спореден пат и пат што нема првенство на премин НЕ Е ИСТО... иако, скоро секогаш споредниот пат нема првенство на премин... велам скоро секогаш, затоа што ако тој спореден пат се пруклучува на главен пат, а не е регулирано никако со ништо, автоматски важи правилото со првенстов на преминување на крстосница... и во таа ситуација тој спореден пат е со иста важност како и главниот пат.
Во законов освен следнава слика што ке ти ја ставам, нема на друго место спомнување на спореден пат, туку се спомнува пат со првенство на минување:

Е сега, во случајов кај бузуки нека си каже и он, најверојатно станува збор за раскрсница каде што имаме баклава и превртен триаголник.
Најверојатно станува збор за раскрсница. Значи и твоево тврдење паѓа во вода така ?
и за крај, бузуки е во право... со враќање во рикверц кон споредниот пат на крстосницата ОН ИЗЛЕГУВА од крстосницата, а не влегува...
Како се вози во сообракај онак ? Со возилото нанапред или наназад ? Второ ситуацијата ако е раскрсница каде што патиштата се означени со баклава и превртен триаголник, па еве и да нема никаков знак и каде што сообракајот се одвива според правило на десна страна, како е тоа дозволено дејствие ? Ајде бујрум покажи го тоа каде е дозволено. Ајде кажи, пошто ме обвинуваш за:
фило... на тепка си земал возачка брат... сигурен сум...
а уствари ти сметаш дека тоа дејствие е исправно иако:
Не ќе да е така 
(3) Возачот не смее со движењето на возилото наназад да влегува во
крстосница,
Случајно да не си зел ти возачка на тепка ?
И ако те интересира, тестови положив со 0 негативни поени, а после 3 години и 7 месеци ги отворам тестовите и погрешив на 3 банални прашања:

А ако те интересира за градска вожња, положив од втор пат, затоа што првиот пат на угорницата од поликлиниката јане сандански на булевар македонска бригада чекав на додатно зелено да се вклучам и во тие моменти наидуваше возило кое беше на повеке од 10 метри пред семафорот со уклучен десен жмигавец и кога тргнав ми стиснаа кочница со оправдување дека тие од позади што наидувале ке ме акнеле. А додека тој вртеше, а на тој позади му се отвореше слободен пат, ја веке ке имав забрзано за да ставам трета што се вика.