Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 131621 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Одг: Кој како положи....
« Одговори #315 на: 20 Јуни 2013, 14:00:48 pm »

Засегнати се и тие кои првпат положиле на 30.

Не толку, овие другиве клецаат ко зајаци  :D

Отсутен Apostolski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
Одг:
« Одговори #316 на: 20 Јуни 2013, 14:21:03 pm »
Pupupu da ne se urocam, ako me fatat posle 11 sum go ebal ezot, niedna tocka od zakonot ne  ispolnuvam osven sto iam vozacka.... Prekrsok so vozam posle 11, vozac pocetnik, kolata 96kw.... Masala

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #317 на: 20 Јуни 2013, 14:25:29 pm »
За колата од 96 КВ било кога да те запрат си го ебал ежот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #318 на: 20 Јуни 2013, 17:20:17 pm »
Pupupu da ne se urocam, ako me fatat posle 11 sum go ebal ezot, niedna tocka od zakonot ne  ispolnuvam osven sto iam vozacka.... Prekrsok so vozam posle 11, vozac pocetnik, kolata 96kw.... Masala
Затоа те гледам, малце како да ти кажам како потресен.

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
Одг:
« Одговори #319 на: 20 Јуни 2013, 19:13:06 pm »
На 22 години возев автобус во градски а Д полагав со две години возачко искуство од Ц категорија, а не како сега, ни кола да неможеш да возиш а не нешто повеќе.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #320 на: 20 Јуни 2013, 19:22:22 pm »
абе... вчера или задвчера видов авто школа, со нели возач ученик и со приколица. и на приколицата ја пишуваше автошколата... ги пуштија тие официјално? да мораш за кола со приколка да има Б+Е? по закон требаше, ама пошто немаше автошкола со инструктори за тоа, некако не беше во функција тој закон...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #321 на: 20 Јуни 2013, 22:15:56 pm »
На 22 години возев автобус во градски а Д полагав со две години возачко искуство од Ц категорија, а не како сега, ни кола да неможеш да возиш а не нешто повеќе.
Ти ги имаш фатено законите од АСНОМ. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #322 на: 20 Јуни 2013, 22:34:13 pm »
Немора да значи... Повеќето гледаат на светла, каиш, алхохол... Не приметуваат тоа многу..
Ама ако возиш ептен нова кола која вади некаков бесен звук... ќе го јадеш.

Иначе да се изјаснам за законот после 11 и 75 киловати
Мене (немам 2 години искуство а за со 21 година не планирам да се зезам, зошто тоа е полесен дел.) не ми смета забраната за возење после 11. Не живеам во центарот на градот но не ми смета зошто се качувам на водно у 10 и 30 и викам цуро ја несмеам да возам до 5... :D (проверено).. А ми остана уште година така да ќе издржам не е проблем.
А за 75 киловати е жива глупост... Имам кола што отстапува само 6 киловати од тој закон... и се надевам дека никој нема да ми прави проблеми. (до сега не ме сопреле за да знам како ќе се понашаат) Мое мислење е да се направи барем до 120-30 коња.. затоа што голем дел од возилава што се увезоа се со таа коњажа. Ама и вака не ми пречи многу затоа што не им се замарам.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #323 на: 20 Јуни 2013, 22:52:59 pm »
Има некоја авто школа со жолт megane cabrio, завчера ги видов на Водњанска, баш е cool. ;D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #324 на: 20 Јуни 2013, 23:11:12 pm »
Немора да значи... Повеќето гледаат на светла, каиш, алхохол... Не приметуваат тоа многу..
Ама ако возиш ептен нова кола која вади некаков бесен звук... ќе го јадеш.

Иначе да се изјаснам за законот после 11 и 75 киловати
Мене (немам 2 години искуство а за со 21 година не планирам да се зезам, зошто тоа е полесен дел.) не ми смета забраната за возење после 11. Не живеам во центарот на градот но не ми смета зошто се качувам на водно у 10 и 30 и викам цуро ја несмеам да возам до 5... :D (проверено).. А ми остана уште година така да ќе издржам не е проблем.
А за 75 киловати е жива глупост... Имам кола што отстапува само 6 киловати од тој закон... и се надевам дека никој нема да ми прави проблеми. (до сега не ме сопреле за да знам како ќе се понашаат) Мое мислење е да се направи барем до 120-30 коња.. затоа што голем дел од возилава што се увезоа се со таа коњажа. Ама и вака не ми пречи многу затоа што не им се замарам.

Мене два пати ми имаат речено, еднаш да не ми пишат казна ме пратија на часови (возев 103KW). Сега со моево (88KW) ме имаат опоменато, но само толку
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
« Одговори #325 на: 20 Јуни 2013, 23:23:01 pm »
јас не можам да мрднам сношти демихисар не застанаја видоја 110кв и само што ке велеше се видоја со другарчето се знаеше со тој џандаро и ајде одете само не прајте глупости ! сега нз како е законо дали ако има домене шофер над 2год искуство како што е во законо после 11 да смејш со придружба дали е дозволено да ја возам колата со 110кв со придружба ?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #326 на: 20 Јуни 2013, 23:39:28 pm »
Има некоја авто школа со жолт megane cabrio, завчера ги видов на Водњанска, баш е cool. ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

по знакот што го носеа ми личеше на автошкола мартин ама оддалеку го видов така да не сум сигурен

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #327 на: 20 Јуни 2013, 23:55:40 pm »
Го видов и јас меганот закон е :D

Иначе за законов до 11 кажав дека ми нема логика и одма сите викате ќе сме возеле пијани незнам што па ако е така убаво кажа Smichka боље дуплирај ја казната за пијан почетник а не и тие што не пиеме да трпиме. На крај краева некој има потреба од возење после 11 не е работата само за искачање.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #328 на: 21 Јуни 2013, 00:06:02 am »
И како што реков претходно толеранцијата за алкохол треба да е 0 промили за сите

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #329 на: 21 Јуни 2013, 00:08:49 am »
јас не можам да мрднам сношти демихисар не застанаја видоја 110кв и само што ке велеше се видоја со другарчето се знаеше со тој џандаро и ајде одете само не прајте глупости ! сега нз како е законо дали ако има домене шофер над 2год искуство како што е во законо после 11 да смејш со придружба дали е дозволено да ја возам колата со 110кв со придружба ?

Кола над 75 kw воопшто не смееш да возиш, ни со придружба додека си возач почетник. (смееш ако не те фатат :D)