Автор Тема: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје  (Прочитано 123962 пати)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
Одг: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје
« Одговори #45 на: 09 Април 2012, 15:25:24 pm »
Саше ти го праша за шампон или а восок? Оти ако е тој што прави пена, ондак е нешто друго. Конкретно во Меџик-Кисел пералната карши католичка поготово на црна кола од кога ке ја испере зима таква боцичка под притисок со восок, ма мокра кола ја нанесува, псоле само со ВАП ја поминува и колата е џам. Може те-ен знае за што се работи. Јас мислам дека е тоа тече восок, како на туртле ајс, ама на сонакс
>>>>><<<<<

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #46 на: 09 Април 2012, 18:32:59 pm »
Не сум прашал за восок стварно не ни знаев за што се работи, јас мислев овие шампониве дали има на канта цела па да ја поделиме.Коа ке идам следен пат ке прашам или кои и да поминува нека праша па нека казе.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #47 на: 09 Април 2012, 23:36:31 pm »
Добар шампон си купил,на 10 литри вода едно капаче ставај,по можност водата да биде топла,а за прашањето со течниот восок,знам и го имам тоа,мојот е од fra ber,после миење со шампон се нанесува со пумпица уште кога е мокра колата,потоа само се пребришува со mf крпа.Дава супер сјај и што е најбитно sheeting и beading-от се супер,првото е кога водата се лизга од лакот,второто е кога врне остануваат ситни капки на каросеријата,добар beading е ако капките се со еднаква димензија,ситни и рапоредени на еднакво растојание,но да не ве збунам за тоа друга пат.Таму каде што беше во fra ber требаше да прашаш за восокот,тој го земам на литар,ама секогаш гратис и не знам колку кошта,мислам околу 300 денари за литар,но тоа е концентрат,се раствора и се добива течен восок за многу нанесувања,може и на суво да се нанесува ,но два пати треба да се нанесе на лакот за full ефект.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #48 на: 10 Април 2012, 00:02:39 am »
Ок TE-EN ке поминам пак во фра бер ке прашам за тоа ама отом потом понатака коа ке поминувам ке го земам и тоа.Треба да сме многу благодарни на тебе што ни казиваш се и сешто што е поврзано за одрзување на бојата и лакот :) уште еднаш преголемо ФАЛА

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #49 на: 10 Април 2012, 01:37:24 am »
Ок TE-EN ке поминам пак во фра бер ке прашам за тоа ама отом потом понатака коа ке поминувам ке го земам и тоа.Треба да сме многу благодарни на тебе што ни казиваш се и сешто што е поврзано за одрзување на бојата и лакот :) уште еднаш преголемо ФАЛА
+1
>>>>><<<<<

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #50 на: 10 Април 2012, 02:07:10 am »
ТЕ-ЕН знам дека на 15 места е више кажано ама ајде еднаш целата постапка те молам кажи ако грешам некаде зашто освен зима стално дома ја перам колата:
Прво со вап убаво ја поминувам целата,
Сонакс шампон (до сега миев со сјај за жал) и со ракавица ја сапуњам цела кола,
Плакнам уште еднаш со вап и после само со црево плакнам,
Бришам со еленска кожа (од сега само микро фибер гледам тоа препорачуваш)
Стаклата ги поминувам уште еднаш темелно со микро фибер.
Е сега треба да набавам течен восок и тој да го ставам после плакнење на шампонот? Кај мене е проблем што колата брзо се суши и морам да ја перам дел по дел така да и восокот веројатно на суво ќе треба да го нанесувам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #51 на: 10 Април 2012, 09:29:12 am »
ТЕ-ЕН знам дека на 15 места е више кажано ама ајде еднаш целата постапка те молам кажи ако грешам некаде зашто освен зима стално дома ја перам колата:
Прво со вап убаво ја поминувам целата,
Сонакс шампон (до сега миев со сјај за жал) и со ракавица ја сапуњам цела кола,
Плакнам уште еднаш со вап и после само со црево плакнам,
Бришам со еленска кожа (од сега само микро фибер гледам тоа препорачуваш)
Стаклата ги поминувам уште еднаш темелно со микро фибер.
Е сега треба да набавам течен восок и тој да го ставам после плакнење на шампонот? Кај мене е проблем што колата брзо се суши и морам да ја перам дел по дел така да и восокот веројатно на суво ќе треба да го нанесувам.
ти треба уште една кофа со вода и сапуница и во неа сунгер за долниот дел на возилото,од браникот на долу и бандашите.,тоа перење со две кофи сапуница се вика two backet metod,поради тоа што не смее да се меша попрљавиот дел со почистиот.
На крај набави течен восок и нанеси го

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #52 на: 10 Април 2012, 18:58:29 pm »
Кофи имам за извоз ако не ги фрлил стариот иначе посебен сунгер имам за прљавите делови а ракавица за другото, значи уште восок ми фали. Многу ми е нежен лакот веќе целиот е лом плаче за ендно полирање ама здравје на есен
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #53 на: 10 Април 2012, 21:19:22 pm »
Денес ја перев колата по препорака на TE-EN  еднставно колата блесна си набавив се, само уште течен восок ми фали ке поминам во Fra ber( по препорака на TE-EN) ке прашам како што и ако има ке земам а ако поминува у мегувреме некои тоа е карши Солопром во Бутел нека пише колку пари е колкава количина и како се раствора.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #54 на: 11 Април 2012, 10:03:38 am »
Еве тука повејќе за средствата од фра бер http://energy-clean.com/category.php?cat=6&language=en

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #55 на: 20 Април 2012, 14:02:47 pm »
Eve vi ja naj novata elektronska prodavnica na euro still
http://www.euro-stil.com.mk/

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #56 на: 20 Април 2012, 22:59:02 pm »
Добро среден сајд има и многу интересни работи.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #57 на: 21 Април 2012, 04:25:22 am »
Фалат уште производи треба да дотурат ама доста ветува, се јавив прашав и за испорака и дечкото кажа дека за 10тина дена треба да проработи се комплет доставата отприлика кажа дека ќе биде некој 70тина денари за Скопје, над 1000 денари ќе била бесплатна веројатно уште еднаш да ја пофалам услугата на Еуростил.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје
« Одговори #58 на: 21 Април 2012, 13:32:05 pm »

Gi ima li nekade ovie proizvodi na Sonax nekoj videno,  vo Hubo gi nemase, ima drugi tipovi na silikonski spreevi za maskata.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #59 на: 21 Април 2012, 14:07:00 pm »
Sonax Extreme имам купено од хубо:

Солидно средство...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.