Автор Тема: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје  (Прочитано 123991 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Одг: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје
« Одговори #30 на: 06 Април 2012, 17:41:36 pm »
Јас го користев шампонот од RenCo со восок и бев многу задоволен од резултатот ;) Иначе тој шампон шо го купувате за 130 денари незнам од каде јас го купувам за 100 денари од Макоил :)
Vo veles jas go kupiv od edna benziska 130 den so vosok, a bez vosok bese 100 den, zatoa taa cena ja pisav ;D ;D ;D ;D
Да де, со восок беше 100 денари а без 80 :)

Отсутен Тања ˚͜˚

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #31 на: 06 Април 2012, 18:20:22 pm »
Neznam zosto site imate maki od peralnite (de vakvi bile, de vaka perele, de ti ja grebele bojata so cetki, de sjaj stavale mesto sampon), jas sekogas si gi nosam vo kolata i samponot i elenskata koza i rakavicata za perenje i im vikam so niv da mi ja isperat kolata. Do sega vo nitu edna peralna vo Veles ne me odbile da mi ja isperat kolata so moj sampon i so moja rakavica, i da mi ja prebrisat so moja elenska koza. Bas naprotiv im odgovora da ne trosat nivni materijal za rabota, a da naplatat cela cena za perenjeto.So slednive raboti mi ja perat kolata:

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #32 на: 06 Април 2012, 18:40:24 pm »
 Прашање до ТЕ-ЕН од кај ја набавуваш оваа микрофибер крпава место еленска што ја користиш ја има некаде во скопје? и дали место сунгер ракавица што користиш е како оваа Тања што ја посочи горе едната страна како подебели реси а другата страна мазна?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #34 на: 06 Април 2012, 22:29:06 pm »
Ete odgovor na prasanjeto,samo sto mojata mammoth mf e 16funti i ja poracuvam od Solun,a imam i link pogore postaveno,feral mf krpite se super samo se malku mali za ovaa namena,ti trebaat cetiri spoeni vo edna.

Отсутен Тања ˚͜˚

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #35 на: 06 Април 2012, 22:40:58 pm »
A zosto voziloto da se prebrisuva so mikrofiber krpa, koga neli za sobiranje na vodata posle perenje site koristat elenska koza ili na angliski kazano synthetic chamois, a mikrofiber krpa se koristi za vnatresnosta na voziloto, ili vo slucaj da se polira ili vosocira voziloto togas se koristi za nadvoresnosta. ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #36 на: 06 Април 2012, 23:18:13 pm »
synthetic chamois ИЛИ  еленска кожа може да се користи за home made употреба,доколку не ти смета ако се направат после миење ситни swirl marks или холограми,доколку не можеш да ги приметиш или не ти смета тоа,можеш и со synthetic chamois,во светот на професионалниот detailing еленска кожа не се употребува,дури сега ни микрофибер,затоа јас набавив компресор ,водата ја сушам сега со компресор на 5/6 бари :) ,oва за професионално миење,затоа се оградив од коментари за home made миење,посебно нагласувам за црна боја никогаш еленска кожа :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #37 на: 06 Април 2012, 23:34:33 pm »
Мојот избор :)

>>>>><<<<<

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #38 на: 07 Април 2012, 02:19:22 am »
synthetic chamois ИЛИ  еленска кожа може да се користи за home made употреба,доколку не ти смета ако се направат после миење ситни swirl marks или холограми,доколку не можеш да ги приметиш или не ти смета тоа,можеш и со synthetic chamois,во светот на професионалниот detailing еленска кожа не се употребува,дури сега ни микрофибер,затоа јас набавив компресор ,водата ја сушам сега со компресор на 5/6 бари :) ,oва за професионално миење,затоа се оградив од коментари за home made миење,посебно нагласувам за црна боја никогаш еленска кожа :)

Перењето мора да биде со „мека“ вода, за да не останат флеки и поубаво да се испере колата. У Битола пералните би требало убаво да перат :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #39 на: 07 Април 2012, 07:50:36 am »
TW metalik mi e odsekogas favorit za hoby vosok,ti treba samo samo drug pofin sunger za nanesuvanje i bufing racno so Feral mikrofiber krpa.Ova ne e polir pasta,ovoj sunger pravi pajazina na lakot.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #40 на: 07 Април 2012, 17:36:42 pm »
TE-EN која е твојата препорака од кога ќе се нанесе TW? Со што да се пере ? Со што да се брише? И на колку време да се восочи колата? Дали може да штети доколку се восочи еднаш месечно (рачно)?
>>>>><<<<<

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #41 на: 07 Април 2012, 20:12:45 pm »
Aman be vlade Te-en 1000000 pati ima kazano deka se preporacuva vosociranje na lakot, ako imas moznost i sekoja nedela popladne, nema da ima maka, cak sto kolku poveke stavas vosok, tolku podobro e ;D ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #42 на: 07 Април 2012, 20:59:06 pm »
Aman be vlade Te-en 1000000 pati ima kazano deka se preporacuva vosociranje na lakot, ako imas moznost i sekoja nedela popladne, nema da ima maka, cak sto kolku poveke stavas vosok, tolku podobro e ;D ;D ;D ;D
браво Roci,кој правилно ги чита сите мои постови запамтил,и на ова прашање има погоре одговор,не дека ми е тешко да одговорам,туку да не гњавам на форумов како папагал :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #43 на: 08 Април 2012, 01:32:51 am »
Ххехехе не ни прочитав во темата, сори :))) Сега ја дочитав  ;)
>>>>><<<<<

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #44 на: 09 Април 2012, 15:01:24 pm »

Бев денеска во Атомем на патот за Пмф што е и си се подновив со овој шампон од Сонакс, инаку доста поевтино е од бензински пошто се магацински цени и се веројатно главни увозници за Сонакс.Шампонов го земав 220 денари а по бензински е некаде 300 денари горе доле, си семав и микро фибер крпи доста се големи 2 идат во пакување и се само за пребришуванје место еленска и рече дечкото дека се најквалитетни и мене ми изгледаат доста меки, нив ги земав 240 а рече дека се по 280 некаде по бензинскиве.Го прашав и за муабетот со Vladeee  што го праевме за шампон ама за цела канта 20 литри и рече дека сите што се во канти се за по авто перални за она уредот што ја прска колата и ја прави бела без употребуванје сунгер или ракавица, а за домашно перење како овој шампон што го земав вика нема такво нешто