Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 131740 пати)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Одг: Кој како положи....
« Одговори #195 на: 02 Јуни 2013, 23:24:07 pm »
Се обучував во АМСМ, со Hyundai i10.
Тестови положив од прва, со 6 негативни, утнав едно прашање за максимална дозволена тежина на возило во сообраќај и не знамкое друго, ама ептен банално прашање, од тие „сувите“.

Полигон положив без проблем, ама на градска паднав. Ме изреметија прв пат: прво не сум се престроил правилно, па не сум стоел доволно на СТОП, па сум направил опасна ситуација на раскрсница со комбе оддалечено 2 светлосни години (сум пресекол пат, потоа го чекав едно 6-7 секунди да помине на последно зелено, со опасност да „останам“ на раскрсница), па после многу широко сум фаќал лак и знаев дека ќе ме паднат, првенствено заради раскрсницата.
И јас бев виновен, отидов на полагање со 2 саати спиење.

Вториот пат беше поинаква приказна, а и не оставив на случајот, па и внимавав повеќе.
Туку, почнав да возам и почнаат да ми дофрлаат, дека треба пошироко да заобиколувам застанати возила, па на една гадна раскрсница дека не сум се наместил доволно десно за свртување лево, па како не сум требал да верувам на жени, кога пред мене се појави велосипедист жена и не сум требал да претекнувам (овде почнаа да се зезаат).

На следната раскрсница(кобна од минатиот пат), едниот ми вели „сврти овде десно“.
Цел живот ја паметам раскрсницата со дополнително десно светло, а овој ми повторува „тука десно“, „продолжи десно“ и се залетав како да има дополнително. Среќа што видов во последен момент и застанав на црвено. После пак ме провоцираа околу претекнување на застанати возила, ама беше полесно, а кога веќе решија дека ќе положам, ми простија и неколку ситници.

Полагав со Пежо 107.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #196 на: 03 Јуни 2013, 09:36:16 am »
jas poloziv  so muka kratko i jasno ;D
Ти немаш право да збориш за полагање. Те молам рипни ја темава :D
da da imash pravo zatoa pisav so muka kuti shtom kurtuli od mene toj so seshirot

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #197 на: 07 Јуни 2013, 13:58:49 pm »
Денес тестови, прв пат со 0 негативни :D

Денес полигон, прв пат со 0 негативни :D

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #198 на: 07 Јуни 2013, 14:18:12 pm »
Da te vidam na gradska sea. :D

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
« Одговори #199 на: 07 Јуни 2013, 18:19:22 pm »
Да не има некој слушнато или полагано кај авто школа ада какви се инстриктурите итн. Гледам нудат попуст сега за цел месец од 25%.

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #200 на: 07 Јуни 2013, 18:23:49 pm »
Da te vidam na gradska sea. :D

На градска го седнувам Господ до мене и терам.... ама не и тоа е малку, камисијава деновиве лом направи лом!

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #201 на: 07 Јуни 2013, 18:28:31 pm »
Uzivaj druze, samo opusti se i ne misli deka vozis so komisija. Zamisli si deka vozis so najdobriot drugar do tebe, i bidi najopusten u tekot na voznjata.... :) Ako se plasis deka ke napravis nekoja greska, najverojatno ke napravis.

Eve koga go sednav 4i4o Falangaserinho u jugoto, bev malce pod stres radi nego, da ne mi dobaci nesto za voznjata, pa praev sitni greski. Ali pa posle se opustiv i nemav gajle. :) Neka kaze on kakva bese voznjata 90tina km/h so jugceto. ;D Kakov bese celiot na strek, kako da e na bojno pole. ;D

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #202 на: 07 Јуни 2013, 18:42:30 pm »
Фала ти Влаткиз за советите ;)

Иначе мене истото ми се случува кога сум со татко ми, он кога е до мене правам глупави грешки и не возам ич убаво и кога ќе ми рече незнаеш да возиш цел ден моабет не му праам ама па во право е како што кажав со него многу грешам, е кога сум со другар или сам друга песна (не дека сум шофериште тогаш ама.... мислам дека ме разбираш :) ), се надевам нема да имам трема па ќе видиме :))

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #203 на: 07 Јуни 2013, 18:58:35 pm »
Nishto be druze. :)

Za tremata, pred voznja rokni nesto blago u pogolema kolicina, i rokni nekoja mrdnata hevi metal traka, izduvaj se ko covek. I posle opusteno ke si vozis, bez gajle. :)

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #204 на: 07 Јуни 2013, 23:52:58 pm »
За благо договорено, ќе зеам по едно чоколадо и за комисијата ;D

п.с. првата вежба на полигон апла асоцира на драг стварно нема смисла, се редат 4-5 коли и тој мавта со раката и сите тргаат :D

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #205 на: 07 Јуни 2013, 23:57:08 pm »
На првата вежба ако падниш откажи се од возење :D

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #206 на: 08 Јуни 2013, 00:00:37 am »
Decki kakva e taa prva vezba na poligon ? Moze nekoj da mi objasni ? ;D Da znam barem sto da ocekuvam koga ke polagam poligon. :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #207 на: 08 Јуни 2013, 00:07:29 am »
Праволиниско движење напред назад/ Тргаш, прва втора, кочиш. Рикверц, праволиниски се враќаш :) Тоа е/ 

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #208 на: 08 Јуни 2013, 00:12:46 am »
Gola voda. :) Fala brat za info. :D

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #209 на: 08 Јуни 2013, 00:29:21 am »
Еве едно мое ремек дело во пеинт  ;D

1. Треба да смениш прва втора и се враќаш во рикверц.

2. Влагаш од долниот дел што поблиску до десната линија и ја вртиш 180 степени на 5 пати.

3. Паралелно паркирање, од кога ќе ставиш во рикверц нема више прва тоа ти го рачунаат за неуспешен обид и треба пак од поново.

4. Косо паркирање ништо посебно

5. Рачна и тоа е тоа  :)

Се надевам сега тие појасно  8)