Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 106470 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #90 на: 02 Април 2012, 00:28:02 am »
kade ima prodavnica za boatian vo skopjevo??
me ekinezot mi treba dame odnese od tocka a do tocka b i nazad bez nikakvo brzanje taka da zatoa sakam neso evtino

drugar,aj dosta ti ja gusime temava odi vo nekoj salon kaj sto se prodavaat motorcinja i kupi skuterce za 800 evra,kolku pari tolku muzika nema da se zaebes vo nikoj slucaj.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
« Одговори #91 на: 02 Април 2012, 00:30:04 am »
sto podrazbiras pod generalno i dali toa kimko nekogas slusnalo za servis?
Под генерало подразбирам, секако промена на цилиндар и клип... ама нема врска има еден мал милион на примери за кинески моторчина, пошто ги има во изобилство кај нас.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #92 на: 02 Април 2012, 00:31:17 am »
Еве јас имам Априлиа СР 50 2005год и над 3.5 не троши во никој случај низ град па ако сакаш и заглави ја гаста, уље троши нешто помалце од 1гр на 1км. А дека трошат над 4.5л на 100 е чиста измислица. Работава е иста како и РС 125 2Т што се фалат мангупите дека им троши 10л за шема да бидат, а истата над 6 низ град не оди, просек мене 5,5 ми беше низ град, и точно 1гр уље на 1км. И се така 20 000км со неа и 25.000км со СР от, без никакви проблеми.
Априлија Аф1 125 Футура 93година ми трошеше околу 6л и тоа со многу малтретирање,вентилот го правев нон стоп да биди отворен,наместо да отвора на 6/7000врт/мин...масло не ни проверував не ја возев често,онака колку да ја издувам да не запечи ;D
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=220145
Да го зеам? :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #93 на: 02 Април 2012, 00:34:28 am »
Неможам вака да ти кажам треба да се види на лице место какво е,не е само клипот во прашање има еден куп работи кои коштаат пари...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #94 на: 02 Април 2012, 00:35:44 am »
Еве јас имам Априлиа СР 50 2005год и над 3.5 не троши во никој случај низ град па ако сакаш и заглави ја гаста, уље троши нешто помалце од 1гр на 1км. А дека трошат над 4.5л на 100 е чиста измислица. Работава е иста како и РС 125 2Т што се фалат мангупите дека им троши 10л за шема да бидат, а истата над 6 низ град не оди, просек мене 5,5 ми беше низ град, и точно 1гр уље на 1км. И се така 20 000км со неа и 25.000км со СР от, без никакви проблеми.
Априлија Аф1 125 Футура 93година ми трошеше околу 6л и тоа со многу малтретирање,вентилот го правев нон стоп да биди отворен,наместо да отвора на 6/7000врт/мин...масло не ни проверував не ја возев често,онака колку да ја издувам да не запечи ;D

se falat? uste nemam slusnato nekoj da se fali za potrosuvackata osobeno ne so segasnive ceni na benzinot

ne go zimaj zosto trosi 6l vo mesto na 100 minuti

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #95 на: 02 Април 2012, 00:36:07 am »
Далеку ми е некако,инаку ми се свиѓа моторот.Клип и карики вика тој клисарот,ако е само тоа...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #96 на: 02 Април 2012, 09:57:05 am »
 ;D ;D ;D odma rozevo , repot kaj riki da se napravi ostar, positoki gumi ne ko tocace, napred maskata menjanje da se stai ubav far  ;)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #97 на: 02 Април 2012, 17:36:55 pm »

Даре, во комшии имам Aprilia AF1 Racing, така нешто ... не се вози доста време, газдата е во Франција, кога беше у возно стање, идеше како луда ...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #98 на: 02 Април 2012, 19:59:42 pm »
Да не го продаваат?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #99 на: 03 Април 2012, 12:46:32 pm »
Вака, читав читав... и крај нема... секој тера своја политика и теорија...

Да бидеме реални, СЕАТ бара... да купи ново кинеско моторче за низ град, да го носи од точка А до точка Б.

Моментално на нашиот пазар, имаш неколку модели, копии на некој бреднови, секоја копија е своја приказна...
Јас како голем познавач, на кинезиве воедно и ги поправам... можам да кажам, дека до сеа, нај нај погодена машина е БАОТИАН, некако е една класа над другите кинески...

За тебе, ти препорачувам... да си земеш 50-ка 4Т со 12-ки или 13-ки гуми...  за можеш полесно да поминуваш низ дупки, лежечи полицајци, и тротоарчиња... и бидејки, ти е за низ град, барај да бидат со средна големина, не многу мали, а и не бродови... за да можеш, по лесно да маневрираш...

Имам прашање до Годјо, истото што му го постави и Влатко (по мене голем познавач на веспите)

gojdo kako mislis prenosot im e plasticen

?????????

Да не мислиш, на перките за ладење на варијаторот  ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #100 на: 03 Април 2012, 12:58:34 pm »
Перките и други делови внатре во варијаторот. Комшија/колега зема такво гомно кога јас го земав моето, му се прееба варијатор за 2000km. Го имаше расклопено, вика внатре све пластикарија. Ќе го прашам шо модел е, ама мислам дека сите лајна 50-ки кои се продаваат под тој бренд CENTAR/FRAGRAN/Hamachi се со ист таков варијатор.
BTW, колегава има над 100kg и викаше дека е жива фрустрација кинеското гомно кое бучи ко трактор, а е поспоро од точак. По промената го продаде и си купи Пијаџо 50-ка за кое вика дека е формула во однос на кинесчето.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
« Одговори #101 на: 03 Април 2012, 13:06:06 pm »
 ;D Јас моментално имам такво гомно наречено hamachy, па еве има вкупно 10К км, од кои 6 000 од мене... па се нема ништо стопено во преносо. А инаку јас сум над 110 кг, и заедно со брат ми кинезо носи 220+ кг низ цела БТ, па гајле нема  :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #102 на: 03 Април 2012, 13:15:11 pm »
@Gojdio a be toa kineskite skuteri se za lugje so 70-80Kg. Designed for chinese people. Mozam da zamislam edvaj se dvizelo.
Ali kako vikaat langzam, poleka i se stiga ziv i zdrav.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #103 на: 03 Април 2012, 13:16:55 pm »
вариаторот е направен од алуминиум,а на самиот вариатор има перка за да го циркулира воздухот во преносот,таа е од пластика бидејќи нема никакво оптеретување на неа,дргуо во преносот освен слајдерите нема ништо од пластика,истите слајдери ги има и во мотори на познати имиња ама и таму се пластични

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #104 на: 03 Април 2012, 13:45:56 pm »
вариаторот е направен од алуминиум,а на самиот вариатор има перка за да го циркулира воздухот во преносот,таа е од пластика бидејќи нема никакво оптеретување на неа,дргуо во преносот освен слајдерите нема ништо од пластика,истите слајдери ги има и во мотори на познати имиња ама и таму се пластични

Tочно, него да не му бил заебан федерот од курблата, па да ги меле, забите од страната на варијаторот :)))

Иначе не е можно да се платика, тамо има 300 степени :) особено не на варијаторот :)

Единствени пластики/легура-клинерит се лизгачите на капакот на варијаторот, кој се оштетуваат, ако се скине каишот, и се турира моторот.