Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 106741 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #240 на: 03 Мај 2012, 17:08:05 pm »
2T skuter e problem so razrabotuvanje
4T isto kako kola

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #241 на: 03 Мај 2012, 20:55:16 pm »
Шо мислите за ова?
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/930741?searchID=1056089&Idx=34
1.На изглед не ми изгледа како зачувано моторче..
2.Ставил само една слика, можда од другата страна е сол направено
3.Според изгледов би рекол дека има направено околу 15.000 ако не и повеќе.
...
да си најдеш некое по саглам од Куманово или од Скопје (блиску ти е) ???

Ова
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=402370

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #242 на: 03 Мај 2012, 21:12:31 pm »
@DareBmw

te molam daj uste 200 evra i kupi si nesto sto ke te vozi i ke ti gi drzi racete chisti

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #243 на: 03 Мај 2012, 21:19:10 pm »
Не е за мене,јас за мене си најдов ;)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #244 на: 03 Мај 2012, 21:40:14 pm »
deneska sefte se vozevme 2ca na skuterot..jas 100kg i gospogjata 50kg..ali poleka lazev nego stiskav dodusa nemoze i dase stiska na trganje ima zort ama posle koa kese zalaufa ide kulturno bez maka znaci samo starot mue tezok..ama so e toa e za 2ca ima cordoba za eden ima skuter..si se provoziv od kapistec do pasosko kaj mtv i nazad na ramno si odi nema problem i posle dojde cudoto.ja simnav nevestava doma i sam stiskam na gasta auuuu leta vikam so bidna be zarem 50kg tolku se macelo hahaha

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #245 на: 03 Мај 2012, 21:50:33 pm »
Па тоа нема сила толку да тргне сепак 50цц е.. Колку сакаш ти да оди 0-70=10 секунди :) ...Незнам или ти многу си очекувал од скутерчето или пак нешто не е во ред со него...

Ова

само ауспухот му е околу 100евра а тек деловите ова она, за парите вреди и тоа многу. вака по каженово на чоеков ако е точно би требало да иде повеќе од 80км/ч..ама незнам дали толку го личи чоека на вакво моторче, освен ако е некое дете до 15год... Во Кичево ги нема толку многу ваквиве, ама имам гледано во Прилеп пак само вакви возат и се доста брзи..

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #246 на: 03 Мај 2012, 21:51:42 pm »
deneska sefte se vozevme 2ca na skuterot..jas 100kg i gospogjata 50kg..ali poleka lazev nego stiskav dodusa nemoze i dase stiska na trganje ima zort ama posle koa kese zalaufa ide kulturno bez maka znaci samo starot mue tezok..ama so e toa e za 2ca ima cordoba za eden ima skuter..si se provoziv od kapistec do pasosko kaj mtv i nazad na ramno si odi nema problem i posle dojde cudoto.ja simnav nevestava doma i sam stiskam na gasta auuuu leta vikam so bidna be zarem 50kg tolku se macelo hahaha

nevestata se popravila ;D

mnogu biten faktor e tezinata na skuterce,koga na moevo sedna eden so 60 kg vika ijjj motorcevo cepa be 70,
a so mene poise od 65 nejke da cue
50cc - okolu 2-3 konja e,mislam stvarno e normalno da mu vlijae tezinata

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #247 на: 03 Мај 2012, 22:02:18 pm »
Томосот на угорница само неможе да тргне а не пак со мене.. незнам има некоја фрка томосот иде 65км/ч стартот му е многу спор, а има 40мм клип,делторо карбуратор (оргинал италиански), ласерски ауспух и пак не оди.. сигурно има некоја финта ама дури му ја научам... Него ми нудат машина од апенка 6ка за 1000ден и сакав да ве прашам
1.Дали знае некој што може да му биди на томовчето
2.Дали некој знае дали пасира машина од 6ка на томос спринт.. гледам на пазар3 има многу со менети машини пример http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=219197 ....

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #248 на: 03 Мај 2012, 22:14:02 pm »
Па тоа нема сила толку да тргне сепак 50цц е.. Колку сакаш ти да оди 0-70=10 секунди :) ...Незнам или ти многу си очекувал од скутерчето или пак нешто не е во ред со него...

Ова

само ауспухот му е околу 100евра а тек деловите ова она, за парите вреди и тоа многу. вака по каженово на чоеков ако е точно би требало да иде повеќе од 80км/ч..ама незнам дали толку го личи чоека на вакво моторче, освен ако е некое дете до 15год... Во Кичево ги нема толку многу ваквиве, ама имам гледано во Прилеп пак само вакви возат и се доста брзи..
Па моторчето е за така по габаритен човек,околу 95кг.Интересно изгледа,ама е мало некако.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #249 на: 03 Мај 2012, 22:34:02 pm »
напукано е со 70ка кит ова лета бре :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #250 на: 03 Мај 2012, 22:35:26 pm »

Ова

Па моторчето е за така по габаритен човек,околу 95кг.Интересно изгледа,ама е мало некако.

auspuhot e standart,samo topceto e gianneli i najverojatno treba da se menuva staklena volna koja kosta okolu 600-700 denari za ovoj top

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #251 на: 04 Мај 2012, 00:38:03 am »
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=18425
ova denes slucajno go vidov na reklama 5
e sea site se macite zaso na moevo skuterce ima vakov auspuh bidejki e 4 takten pa ova moze li da razjasni nesto ili ne ??
jas mnogu nemu se razbiram no najverojatno stavile takov auspuh da izmknat nekoe vlaknence + na snaga..toa e samo moja pretpostavka neznam

• Сениор
« Одговори #252 на: 04 Мај 2012, 02:39:42 am »
резонантен ауспух се става само на двотакни мотори,бидејќи тие при издувавање исврлуваат голем дел од горивото,за да се искористи снагата од тоа гориво се користи посебно пресметан ауспух со конуси и контраконуси кој на одреден број вртежи го враќаат горивото во цилиндарот и моторот добива поголема снага и вртежи него со обичен ауспух,ваков ауспух нема никаква улога кај 4Т мотор,најчесто кинезите го ставаат за да им се продаваат полесно моторите,иначе твојот осве на лик нема ни Р од резонантен бидејќи целиот е со комори за пригушување.

еве како работи двотактен мотор

ептен ако си запнал за ауспух на кој можеш да добиеш нешто,земи проточен ауспух како што е на пример LeoVince L scoot

еве да слушнеш и звук каков би вадело

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #253 на: 04 Мај 2012, 03:14:00 am »
Добар е леовинчиво

• Сениор