Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 122900 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: Кој како положи....
« Одговори #630 на: 19 Март 2015, 01:23:36 am »
фило, што има врска какви знаци има ? се знае кој е спореден кој е главен и тоа е тоа..
Кичево повеќето од помалите раскрсници не се регулирани со знаци (извадени, искршени, паднати, манати, воопшто ненаместени...) ..

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
« Одговори #631 на: 19 Март 2015, 01:47:25 am »
Фило, членот на кој се повикуваш грешно го толкуваш. Во него се забранува влегување наназад во раскрсница која не е прегледна. Доколку е, движењето е дозволено, секако, со должно внимание.

Ок, ескузе мои. Ама пак не е докрај дефинирано дека тоа дејствие е дозволено.

фило, што има врска какви знаци има ? се знае кој е спореден кој е главен и тоа е тоа..
Кичево повеќето од помалите раскрсници не се регулирани со знаци (извадени, искршени, паднати, манати, воопшто ненаместени...) ..

Јас те прашувам во каква улица те враќале. Дали е улица во која има сообракај, нема никаков сообракај, споредно уличе од некоја зграда, паркинг или слично.

Мене тоа дејствие ми е доста сомнително и опасно.
Башка кај нас во Скопје те развозува, развозува, потоа тој те насочува назад кон паркингот од кај што си тргнал. Мада кога ке видиш и во Скопје од кај Нова железничка што е локацијата, тука има знак дека е забрането запирање и паркирање, а тука се редат сите возила за тргнување.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #632 на: 19 Март 2015, 01:59:34 am »
Улицата каде што ме враќаа е маалска, нема многу интензитет на сообраќај..
 А со инструкторот вежбавме и на малце поголеми раскрсници..

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5574
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #633 на: 23 Март 2015, 21:35:04 pm »
Abe luge stariot polni 65 godini i za prodolzuvanje na vozackata mu baraat lekarsko.
Kade se pravi sega lekarsko i kolku kosta?

Odamna se nemam zamarano so ova pa zatoa ne znam.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #634 на: 24 Март 2015, 09:19:27 am »
Abe luge stariot polni 65 godini i za prodolzuvanje na vozackata mu baraat lekarsko.
Kade se pravi sega lekarsko i kolku kosta?

Odamna se nemam zamarano so ova pa zatoa ne znam.
Нека оди во ЈЗУ Железничар кај Беко, најбрзо и без малтретирање ќе помине и најевтино е, околу 1000 денари беше пред 7 месеци го носев чичко ми.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #635 на: 24 Март 2015, 10:54:24 am »
повеќе приватни поликлиники издаваат такви лекарски.. еве за во аеродром знам за тоспаш дека издава... и сите се вртат тука со цената.. околу 1000-че е... јас за моторот кога вадев, за 20-тина минути завршив...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5574
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #636 на: 24 Март 2015, 19:15:37 pm »
Fala vi za info.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #637 на: 13 Јуни 2015, 20:42:18 pm »
Некој да ми каже колку пари е одприлика полагање за А категорија ? Се мислам додека ми трае лекарското да положам и за мотор..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #638 на: 14 Јуни 2015, 02:51:26 am »
9 и нешто илјадарки... ама у лекарското мора да ти стои и печат дека е и за А категорија...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #639 на: 14 Јуни 2015, 04:11:13 am »
Има печат.. Него 9000 комплет или па ? пошто треба часови, полигон, градска.. Незнам што..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #640 на: 14 Јуни 2015, 08:23:38 am »
Во што се состои полагањето за А категорија ако веќе поседуваш возачка од Б? Има разлика, или мора сите процедури да ги истераш? Има обавезни часови? Тестови? Полигон, градска или само градска?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #641 на: 14 Јуни 2015, 10:50:42 am »
А категорија е за мотор над 125цц,вожња полагаш и полигон,тестови незнам,ама сигурно и тие треба.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
« Одговори #642 на: 14 Јуни 2015, 12:18:50 pm »
Во што се состои полагањето за А категорија ако веќе поседуваш возачка од Б? Има разлика, или мора сите процедури да ги истераш? Има обавезни часови? Тестови? Полигон, градска или само градска?

Земи ја возачката и сврти ја од позади. Со Б категорија можеш да ги возиш категориите Ф, Г и М. Само не ни се впишани тие, иначе тоа се категориите  кои можеме и со Б категорија да ги возиме.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #643 на: 14 Јуни 2015, 12:49:33 pm »
Има печат.. Него 9000 комплет или па ? пошто треба часови, полигон, градска.. Незнам што..
Мора да земеш 16 часа на полигон и градска па полагаш, тестови и прва помош нема потреба ако имаш Б-категорија.Цената е околу 9000 илјади.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #644 на: 14 Јуни 2015, 16:46:20 pm »

Земи ја возачката и сврти ја од позади. Со Б категорија можеш да ги возиш категориите Ф, Г и М. Само не ни се впишани тие, иначе тоа се категориите  кои можеме и со Б категорија да ги возиме.
Значи А не можам. И да повторам: Дали има и ако има кои се поволностите ако полагаш за А, а веќе поседуваш Б?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.