo Baltazar.Zatoa rekov pogore ,rabotam i so drugi proizvodi koi sum gi pofalil ovde,no koga ke me prasaat za cena i dostapnost se pajga vo voda.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #278 на: 23 Август 2014, 20:30:04 pm »
Ако не се лажам, Дарко сака да каже дека Мафра се број 1, ако се земе во предвид вложено-добиено.

Значи, за таа цена - се согласувам, иако не сум задоволен од Лест Тач, на пример.

Блек3Плус е одличен, на пример.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #279 на: 23 Август 2014, 21:15:28 pm »
Ако не се лажам, Дарко сака да каже дека Мафра се број 1, ако се земе во предвид вложено-добиено.

Значи, за таа цена - се согласувам, иако не сум задоволен од Лест Тач, на пример.

Блек3Плус е одличен, на пример.
voedno i dostapnost na pazarot,Lt so pravilna upotreba ima pogolema trajnost,carnauba e i nema golem sjaj,povejke se dobiva na dlabocina i trajnost,dodeka sintetickite vosoci se lesni za nanesuvanje i brisenje,povisok sjaj davaat no ne se za site boi i trajnosta im e pomala.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #280 на: 24 Август 2014, 00:23:20 am »
Polish Express го користев, доста добар производ. Планирам сега Last Touch и тоа за ентериер како и да му беше името, него чудно ми е што само нив ги спомнуваш, па се прашувам дали се толку супериорни над останативе, пошто нели секој има некоја утната серија/производ (sonax, turtle, murtle.. ). ;D

А ако е за однос цена/квалитет, могуќе е. Ненормален ефект има Polish Express-от, за другиве ќе видам откако ќе ги пробам.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #281 на: 24 Август 2014, 10:27:33 am »
nisto od ova ne e vistina,ni dogovori ni sponzorstva,tebe laga,mene vistina,ako ja pratis mojata rabota i reputacija,jasno ke ti bide od koga pocnav da rabotam so ovie brendovi "faleni"zasluzeno,da rabotam,kvalitetot na uslugite mi ja zgolemi rabotata dvojno.I samiot gledas deka se pomalku sum prisuten na forumov tokmu poradi zgolemen obem na rabota, po zasluga na proizvodite koi gi koristam i za koi garantiram za nivniot kvalitet.Pred se Roci e vo pravo,bas skoro zborevme na ovaa tema,i eve mu zasmeta na nekoj vistinata.Reputacijata ja steknav so kvalitet i makotrpna rabota,testiranje i testiranje na proizvodi,objektivno sekoj dobil odgovor za sekoj proizvod sto sum go koristel,ne znam sto licno #prijatelski #ti zasmeta,no toa e toa sto go imame na pazarot i sto momentalno zasluzuva da bide no.1 brend.Dokolku dojde nekoj podobar i podostapen ke zboruvame druga prikazna,zasega toa e toa,rabotam so ovie brendovi toa sto go imaat na raspolaganje i sto mi e od polza da go upotrebuvam,rabotam i so ostanati svetski brendovi koi mi pristigaat ednas mesecno barem preku granica za koi plajkam basnoslovni sumi i carini.No za toa ti ne znaes ,znaat samo onie sto bile kaj mene i pobarale vrvna usluga  ;) .No sto vredi da ti kazam koj proizvod sum go upotrebel ovde ili onde koga kako prvo ne e dostapen na pazarov,vtor ke mi rece nekoj od clenovive do 200-300 den  ::) ::) ::) ,i ?????????jas favoriziram proizvodi  :o :o :o .Ima dovolno clenovi na forumov i neka se izjasna atie sto dovolno pratat,za site proizvodi na Ma-Fra sto sum gi podrzal imam dokumentirano so sliki vo mojot allbum na mojata strana,znaci deka ne e forsirano,sponzorirano itn.Bukvalno do parce posteno mi e se plateno .Moze da dobijam gratis nekogas odreden proizvod za test ili po zasluga kako redoven musterija i korisnik na proizvodi,a dokolku uspees da go doneses Swisswax ili Dodo Juise,Built Humber,Autobrite,Black Fire,bidi siguren deka i tebe besplatno ke ti gi pofalam proizvodite  ;)  cisto prijatelski,zatoa sto znam deka se vrvna klasa kvalitet.Za toa sto go imame na pazarot vo Makedonija Ma-Fra i Menzerna se sam vrv proizvodi,dokolku malku od malku proguglas na net ke vidis i samiot deka br.1 brend vo svetot za poliranje past se Menzerna,i tuka zavrsuva se,bukvalno se zastanuva,nema podobri pasti od Menzerna a ni za skoro nema da ima.Blagodarenie na odrdeni lujge gi dobivme vo Makedonija i sme ednistveni na balkanot sto gi imame direktno dostapni do nas.Istoto vazi i za Ma-Fra,placat bukvalno sosednive zemji za ovoj brend,imaat tie zastapnici,no so po nekolku proizvodi samo,Dodeka kaj nas e dostapno bukvalno se sto ni e potrebno,Mnogu se zapisav,no redno e da testiras nekoj proizvod od Ma-Fra i da go proveris kvalitetot,ama sum siguren nema da go dobies na poklon  ;) pa javi objektivno mislenje  ???
Не знам ни за какви вистини зборуваш,а не па да ми засметале.
Во ниту еден момент не те оспорив како стручњак за овие работи,напротив,прочитај си убаво што сум пишувал и порано за тебе.Муабетот е за Мафра,а ти го вртиш кон тебе и твојата стручност без никој уопште да ги стави под ?.
Нит сум побарал,ниту сакам,нит сум помислил дека некој ќе ми даде без пари било што.

Не зборував за Мензерна пастите,ако планирам да користам професионални пасти и работата ќе му ја оставам на некој професионалец,најверојатно ти. Зборував за аматерските производи,според форумов нема ниту еден производ ниту од Желката,ниту од Сонакс,ниту од др фирми кои може да им парира на Мафра,такво нешто досега не постигнала ниту една фирма вклучувајќи ги и претходно набројаните. Сите имаат некој кикс кај некое средство,додека Мафра постигнале совршенство на цела палета.
Тука се раѓа сомнежот,а не сме само јас и Игор тие што го помислиле тоа,само не секој сака да се објаснува и замара со пишување.

Друго јас би сакал да ги спомнуваш и средствата кои ги нема кај нас,многу од нас патуваат доста па можеби некаде ќе налетаат на нешто од тоа што те импресионирало. И неможе кај овие работи цената да биде карактеристика која ќе одлучува што е добро,подобор,најдобро,мафра.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #282 на: 24 Август 2014, 11:37:41 am »
Golema steta sto na nasiot pazar sto ne se nosat i drugi kvalitetni firmi i proizvodi .ajde nie [luge kako mene darko i drugi ]se snaogjame gi uvezuvame i  se snaogjame ednostavno i nie znaeme sto e dobro, sto e kvalitetno , no sto da pravat tie sto nemaat takvi moznosti ? Zatoa nie im pomagame gi educirame sto e dobro a sto ne na nasiot pazar  neli???

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #283 на: 24 Август 2014, 13:01:38 pm »
Jas custvuvam odgovornost bidejki sum dolgo vreme na forumov da dadam realno mislenje za odreden proizvod,povtoruvam,rabotam so tie sredstva na mafra i podobri momentalno od tie sto gi upotrebuvam,nema.Sega koj kako ke sfati,dali e forsiranje ili e kvalitet,negova rabota,mojata profesionalna dolznost sprema clenovite si ja zavrsuvam posteno.Nikoj sosila ne go teram.Sum zborel dosta za ostanati brendovi sto gi imam koristeno i seuste gi koristam.Samo za najsvez primer,utrovo odev do Gradsko patarina da prevzemam vo 5.30h pratka od UK preku prijatel od Srbija koj bese na pominuvanje za Leptokarija,ako ti kazam deka prevzedov tri cetkicki za stone chips i edno sisence od 150ml za koe ne kazuvam kolku kosta i deka sum edinstven sto ke go ponudam kako zastita za lakot vo MKD,nema da mi veruvas,i jas pak favoriziram proizvod neli?dodeka mafra nudat vakvi proizvodi po vakvi ceni i kvalitet,jas koj i da postavi prasanje za odreden proizvod,ke posocam na proizvodot,dokolku mu smeta nanekoj,neka go kaze negovoto iskustvo so drug proizvod i da ostavime clenovite da resat sto sakaat da kupat.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #284 на: 24 Август 2014, 13:07:02 pm »
Te-en da ne zema slucajno sisence od modesta, kako paul dalton so upotrebuva, za da se dobie vakov efekt:

8) 8) 8)