ajde mal update na temava..
Vcera praznik ILINDEN arno vikaat starite za praznik nese raboti ama toa e jas 1va smena na rabota odam sabajle i podvoznjakot vo zelezara sto e na parkingot za kamioni ima eden vir sto vrnelo se naprailo celo ezero..Ama znam sum proagjal jas tuka mnogu pati niz toa vodata arno ama vcera me prevari prokletinjata bese nad moite moznosti .Vlagfam so skuterceto niz toa vodata so nadez deka kje projdam i na sred voda mi gasi motorceto

i op siminjam jas nozete dole voda do kolenici abe utop aj go izbutkav niz toa ezerceto i samo sto izlegov strakam na kluc zapali odma lele vikam super i samo sto trgnav koa slusam nekoj zvuk kako se disi naglo guma se vrtam zadnata guma na bandaz..Ja preli casata pritisok 200 mi se kaci..Ama si vikam koj te ebe na 1km do kancelarija nete guram pada crknes ako sakas zapaliv i taka poleka go doterav na rabota..
Kolega mi dade od tie cepcinja so se za lepenje tubeles mu opnavme edno kolku da stoi mavnavme na pumpa nekolku pati gledame drzi i denes akam nemozam da najdam vulkanizer daja sredam gumata uste ja vozam taka so toa cepce ama mi e strav dane rokne pada me ostai nekade..
Inace denes se poraboti malce na nego smeneto bese ELF ulje kupeno vo motoparts veles 550 denari inace ovde vo nimex kaj so go zemav skuterot mi go prodfavaa po 700 denari

inace denes isto dojde i do brojka ramno 5000km za 3 godini zatoa i se menjase uljeto prvo go menjav na sekoj 1000km ama sea mi rekoa dago teram na 1500 bez problem

go natankirav denes full za 300 denari do kapace

i utre dase pustam da baram vulkanizer koj bi mija izvadil gumata i strucno daja dotera dane mi letne ova cepov koj sam go namestiv onaka nestrucno kolku dasi odam do doma..ajde mala pomos kade da baram utre majstor sto bi onadil na skuter gumava bidejki site vikaat izvadi ja i donesi mi ja

Inace imam doma i od onoj sprejon za pompanje pada go opnam nego ako ne vo gumava pa nek si ibe majkata neka drzi