Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 106045 пати)

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #45 на: 01 Април 2012, 20:27:48 pm »
Секогаш би избрал половна аплирија пред ново кинеско :)
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #46 на: 01 Април 2012, 20:40:55 pm »
batalete aprilia i yamaha..znaci sakam nekoe kinesko motorce znaci parite se tolku pa keve zamolam da kazete dali kiwey,gianz,hamachi neso takvo budzetot e toj znaci dokaj 800 evra

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 262
« Одговори #47 на: 01 Април 2012, 20:44:39 pm »
па се наоѓа апрлилиа и јамаха докај 800 евра (половна)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #48 на: 01 Април 2012, 20:48:19 pm »
batalete aprilia i yamaha..znaci sakam nekoe kinesko motorce znaci parite se tolku pa keve zamolam da kazete dali kiwey,gianz,hamachi neso takvo budzetot e toj znaci dokaj 800 evra

не е гИанз туку гЛанз....ѓ а фирмата се вика НИМЕКС... ако мене ме прашаш од гланц двотактните се топ, а и за разлика од другте кај нив гаранцијата стварно е гаранција. а и тој таму што е во продажба и сервис ако нешто ти мрчи, дигаш телефон во дирекција, се закануваш со тужба и да видиш како трчаат и преку ред ти го фаќаат моторот за средување... начелно јас немав проблем со моторот, само мењав уље кај нив за да се запази гаранцијата нели, и еднаш ми откажа електронскиот саух ама си го средија одкако го направив погоре напишаното...а гледам и други на кои евентуално нешто ке им се појави го решаваат без проблем... значи двотактно од гланз е супер... ке го возиш 1 година дур ти е гаранцијата, после ке си купиш ново електронско палење кое нема блокажа и ке го леташ двотактниот до коска...

или одприлика толку беше ЧОПЕРОТ со 50 кубика мотор и мењач... минијатура од чопер ама е баш шемаџиско... хром и коѓа е целото, без пластики... така подолго ке се задржи изгледот, зашто пластиките нели со тек на (брзо) време мењаат боја, мува да ги полази гребаница се познава, а после 2 години почињаат да се лупат по краевите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #49 на: 01 Април 2012, 20:48:37 pm »
toa sve ok ama poloven nemi davaat preku stopanska banka na 12 i 24 rati..zatoa i se odlucuvam na toa bidejki kess nema a na 12 rati preku stopanska e 4000 denari a na 24 rati e 2000 denari e toa vekje mi e prifatlivo zatoa i se odlucuam na kinesko motorce

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 01 Април 2012, 21:06:50 pm »
http://www.enix.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=57:epico&catid=37:-50-ccm&Itemid=55 што не си земиш вакво нешто малце поскапо ама многу добро..
добар изглед, брзо, лесно, и како што гледам подобро е и од хор кој е потежок послаба машина и друго http://www.enix.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=61:xors-50-cms&catid=37:-50-ccm&Itemid=58

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #51 на: 01 Април 2012, 21:08:03 pm »
Јас би ти препорачал, да си земиш Баотиан копија на априлиа, ама 2 - тактно..
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=66737
Како ова белото шо е, цените се движат до кај 900 евра, а од сите кинези ова е најлично, има најмногу KW, а со то се разбира е и побрзо од другите. Земи си едно ново, па после рает ќе бидиш барем едно 10 000км. Како и да е, земи пробај, повози едно па ќе видиш шо ти зборам  :)

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 01 Април 2012, 21:10:17 pm »
не ова што го постирав Генерик Епико е далеку подобро во се од него ли баотианов

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #53 на: 01 Април 2012, 21:30:39 pm »
Од кинеско само Kymco, SIM, Keeway. Батали Hamachi/JohnwayItalia и другото исто срање со друга налепница. Подобро плати 24 по 3000 и земи нешто попроверено.

A sto sovetuvas ti Gojdo ??? Koj motor da se zeme ? Sekako ne od 4500 EUR bidejki za tie se kupuvaat 2 koli (na staro) !!

И гарсоњера во Охрид!
Или трособна гарсоњера во Охрид со поглед на езеро или вила на Маврово со базен под услов двата мерцедеси да не бидат поскапи од 3000 евра.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #54 на: 01 Април 2012, 21:32:33 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #55 на: 01 Април 2012, 21:41:41 pm »
@Gojdo taka e :) Trosobna garsonjera :)

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #56 на: 01 Април 2012, 21:59:45 pm »
Потрошувачка на гориво кај 2Т барем кај мене се движи од 2.5-3.3 и тоа 2.5 измерено на отворен пат скопје-велес со двајца на него а 3.3 при возење на пуна и малтретирање до макс. а како информациа за Гојдо секој мотор што кошта над 2500е. нов потрошувачката му е Х2. Затоа никогаш не би зел скутер што ке го платам убаво и ке троши како кола 

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #57 на: 01 Април 2012, 22:35:23 pm »
roki, citaj kaj moeto skuterce, zemi si ja ponudata od hamachi, honda motor 4t so 80cc ide 90km/h bez granicnik, ke mu go izvadime posle 500 km da se razraboti tro, ne curi i smrdi ko na ciganite toa skapanite tomosi, sekoj 2t mora da stava i dvotaktol koe e skapo 200 denari milsam deka e 500 ml a so benzinov uste toa ti treba, najveke sto mrzam e benzin so ulje izgoreno i niz ausouh, sivilo da ide, baska auspuhot se zatnuva so vreme od mrsnotija pa bara perenje so benzini i sl ili menuvanje,2t motori rabotat na visoki obrtai i trosat poveke a ne begaat mnogu od 4t koj moze da se izvadi ubavo zvukce kako coperce, so 80cc nemas gajle za uzgornici si mkne ko konj i masinata e poizdrzliva, gledaj samo da bidat barem 12" gumite koi se sranje i so niv nemoj da uletuvas, moze da zavrsime na nekolku rati ali para na raka kaj zirat banka mi se drugarcinja simo i bucko ;) od tamo moeto go zedov...
so i da resis prvo najdi parking za nego i ne zaboravaj na suskavec drecliv, rakavici i celosna kaciga kako i kuferce  ;)

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #58 на: 01 Април 2012, 22:37:44 pm »
Само едно ме интересира Дали луѓево што се против кинеските скутери се против поради лично искуство или од чаршиски муабети, па од таму да се пати од комплекс на пониска вредност па по секоја цена да се има нешто со звучно име па макар би било и некој крш

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #59 на: 01 Април 2012, 22:58:56 pm »
roki, citaj kaj moeto skuterce, zemi si ja ponudata od hamachi, honda motor 4t so 80cc ide 90km/h bez granicnik, ke mu go izvadime posle 500 km da se razraboti tro, ne curi i smrdi ko na ciganite toa skapanite tomosi, sekoj 2t mora da stava i dvotaktol koe e skapo 200 denari milsam deka e 500 ml a so benzinov uste toa ti treba, najveke sto mrzam e benzin so ulje izgoreno i niz ausouh, sivilo da ide, baska auspuhot se zatnuva so vreme od mrsnotija pa bara perenje so benzini i sl ili menuvanje,2t motori rabotat na visoki obrtai i trosat poveke a ne begaat mnogu od 4t koj moze da se izvadi ubavo zvukce kako coperce, so 80cc nemas gajle za uzgornici si mkne ko konj i masinata e poizdrzliva, gledaj samo da bidat barem 12" gumite koi se sranje i so niv nemoj da uletuvas, moze da zavrsime na nekolku rati ali para na raka kaj zirat banka mi se drugarcinja simo i bucko ;) od tamo moeto go zedov...
so i da resis prvo najdi parking za nego i ne zaboravaj na suskavec drecliv, rakavici i celosna kaciga kako i kuferce  ;)
Ајде роки барај ми моторче едно,да се возиме ;D