Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 106024 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #75 на: 01 Април 2012, 23:55:06 pm »
а како информациа за Гојдо секој мотор што кошта над 2500е. нов потрошувачката му е Х2.
Ова нешто како априли-лили? Или сериозно си мислиш дека нов, современ и квалитетен мотор (кој е над 2500 евра за скутерче од 50cc) троши повеќе(и тоа ДУПЛО ::) ) од старо, ефтино кинеско срање со копија на мотор кој бил актуелен пред четврт век?

Конкретно, ако ме прашаш мене, јас сум против КИНЕСКО СРАЊЕ!

Што се однесува до личното искуство, конретно пред 4-5 години купив срање JohnwayItalia
За потрошувачка погоре јас спомнав за мене, а не сум слушнал до сега некој да каже потросувачка на Априлиа Џилера и сл. под 4.5 (ако сум грешка нека ме поправат)

Со твоето искуство со кинеските имаш право да си против и почитувам вакво издржано мислење (Па ти си бил жив малер  ;D ;D ;D ;D)

Само едно не ми е јасно со скутериве на пример јас мојот го платив 1100е. а во таа цена  и околу неја имаше од 150цц до 250цц да бираш. Која е логиката на голема кубикажа за малку пари и обртно, а може и тука да се бара квалитетот.

iskreno ti preporacuvam 50cc nisto pogolemo ako zimas kineski,znaci do 60 km/h inace ke ti ispopagjaat plastikite za godina dena

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #76 на: 01 Април 2012, 23:55:34 pm »
Гојдо,ако Иксајтинг500 е побрз,покомотен од Беверли 500 тоа не го прави Кимко подобар,поквалитетен од Пиаџо(кога веќе го споредуваме со Пијаџо,а каде се тука другите Италијански и Јапонски скутери)...
Завршната изработка е осетливо по мизерна во поглед на Пијаџо.

п.с Новата Енерџи(2005 беше мислам) ја возев 3 месеци и беше одлична,со мали зафати се прави да оди и над 100км/х,али и онака стандард си е супер,на какви угорнини тргаше и тоа со 2-ца
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #77 на: 01 Април 2012, 23:57:56 pm »
Гојдо,ако Иксајтинг500 е побрз,покомотен од Беверли 500 тоа не го прави Кимко подобар,поквалитетен од Пиаџо(кога веќе го споредуваме со Пијаџо,а каде се тука другите Италијански и Јапонски скутери)...
Завршната изработка е осетливо по мизерна во поглед на Пијаџо.

п.с Новата Енерџи(2005 беше мислам) ја возев 3 месеци и беше одлична,со мали зафати се прави да оди и над 100км/х,али и онака стандард си е супер,на какви угорнини тргаше и тоа со 2-ца

zboram vo pogled za defekti i rasipuvanje na random delovi od masinata,za toa sto grupacijata piaggio ja utnaa cela serija na gilera runner

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #78 на: 02 Април 2012, 00:01:09 am »
Ранер немавме во фирмата каде што работев,а од 70 Пиаџо Либерти само на едно сменивме клип,тоа беше старо некои си 7-8години,само не сакаш да знаеш какви малтретирања имало претрпено во тие години...Островот е цел угорници,по 3-4 на него качени и душата му ја вадат...

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #79 на: 02 Април 2012, 00:07:04 am »
Ранер немавме во фирмата каде што работев,а од 70 Пиаџо Либерти само на едно сменивме клип,тоа беше старо некои си 7-8години,само не сакаш да знаеш какви малтретирања имало претрпено во тие години...Островот е цел угорници,по 3-4 на него качени и душата му ја вадат...

Ako zboris za grcija,znaat oni koj model da go zemat ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #80 на: 02 Април 2012, 00:08:43 am »
Грција да,фала Богу дека знаат никој не е будала да ти рента Џилера или Априлија,барем на островот каде што бев немаше таква фирма :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #81 на: 02 Април 2012, 00:10:52 am »
 ;D ;D ;D ;D a be luge, ostajte miabeti plin na skuter, aj na motor 600 1000cc koj trosi 8-10 na 100 pa da zastedis, za skuter ke te kosta da stais plin kolku pola od cenata na motorot ... ionaka trosi 2-3 litra benzin a pravis modifikacii koi zgolemuvaat sansi za kvar i pogolemi troskovi a parite ke gi izvadis posle 4-5 godini vo zavisnost kolku vozis, baska na kineski ke stopi i ventil mozebi... epten ekonomik stanavte  ;D ;D ;D ;D a benzin vozite  ;)

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #82 на: 02 Април 2012, 00:14:58 am »
;D ;D ;D ;D a be luge, ostajte miabeti plin na skuter, aj na motor 600 1000cc koj trosi 8-10 na 100 pa da zastedis, za skuter ke te kosta da stais plin kolku pola od cenata na motorot ... ionaka trosi 2-3 litra benzin a pravis modifikacii koi zgolemuvaat sansi za kvar i pogolemi troskovi a parite ke gi izvadis posle 4-5 godini vo zavisnost kolku vozis, baska na kineski ke stopi i ventil mozebi... epten ekonomik stanavte  ;D ;D ;D ;D a benzin vozite  ;)

pravea nekoj ekspirimenti ali ne im se uspesni za stavanje plin na 600,1000cc baska koj kupuva sportas od 1000cc so 180 konja za da stedi?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #83 на: 02 Април 2012, 00:15:36 am »
Абе кај кинеско, само да се погоди му е мајката, ако ти се погоди од почеток, има да му се изнавозиш без никаков проблем, е сега ако се расипи оди најди шо го мачи  ;D Јас имам најпозитивно искуство со 2 Баотиани и затоа и му го препорачвам од кинезите. А и незнам шо толку расправање, делојте за нив се како без пари, едно генерално за 50цц кошта 2 000 денари, епа оди напрај кимко или италијанско генералка за тие пари...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #84 на: 02 Април 2012, 00:16:28 am »
Еве јас имам Априлиа СР 50 2005год и над 3.5 не троши во никој случај низ град па ако сакаш и заглави ја гаста, уље троши нешто помалце од 1гр на 1км. А дека трошат над 4.5л на 100 е чиста измислица. Работава е иста како и РС 125 2Т што се фалат мангупите дека им троши 10л за шема да бидат, а истата над 6 низ град не оди, просек мене 5,5 ми беше низ град, и точно 1гр уље на 1км. И се така 20 000км со неа и 25.000км со СР от, без никакви проблеми.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #85 на: 02 Април 2012, 00:16:46 am »
Абе кај кинеско, само да се погоди му е мајката, ако ти се погоди од почеток, има да му се изнавозиш без никаков проблем, е сега ако се расипи оди најди шо го мачи  ;D Јас имам најпозитивно искуство со 2 Баотиани и затоа и му го препорачвам од кинезите. А и незнам шо толку расправање, делојте за нив се како без пари, едно генерално за 50цц кошта 2 000 денари, епа оди напрај кимко или италијанско генералка за тие пари...

epa neka te odnese edno kinesko kaj sto ke te odnese kimko ili italijansko

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #86 на: 02 Април 2012, 00:23:40 am »
Добро италијанските да, се знај кај нив нема промашај... ама за мене Кимко се исти со другите кинези. Имам и едно кимко во комшии со под 10 000км и 2 пати генерално праено, и на крајот баталено.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #87 на: 02 Април 2012, 00:25:38 am »
Добро италијанските да, се знај кај нив нема промашај... ама за мене Кимко се исти со другите кинези. Имам и едно кимко во комшии со под 10 000км и 2 пати генерално праено, и на крајот баталено.
sto podrazbiras pod generalno i dali toa kimko nekogas slusnalo za servis?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #88 на: 02 Април 2012, 00:26:08 am »
kade ima prodavnica za boatian vo skopjevo??
me ekinezot mi treba dame odnese od tocka a do tocka b i nazad bez nikakvo brzanje taka da zatoa sakam neso evtino

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #89 на: 02 Април 2012, 00:27:32 am »
Еве јас имам Априлиа СР 50 2005год и над 3.5 не троши во никој случај низ град па ако сакаш и заглави ја гаста, уље троши нешто помалце од 1гр на 1км. А дека трошат над 4.5л на 100 е чиста измислица. Работава е иста како и РС 125 2Т што се фалат мангупите дека им троши 10л за шема да бидат, а истата над 6 низ град не оди, просек мене 5,5 ми беше низ град, и точно 1гр уље на 1км. И се така 20 000км со неа и 25.000км со СР от, без никакви проблеми.
Априлија Аф1 125 Футура 93година ми трошеше околу 6л и тоа со многу малтретирање,вентилот го правев нон стоп да биди отворен,наместо да отвора на 6/7000врт/мин...масло не ни проверував не ја возев често,онака колку да ја издувам да не запечи ;D