Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 106029 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #585 на: 02 Август 2013, 18:15:23 pm »
многу не е 2.5л ??? мене 150ката  во просек ми троши околу 2.8л/100км... Имам успеано до 2.3 да слезам, ама и да се качам на 3.5л...
Јас баш завчера направив 6000км за 4 години... 
Иначе колку максумум ти иди ова ???

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #586 на: 02 Август 2013, 18:49:12 pm »
Slabi ste, jas 8000km za 14 meseci.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #587 на: 02 Август 2013, 19:34:05 pm »
na pravo ide 65 bez problem a ako ima dolg pravec moze i nesto nad toa..
buzuki jas imam nad 100 kila zatoa trosi a ti sigurno si 60kg toa e isto kako motorot da vozi sam nema nikakvo opteretuvanje
nesto go studiravme so VLATKO mi menjavase rolni pa  do nekade moze i e vo pravo da ima pogolem klip da ne e standard 49cc.Skuterot e dosta golem i tezok a standardna 50cc tesko da ide 65 ili 70km so coek od 100kg.Ali zdravje sakam vekje ednas damu opnam klip od 80cc i da si resam klackanjeto so 2ca na motor

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #588 на: 25 Август 2013, 14:36:27 pm »
Pred nekoj den zemeno komplet kit 72cc takanarecen 80cc i denes ostaveno kinesceto na montaza na kit i ostali propratni stvari  sto bi idele okolu steluvanjeto.
Utree bi trebalo da  go zemam i da vidime  da se spodelat impresii pred i potoa..
eve momentalno stignaa prvite sliki  on d fejs on d plejs..razlika staroto i novoto klipce

starovo klipce i cilindar se bez nikakva maana pa ke se zacistat i odat na prodazba..So niv ima projdeno 3200km bez nikakvo maltretiranje i se vo odlicna sostojba ali zelba za malce pojako i dojde do menuvanje.
Inace so staroto klipce 50cc skuterot moj idese bez problem 60km na ramno ali malce startot si bese potrom pa se nadevam deka sega so novoto klipce toj problem kese izgubi..
« Последно менување: 25 Август 2013, 20:16:23 pm VLATCE-PUNTO »

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #589 на: 26 Август 2013, 12:12:41 pm »
konecno, te cekam na test run   ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #590 на: 26 Август 2013, 19:59:22 pm »
eve konecno si go zemav skuterceto nazad od majstor koj e clen na forumov.
Deckoto perfektno si ja zavrsi rabotata skuterceto ide odlicno  samo sto e uklucena blokazata  i ide do 50km ali toa e taman da napravi 300km i kese izvadi blokazata dur nalegne kitot i potoa finalno steluvanje na karburacija,promena na ulje i gas do daska.
Inace razlikata e ogromna  dur trepnes odma kreva 50 km i tuka zastanue radi blokazata,zavlekue mnogu ubavo sve na sve perfektno zavrsena rabota..

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #591 на: 26 Август 2013, 20:02:38 pm »
конечно да ти се напрај мерак за тоа како иде моторчето,сеа ќе неомеш да дочекаш да ја откачиш блокажата :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #592 на: 11 Септември 2013, 20:18:23 pm »
eve deneska so malce akrobacii bidejki moevo malo stomace non stop mi praese problemi uspeav da gi zalepam trakite na bandazite od skuterceto..
Poracani od e-bay i pak golema blagodarnost do clen od forumov koj neznam kako damu se oddolzam na deteto za ukazanata pomos  za se okolu skutercevo..
eve nekoja fotka  posle montiranoto i dojde nekako seksi

malce me iznamuci zadnoto trkalo od stranata na auspuhot nema dovolno mesto za rabota ali ispadna  sve OK.
« Последно менување: 11 Септември 2013, 21:34:53 pm VLATCE-PUNTO »

• Сениор
« Одговори #593 на: 11 Септември 2013, 20:47:21 pm »
супер дошле,пушти некое сликиче и од подалеку

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #594 на: 15 Септември 2013, 12:46:36 pm »
deneska skuterceto dobi generalno perenje bidejki prekcera me fati toa dozdot i mija e.. majkata ziva voda do gola koza arno ama i cela mrsnotija od ulica mise nakaci na motorceto kako dasum bil u kanal so nego pa zatoa denes edna generalka dobi od gore do dole

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #595 на: 28 Септември 2013, 00:33:23 am »
eve da se nadovrzam na temava pred da zgasne sezonava..
posle 300km razrabotuvanje izvadena blokadata smeneto ulje ELF 10-40 i smeneti rolnite od 5.5gr. staveni 3 od 7gr. i 3 od 5gr. toa se imase  vo momentot pa zdravje letoska  na pocetok na sezona kemu staime 6gr site rolni..
inace impresii : sila dovolno mene me mkne odlicno max  ednas go zbrkav 75 krena bez problem arno ama kinez e ova treba da mislis i da zastanes pa ne go brkam mnogu 60 km dosta e.
so 5.5gr rolnite imase ubav start pobrzo punese arno ama bese dosta glasen na voznja dodeka so ovie drugive rolni se otromi malce ama dosta se stisi  zvukot na motorot..
sea ke vidime  na potrosnja kako kese pokaze inace  osven kitot i rolnite nema nisto pipkano sve si e drugoto standard..
edno bi prasal dali ova auspuhov postoi moznost dase utisi  povekje nego sto e sega vo momentov ??? ili pa dase dobie malce podebel zvuk da ne bide vaka piskav ???

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #596 на: 03 Август 2014, 12:48:36 pm »
ajde mal update na temava..
Vcera praznik ILINDEN arno vikaat starite za praznik nese raboti ama toa e jas 1va smena na rabota odam sabajle i podvoznjakot vo zelezara sto e na parkingot za kamioni ima eden vir sto vrnelo se naprailo celo ezero..Ama znam sum proagjal jas tuka mnogu pati niz toa vodata arno ama vcera me prevari prokletinjata bese nad moite moznosti .Vlagfam so skuterceto niz toa vodata so nadez deka kje projdam i na sred voda mi gasi motorceto  >:( >:( i op siminjam jas nozete dole voda do kolenici abe utop aj go izbutkav niz toa ezerceto i samo sto izlegov strakam na kluc zapali odma lele vikam super i samo sto trgnav koa slusam nekoj zvuk kako se disi naglo guma se vrtam zadnata guma na bandaz..Ja preli casata pritisok 200 mi se kaci..Ama si vikam koj te ebe na 1km do kancelarija nete guram pada crknes ako sakas zapaliv i taka poleka go doterav na rabota..
Kolega mi dade od tie cepcinja so se za lepenje tubeles mu opnavme edno kolku da stoi mavnavme na pumpa nekolku pati gledame drzi  i denes akam nemozam da najdam vulkanizer daja sredam gumata uste ja vozam taka so toa cepce ama mi e strav dane rokne pada me ostai nekade..
Inace denes se poraboti malce na nego smeneto bese ELF ulje kupeno vo motoparts veles 550 denari inace ovde vo nimex  kaj so go zemav skuterot mi go prodfavaa po 700 denari

inace denes isto dojde i do brojka ramno 5000km za 3 godini zatoa i se menjase uljeto prvo go menjav na sekoj 1000km ama sea mi rekoa dago teram na 1500 bez problem

go natankirav denes full za 300 denari do kapace ;D ;D ;D ;D ;D i utre dase pustam da baram vulkanizer koj bi mija izvadil gumata i strucno daja dotera dane mi letne ova cepov koj sam go namestiv onaka nestrucno kolku dasi odam do doma..ajde mala pomos kade da baram utre  majstor sto bi onadil na skuter gumava bidejki site vikaat izvadi ja i donesi mi ja  :-\ :-\
Inace imam doma i od onoj sprejon za pompanje pada go opnam nego ako ne vo gumava pa nek si ibe majkata neka drzi ???

« Последно менување: 03 Август 2014, 12:58:42 pm VLATCE-PUNTO »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #597 на: 03 Август 2014, 14:58:11 pm »
Јас на мојот му ставам 10 -40 за кола, и еднаш годишно на пролет менувам. 26.000 км имам поминато без никакви проблеми. Како сакате ама по мене не треба толку да се притресувате.

• Сениор
« Одговори #598 на: 07 Август 2014, 21:40:10 pm »
Терај со чепот не ја пипај иди само нека ти стават нов ако мислиш дека ти е нестручно ставен,иначе мењај гума таа не ја чепкај,од спрејот не ставај тој не ти е решение.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #599 на: 25 Ноември 2014, 14:41:11 pm »
Deneska povtorno nervoza..
Se siminjam dole da palam motorcevo imav nekoja rabota otvaram gjepek prazen pak ja dignale kacigata i rakavicite....Abre sve daim ebem ja nivno i 300 metri okolu kukja..
Aj zemav rezernata kaciga i bev do drzavna bolnica nesto da zavrsam rabota tamo bev samo 20 minuti nisto povekje..Izlagam nadvor ne pali skuterov kje saka da zavergla ali nejke  se gubi..Ajde od drzavna butkanac do ovie dole prodavnicive sto se  go oterav tuka sva srekja so bese blisku..Gleda vika daj da probame so drug akumulator zapali cak mak ajde i tuka 1100 denari se olesniv..
Abre da ne izlezes nadvor za edno mocanje otidoa 50 eura  u kurac neka ide..Sega se mislam kako da go obezbedam motorceto bagaznikot ili da piknam vnatre edna zmija otrovnica pa koga kje otvaraat nareden pat dagi kasne ???