Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 131431 пати)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Одг: Кој како положи....
« Одговори #420 на: 28 Декември 2013, 17:01:59 pm »
Мене пред 5-6 месеци ми рекоа дека можам да возам со потврдата дека сум се сликал за возачка. Возев еднаш-два пати, и не наидов на ситуација да ме запрат.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #421 на: 28 Декември 2013, 17:05:06 pm »
јас возев од јуни до септември... ништо страшно :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #422 на: 08 Јануари 2014, 19:02:26 pm »
Хех тестови полагав летно време, али лето ко лето ја од дискотека Чор пијан директива на полагање, од што немав концентрација од алкохолот у мене прв пат паднав(а ќе пројдев пошто имав 2 неодговорени, за еден негативен не пројдов имав 11 или 12) полигон од прва пројдов али на 4та вежба тогашна сеа ја нема косо паркирање ми швркна 15 негативни зашто колата ми била асиметрично паркирана во гаражата( ми идеше да го утепам тој волот али ајде) а градска од 3та, првите два пати што полагав беа во деновите ВТОРНИК и ПЕТОК(септември беше), првиот пат ме бутнаа кај уличката од кај зодиак према влада што искача ми рипна едно старо аро од пред ЏИПИШТЕ едно со затемнети стакла нит го видов нит ништо(може сум и го закачил кој го знае црвено пунто возев) вториот пат кај дебар маало на раскрсницата кај кафаните и таксистите, дедич стои на тротоар и една дотична албанка ми стиска кочница и ми вика не го пропушти пешакот, а на старото требаше да му ја запеам КРАЉИЦА ТРОТОАРА за да тргне, а трета положив последен бев и ги носев од зоолошка према испитен и једина грешка ми беше кај соборна свртев нагло десно да се престројам пред семафорот према рекорд(пошо една свиња од комисија касно ми кажуваше кај да вртам) а имаше една 206ка позади мене и среќа ме пушти(а дека последен полагав, и инструкторот беше со мене па сеа рачунајте у пунто 3ца позади дали ќе видиш нешто на ретровизор) еееееееее кој муки сум ги имал, и тек ден денес коа возам у вторник и петок пазам на старците, ФОБИЈА МИ СЕ :D
No turbo, no fun :)

Отсутен Apostolski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
Кој како положи....
« Одговори #423 на: 12 Јануари 2014, 22:44:25 pm »
Хех тестови полагав летно време, али лето ко лето ја од дискотека Чор пијан директива на полагање, од што немав концентрација од алкохолот у мене прв пат паднав(а ќе пројдев пошто имав 2 неодговорени, за еден негативен не пројдов имав 11 или 12) полигон од прва пројдов али на 4та вежба тогашна сеа ја нема косо паркирање ми швркна 15 негативни зашто колата ми била асиметрично паркирана во гаражата( ми идеше да го утепам тој волот али ајде) а градска од 3та, првите два пати што полагав беа во деновите ВТОРНИК и ПЕТОК(септември беше), првиот пат ме бутнаа кај уличката од кај зодиак према влада што искача ми рипна едно старо аро од пред ЏИПИШТЕ едно со затемнети стакла нит го видов нит ништо(може сум и го закачил кој го знае црвено пунто возев) вториот пат кај дебар маало на раскрсницата кај кафаните и таксистите, дедич стои на тротоар и една дотична албанка ми стиска кочница и ми вика не го пропушти пешакот, а на старото требаше да му ја запеам КРАЉИЦА ТРОТОАРА за да тргне, а трета положив последен бев и ги носев од зоолошка према испитен и једина грешка ми беше кај соборна свртев нагло десно да се престројам пред семафорот према рекорд(пошо една свиња од комисија касно ми кажуваше кај да вртам) а имаше една 206ка позади мене и среќа ме пушти(а дека последен полагав, и инструкторот беше со мене па сеа рачунајте у пунто 3ца позади дали ќе видиш нешто на ретровизор) еееееееее кој муки сум ги имал, и тек ден денес коа возам у вторник и петок пазам на старците, ФОБИЈА МИ СЕ :D
ја од втора положив а првиот пат ме бутнаа пошто ПРОПУШТИВ ПЕШАК, под железничка коа идеш од тесната уличка спрема железничка, имало семафор црвено за пешаци а семафорот позади автобус кај го видоа ја незнам ( веројатно знаеле дека постои тука семафор)) еден дедо ми нагази на коловоз и го пуштив ... И тоа ми било грешка само ... Коа ми кажа на крај. Ги отерав у пм најозбилно...

Вториот пат па истите ми паднаа и возев пола саат по 2-3 пати ме враќаше на најтешките раскрсници ама извозев перфектно и ми рече браво алал да ти е , овојпат заслужено.

И зборот ми е треба да мислиш увек 2 постапки пред комисијата... И секако да имаш среќа да не паднеш на туѓа грешка ама ипак пак треба да мислиш и на тоа.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #424 на: 13 Јануари 2014, 08:19:17 am »
Сетете го муабетов

Ај објаснете ве молам :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #425 на: 13 Јануари 2014, 08:56:57 am »
Пушти ги будали, од лева страна возат :)

Ваљда има врска типот на раскрсницата („Х“ и „Т“).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #426 на: 13 Јануари 2014, 09:15:27 am »
Сетете го муабетов

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ај објаснете ве молам :)

Првиот случај е од раскрсница, а. Вториот кога имаме влез од спореден на главен пат.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #427 на: 13 Јануари 2014, 10:55:32 am »
Мене ме буни само страната на движење на возилата.. инаку  кај нас, предост има и во едниот и во другиот случај оној кој доаѓа од десна страна. Ова само во случај на недостаток на знаци и на улици со еднаква важност.

Патем, има некој овде што признава дека не положил по своја вина или сите комисијата најбезобразно ги бутка? :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #428 на: 30 Јануари 2014, 03:18:21 am »
инаку  кај нас, предост има и во едниот и во другиот случај оној кој доаѓа од десна страна.

Грешка си, кој прв тргне тој има предност, или у друг случај не ни застануваш ;)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #429 на: 30 Јануари 2014, 03:46:08 am »
инаку  кај нас, предост има и во едниот и во другиот случај оној кој доаѓа од десна страна.

Грешка си, кој прв тргне тој има предност, или у друг случај не ни застануваш ;)

Или пак, предност има оној кој повеќе ризикува да има судар. :D

Инаку, скопско упатство за чекање на семафор:

Тотална вистина. :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #430 на: 30 Јануари 2014, 12:58:52 pm »
инаку  кај нас, предост има и во едниот и во другиот случај оној кој доаѓа од десна страна.

Или пак, предност има оној кој повеќе ризикува да има судар. :D

Инаку, скопско упатство за чекање на семафор:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Тотална вистина. :)

На тоа и алудирав, само со други зборови ;)... Хахахаха ова со 4риве жмигавци врвот :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #431 на: 31 Јануари 2014, 11:33:39 am »
Сега полагав за Е.Без ниту една грешка,ме паднаа оти не сум ја сваќал сериозно големината на камионот и сум брзал. :D
За малку не извадија ќотек. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #432 на: 31 Јануари 2014, 12:23:53 pm »
Епа неозбилен си бе Мече, како да ти кажам...

П.С. Буљаши, сеа џабе ќе треба пак да плаќаш за полагање :(
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #433 на: 31 Јануари 2014, 12:26:28 pm »
Па тоа им е целта,парите. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #434 на: 05 Февруари 2014, 16:45:28 pm »
Треба братучед му на Г(р)ујо да земе некој денар, само од амсм дневно зима околу 10.000 еура, башка што е цела Чешка негова