Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 106449 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #270 на: 15 Мај 2012, 09:40:48 am »
абе аманте луѓе со овие кинески. секаде читам кинески вакви такви.. мојот 3200км до сега на немало дефект, освен што јас сум му мењавал потрошни делови (сите филтри х1, уље) и на еднашка на мајстор го имам однесено само за цревото за воздуш што го скинав и сајлата за туража еднашка, сето тоа е на моја вина .. Братучед ми исти како мојов има и има поминато 13.500км, до сега само потрошни делови му има сменето (филтер за воздух х3, за бензин х3, уље 15х и еднашка свеќица) и моторот сеуште е како нов, оди исто како и мојот...
После друг братучед има баотиан 50цц има поминато 3500км и душата му ја извади.. постојано вози само со вкрај туража, го шлајфува, какви не угорници искача и пак до сега ни му има нешто откажано ни му има нешто сменето освен уље..

Не за џабе ја ви викам, од кинеските Баотиан е највеке покажан ;)

До сега имам растурено 100 веспи, ниедна немала прастични зупчаници, туку неуките луге, ке видат нешто а не знаат што и си мислат е се пластчни зупчаници...

Сите мислат за перките на варијаторот дека на 50-ките се пластични, и мислат дека тоа се пастични зубчаници :))

До кога со бош муабети....

има и,а пластични “зупчаници“ бе... на некои 50-ки има пластична звезда за бутање на федерчето од курблата... чисто како подметач ја туриле...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #271 на: 15 Мај 2012, 10:34:08 am »
Jas pred nekoj den zemav

Sega zasega dobro e, za ponatamu ke vidime ;D ;D ;D ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #272 на: 15 Мај 2012, 11:43:43 am »
Честитки за скутерот, долго да те служи, и секаде да те носи !!!

Наназад низ одговорите имаш 50 правила што секој возач на скутер/мотор мора да ги знае, прочитај ги ако те интересира.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #273 на: 15 Мај 2012, 12:07:55 pm »
Онак, јас не сум видел... дај покажи ми за што мислиш...

И не е можно да е има платична звезда тука, коа кај мене е железна звезда па партал се направи и ја оштрев со турпија :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #274 на: 15 Мај 2012, 14:08:03 pm »
aman be riki plasticna perka?
pa da mu eb*m majkata 200 denari e zelezna/aluminiumska

generalno kineskite motori se proglaseni za KINESKI poradi neredovnoto oddrzuvanje
kupil skuter za 500 evra i sega misli ova ke vozi 20 000 samo so benzin,taka ne ide,ponezni se od drugite,si baraat poredovno oddrzuvanje i ke traat,ne kujznae kolku ama ke ti ja vrsat rabotata

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #275 на: 15 Мај 2012, 14:54:23 pm »
X Априлиа СР50 = 2400 евра
Y Кинески = 800 евра

x=z*y

x
z= --
     y

z=2400/800
z=3

З кинески скутери за 1 априлиа
;D ;D ;D ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #276 на: 15 Мај 2012, 15:20:53 pm »
Подобро една априлија, отколку 3 кинески, доколку јас би купувал скутер...Се знае кој секогаш плаќа нели? :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #277 на: 15 Мај 2012, 15:25:53 pm »
aman be riki plasticna perka?
pa da mu eb*m majkata 200 denari e zelezna/aluminiumska

generalno kineskite motori se proglaseni za KINESKI poradi neredovnoto oddrzuvanje
kupil skuter za 500 evra i sega misli ova ke vozi 20 000 samo so benzin,taka ne ide,ponezni se od drugite,si baraat poredovno oddrzuvanje i ke traat,ne kujznae kolku ama ke ti ja vrsat rabotata

Искача исто како Алфа да купиш :) понежно малце само и ќе те тера.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #278 на: 15 Мај 2012, 15:26:24 pm »
Тој што има уште 2 веспи резерва ;D ;)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #279 на: 15 Мај 2012, 15:43:14 pm »
Јас имам кинески чекичен :D поточно Баотијан 50ка 4 тактен, во последно време не го возам многу ради што не сакам да носам кацига а и не ми се плаќа 800 денари осигурање за 3 месеци сезона.
  Моторчето си е ок за парите мада споредување со Априлија и на него слични ич да не се замарате веза нема, до сега има некаде 6000 километри поминато 3 пати ми има скинато каиш еднаш го туркав 5 километри до дома ме остави на пат а колку што глеам сите кинат каиши ова чекичениве многу глупа работа им е тоа.
 Пред околу 500 километри малку го појачав сменив клип и цилиндер на 80 кубика пошто некои троа поголеми угорнини знаеше да застане и беше многу млитаво одпочеток на околу 1500 километри ми ја скина мембраната на карбуратор и не одеше повеќе од 45км/х освен тоа некои дефекти поголеми други нема, со еден збор колку пари толку музика.

Лани реставрирав едно Малагути старо 20 години мислам дека имаше минарели машина 2 тактно една рака мотор е ама сила има 4 пати повеќе од моето со 80кубика клип каишот му беше стар ама колку сакаш стегај го не го кини, кога би се прашувал јас радо би го возел тоа 20 години старо се гледа дека е квалитетно отколку ова ново ама не квалитетно и ќе заборавев да додадам секое црево или гумен дел на кинесково како од гомна е правено се кини по најбрза можна постапка.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Одг: Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #280 на: 15 Мај 2012, 16:05:09 pm »
Јас имам кинески чекичен :D поточно Баотијан 50ка 4 тактен, во последно време не го возам многу ради што не сакам да носам кацига а и не ми се плаќа 800 денари осигурање за 3 месеци сезона.
  Моторчето си е ок за парите мада споредување со Априлија и на него слични ич да не се замарате веза нема, до сега има некаде 6000 километри поминато 3 пати ми има скинато каиш еднаш го туркав 5 километри до дома ме остави на пат а колку што глеам сите кинат каиши ова чекичениве многу глупа работа им е тоа.
 Пред околу 500 километри малку го појачав сменив клип и цилиндер на 80 кубика пошто некои троа поголеми угорнини знаеше да застане и беше многу млитаво одпочеток на околу 1500 километри ми ја скина мембраната на карбуратор и не одеше повеќе од 45км/х освен тоа некои дефекти поголеми други нема, со еден збор колку пари толку музика.

Лани реставрирав едно Малагути старо 20 години мислам дека имаше минарели машина 2 тактно една рака мотор е ама сила има 4 пати повеќе од моето со 80кубика клип каишот му беше стар ама колку сакаш стегај го не го кини, кога би се прашувал јас радо би го возел тоа 20 години старо се гледа дека е квалитетно отколку ова ново ама не квалитетно и ќе заборавев да додадам секое црево или гумен дел на кинесково како од гомна е правено се кини по најбрза можна постапка.

Кога зборев јас , ме правеа будала..Убаво си кажа стиг, колку пари, толку музика. Кога планираш да купуваш скутерче од ниската класа, барем дај уште 100-200 Е плус и земи keeway, барем добри се покажаа досега.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #281 на: 15 Мај 2012, 16:16:21 pm »
Ти кажа дека имаат пластични запчаници што не е точно имам растурено едно брдо чекичени ниеден немал пластични запчаници, тоа што ги кинат каишите валјда им е проблем некој со каишниците не се како што треба направени колку што ме држи сеќавањето кивеј беа поскапи повеќе од 200 евра а не се ни тие нешто многу подобри.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #282 на: 15 Мај 2012, 16:18:49 pm »
стиг во право си за каишниците,вариаторот е со чуден агол направен и кајшот не лежи никогаш на пиксната,а позади имаат јак централен федер и кајшот е под притиснат повеке од што треба,често се запушува и усисот за ладен воздух на капакот,па знае кајшот да прегрее

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #283 на: 15 Мај 2012, 16:22:19 pm »

Тоа што ти кине каиш е поради една или комбинација од неколку доленаведени причини:
1. Несоодветен заменски дел
2. Неквалитетен заменски дел
3. Нестручно местење на каиш
4. Варијаторот можеби не е како што треба па го кине.

@deanMKD
Никој не спори дека Априлија е поквалитетен бренд, и се нај нај во споредба со кинеските. Сите знаеме што е најдобро за нашите пари. Јас немам намера да полемизирам и да наметнувам ставови. Работите ги гледам од најобична вложено-добиено анализа. Единствено што не сакам е кога се генерализираат работите. Секој овде има различно искуство со некоја работа. Поентата кога пишуваме е истата да ја споделиме. Секој треба да пишува од своето искуство или некое поблиско, така работите добиваат практичност а не теорија.
Секој човек има различен поглед кон ризикот при купување на нешто ново и непознато.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #284 на: 15 Мај 2012, 16:27:04 pm »
Друже сите кинези до сега што сум ги видел и возел кинат каиши белким некој ќе го наместеше каишот стручно, а кажими што има толку стручно во тој каиш да се намести? Кажав погоре сум растурал многу мотори и кинески и италијански и секакви одговорими сега зошто на другите не се кинат каишите пак од мене монтирани ако не сум ги монтирал стручно ќе се кинеле на сите не само на кинеските. Варијаторот ако не е исправен најверојатно има дизајнерска фалинка од фабрика пошто сите се исто срање.