Значи, продавници имаш... Хамачи кај канал 5, Тие кај Мојсо карши Раде Кончар, на улица железничка имаш 2, кај фас во едносмерната...
Е сеа да бидеме јасни во некој работи... 2Т и 4Т има голема разлика...
Прво во потрошувачката значи 50-ка 2Т троши 4.5/100км, А 50-ка 4Т 2,5/100 км а и двете ја бркаат истата работа, од точка А до точка Б и друго, нај нај скапиот дел, во малопродажна цена за кинезот е 1000 денари... а кај апрлиите... 100 евра, па така да, треба да се гледа на се....
Слушај го ти Чичо...
Барај да земеш 50-ка 4Т со 12-ки или 13-ки гуми... тоа го зборам од визиуелна страна, а машина ко машина добро се покажани овие БАОТИАН
vaka znaci da pojasnam pak...skuterot mi treba za da olabavam malce od cenava na gorivoto..zatoa sakam da zeam skuterce da usparam nekoj denar e bidejki nemam dovolno kess za nekoj saglam motor idam na kineska varijanta do kaj 800 eura i toa bi go zimal na rati preku banka..eve bas sea se vrakjam od vodnjanska odma na semaforot ima edno dukjance za skuteri i bandazi za koli..imase edno hamachi 50 kubika vika imalo klip od 80 kubika novo 4 taktno go davaat 800 eura i vekje go stavam na lista za izbor..na 24 rati po 2150 denari mesecno..e sea da trknam use nekade da vidam ako neso najdam poarno ako ne toa bi bilo sea za sea
Не разбирам ... може подетално?
Вака, тоа е 50ка со клип и цилиндар од 80ка, без радилица... поточно тоа е оној кит, тјунинг кит што се продава... за 4-5000 денари... кај Данче, и лево десно...
Е сеа целата работа е што, во собраќајна ти се води како 50-ка, а е 80-ка
Е друга работа, мојот мотор е 50ка 4Т Баотиан, 5 години стара со поминати 20-25 000 км и лани, се пуштивме со Викса од форум, а на неговата и беше прво лето со 3000-4000 км 50-ка 4Т + со кит и сеа е 80-ка... и јас мислев ке ме направи парче, но разликата беше само 5 метра, и после тоа, го стикам јас... така да на подолга релација исто ке идеме... а може и да го поминам...
Муабетот ми беше, не мора да значи ако е 80-ка ке иде подбро.