Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 137351 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6313
Одг: Кој како положи....
« Одговори #630 на: 19 Март 2015, 01:23:36 am »
фило, што има врска какви знаци има ? се знае кој е спореден кој е главен и тоа е тоа..
Кичево повеќето од помалите раскрсници не се регулирани со знаци (извадени, искршени, паднати, манати, воопшто ненаместени...) ..

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6911
« Одговори #631 на: 19 Март 2015, 01:47:25 am »
Фило, членот на кој се повикуваш грешно го толкуваш. Во него се забранува влегување наназад во раскрсница која не е прегледна. Доколку е, движењето е дозволено, секако, со должно внимание.

Ок, ескузе мои. Ама пак не е докрај дефинирано дека тоа дејствие е дозволено.

фило, што има врска какви знаци има ? се знае кој е спореден кој е главен и тоа е тоа..
Кичево повеќето од помалите раскрсници не се регулирани со знаци (извадени, искршени, паднати, манати, воопшто ненаместени...) ..

Јас те прашувам во каква улица те враќале. Дали е улица во која има сообракај, нема никаков сообракај, споредно уличе од некоја зграда, паркинг или слично.

Мене тоа дејствие ми е доста сомнително и опасно.
Башка кај нас во Скопје те развозува, развозува, потоа тој те насочува назад кон паркингот од кај што си тргнал. Мада кога ке видиш и во Скопје од кај Нова железничка што е локацијата, тука има знак дека е забрането запирање и паркирање, а тука се редат сите возила за тргнување.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #632 на: 19 Март 2015, 01:59:34 am »
Улицата каде што ме враќаа е маалска, нема многу интензитет на сообраќај..
 А со инструкторот вежбавме и на малце поголеми раскрсници..

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5689
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #633 на: 23 Март 2015, 21:35:04 pm »
Abe luge stariot polni 65 godini i za prodolzuvanje na vozackata mu baraat lekarsko.
Kade se pravi sega lekarsko i kolku kosta?

Odamna se nemam zamarano so ova pa zatoa ne znam.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #634 на: 24 Март 2015, 09:19:27 am »
Abe luge stariot polni 65 godini i za prodolzuvanje na vozackata mu baraat lekarsko.
Kade se pravi sega lekarsko i kolku kosta?

Odamna se nemam zamarano so ova pa zatoa ne znam.
Нека оди во ЈЗУ Железничар кај Беко, најбрзо и без малтретирање ќе помине и најевтино е, околу 1000 денари беше пред 7 месеци го носев чичко ми.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #635 на: 24 Март 2015, 10:54:24 am »
повеќе приватни поликлиники издаваат такви лекарски.. еве за во аеродром знам за тоспаш дека издава... и сите се вртат тука со цената.. околу 1000-че е... јас за моторот кога вадев, за 20-тина минути завршив...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5689
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #636 на: 24 Март 2015, 19:15:37 pm »
Fala vi za info.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #637 на: 13 Јуни 2015, 20:42:18 pm »
Некој да ми каже колку пари е одприлика полагање за А категорија ? Се мислам додека ми трае лекарското да положам и за мотор..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #638 на: 14 Јуни 2015, 02:51:26 am »
9 и нешто илјадарки... ама у лекарското мора да ти стои и печат дека е и за А категорија...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #639 на: 14 Јуни 2015, 04:11:13 am »
Има печат.. Него 9000 комплет или па ? пошто треба часови, полигон, градска.. Незнам што..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44569
  • Il Moderatore
« Одговори #640 на: 14 Јуни 2015, 08:23:38 am »
Во што се состои полагањето за А категорија ако веќе поседуваш возачка од Б? Има разлика, или мора сите процедури да ги истераш? Има обавезни часови? Тестови? Полигон, градска или само градска?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14873
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #641 на: 14 Јуни 2015, 10:50:42 am »
А категорија е за мотор над 125цц,вожња полагаш и полигон,тестови незнам,ама сигурно и тие треба.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6911
« Одговори #642 на: 14 Јуни 2015, 12:18:50 pm »
Во што се состои полагањето за А категорија ако веќе поседуваш возачка од Б? Има разлика, или мора сите процедури да ги истераш? Има обавезни часови? Тестови? Полигон, градска или само градска?

Земи ја возачката и сврти ја од позади. Со Б категорија можеш да ги возиш категориите Ф, Г и М. Само не ни се впишани тие, иначе тоа се категориите  кои можеме и со Б категорија да ги возиме.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #643 на: 14 Јуни 2015, 12:49:33 pm »
Има печат.. Него 9000 комплет или па ? пошто треба часови, полигон, градска.. Незнам што..
Мора да земеш 16 часа на полигон и градска па полагаш, тестови и прва помош нема потреба ако имаш Б-категорија.Цената е околу 9000 илјади.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44569
  • Il Moderatore
« Одговори #644 на: 14 Јуни 2015, 16:46:20 pm »

Земи ја возачката и сврти ја од позади. Со Б категорија можеш да ги возиш категориите Ф, Г и М. Само не ни се впишани тие, иначе тоа се категориите  кои можеме и со Б категорија да ги возиме.
Значи А не можам. И да повторам: Дали има и ако има кои се поволностите ако полагаш за А, а веќе поседуваш Б?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.