Автор Тема: Opsto za clenovite na forumot  (Прочитано 32800 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Одг: Opsto za clenovite na forumot
« Одговори #150 на: 04 Октомври 2011, 16:06:33 pm »
Едонос 1. симболизира моето име (првите 4 букви)
            2.овој ник го користев и кантер коа играв и ми остана :D
Се викаш Едон?

Да...
Ааа добро. Мило ми е, јас сум Миле.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #151 на: 04 Октомври 2011, 16:15:04 pm »
Едонос 1. симболизира моето име (првите 4 букви)
            2.овој ник го користев и кантер коа играв и ми остана :D
Се викаш Едон?

Да...
Ааа добро. Мило ми е, јас сум Миле.

Такоѓе..:D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #152 на: 04 Октомври 2011, 16:20:38 pm »
Да не ми замериш Едон, само ме потсети на нешто смешно што ми се случуваше а на пто ме асоцираше твојот никнејм. Имено баба ми бог да ја прости беше многу вицкаста. И кога ќе направев беља а она сакаше вицкасто да ме искара ми викаше: „Доста правиш глупости Недонос низаеден“. А јас се кинев од смеење

И стално кога ќе ти го прочитам никнејмот се потсеќам на старите добри времиња и младоста ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #153 на: 04 Октомври 2011, 16:21:27 pm »
;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #154 на: 04 Октомври 2011, 16:23:36 pm »
Се викам Димче, ме викаат Диме.
Pirat_07, имав двд-тека од 2004-2008г па кај 2007г логирање ваму таму - 07 и тоа споено со пиратерија - Pirat и самиот си се нареков Pirat_07  :)
НЕ ЗАЕБАВАЈ!!!!
Хаааа, не ми се верува, ќе се убијам хахахахахаааа
Немој уште денес другар, ај од утре, денес беше мирен убав ден :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #155 на: 04 Октомври 2011, 16:40:13 pm »
Се викам Димче, ме викаат Диме.
Pirat_07, имав двд-тека од 2004-2008г па кај 2007г логирање ваму таму - 07 и тоа споено со пиратерија - Pirat и самиот си се нареков Pirat_07  :)
НЕ ЗАЕБАВАЈ!!!!
Хаааа, не ми се верува, ќе се убијам хахахахахаааа
Немој уште денес другар, ај од утре, денес беше мирен убав ден :)
А-хахахах ааааахахахаха.
Ајде нека ти остане мирен денот и уште многу други такви денови.
Чекај уште еднаш: хаааааааа-хахахахах :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #156 на: 05 Октомври 2011, 20:00:39 pm »
Да не ми замериш Едон, само ме потсети на нешто смешно што ми се случуваше а на пто ме асоцираше твојот никнејм. Имено баба ми бог да ја прости беше многу вицкаста. И кога ќе направев беља а она сакаше вицкасто да ме искара ми викаше: „Доста правиш глупости Недонос низаеден“. А јас се кинев од смеење

И стално кога ќе ти го прочитам никнејмот се потсеќам на старите добри времиња и младоста ;D

Не бе таман работа..:D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #157 на: 06 Октомври 2011, 00:09:45 am »
Филип Митревски  :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #158 на: 06 Октомври 2011, 00:12:19 am »
Филип Митревски  :)
Митре Филиповски .
;D ;D ;D ;D

За мене Даре Скратено од Дарко , БМВ се знае најдобрата марка . :D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #159 на: 06 Октомври 2011, 02:40:48 am »
Сите шо имате марка/модел на кола во никот...

Не дај боже да смените кола :D

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #160 на: 06 Октомври 2011, 03:27:38 am »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 04:21:07 am Lancerka »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #161 на: 06 Октомври 2011, 08:27:06 am »
SaleSk...
Коренот на овој никнејм датира уште од далечната 1998 година...Во тоа време беше многу популарен социјалниот програм mIRC преку кој голем дел од популацијата во нашата земја си ја најде среќата по далечните земји и белиот свет. За жал или за среќа, јас кој земав активно учество и покажав особен интерес и успех за овој совтверски пакет, не заминав никаде туку останав во нашата мила татковина - мајка Македонија. Тогашниот ник кој 100% од времето на вклучен компјутер хараше по андернет каналите беше Sale77. Значи што како активен ник, што како ОП, што како војс итн. Pletenje, olabaeni, macedoniancafe, serbiancafe и други беа седиштето на збиднуванјата. Потрошувачката на телефонски часови во тоа време изнесуваше и преку 200 часа, што е за секаква пофалба. Мебиус беше еден од главните и поефтините одкупни пунктови за интернет часови, + со студентски попуст, мхм, мхм мераци.... И покрај релативната брзина од 33кбс, се успеваше да се симне некоја пресна преку Napster, + имаше можност да се хакне и по некој јузер од MOL и UNET, па така да кога се тоа ке се случеше, активност на телефонска линија и конекција од неверојатно ултрабрзи 54мбс траеше и по 24/7 со цел да не се изгуби местото на чекање и повторен обид за конекција, која знаеше да биде и по неколку часа зафатена....Исто така морам да напоменам дека со овој ник земав активно учество и постигнав солидни резултати и со користење на социјалниата мрежа на  ICQ преку кој остварив многу контакти и запознав секакви и многу интересни ликови.
Со смена на генерациите, никот мораше да претрпи некој промени, надоградби и усовршувања, а меѓу другото се појавија  во прво време турски, а потоа и кинески копии кој почнаа да го рушат висококотираното место во интернет светот. Односно во транзициониот период од 2003-2005 година кој беше исклучително тежок и макотрпен, како за светската економија така и за домашната, + со појава на голем број форуми во светски рамки, никот Sale77 го доби својот наследник и покрај големиот постигнат успех во светски и домашни рамки. Новиот никнејм со двотретинско мнозинство беше изгласан и гласеше SaleSk. Новиот модел е базиран на старата архитектура, се разбира со модификации кој ги одтранија недостатоците и пропустите на стручниот тим кој работеше во формирањето на првичниот никнејм. Може да се смета дека овој никнејм кој важи за еден од иновациите на денешнината, би требало да опстојува уште многу долго. Платформата му е така дизајнирана, да со многу мали модификации и измени може да се адаптира на секаков вид услови за работа и опстојување.
Инаку првичнно коренот на никнејмот е ист, односно доаѓа од името Сашко, a вториот дел во првата верзија беше година на раѓање, додека пак како еден недостаток мораше да се замени со новата генерација, односно потеклото, бидејќи сваќањата во белиот свет беа поразлични од оние кај нас односно : НЕ Е БИТНО КОЈ СИ, туку ОД КАДЕ СИ!!! , па така да како новитет во новата генерација беше употребен и новиот суфикс Sk, што би значело Скопје.

Денес никнејмот има еден куп историја зад себе која доколку почнам да ја пишувам ке ми требаат неколку страни од форумов и можда кило, ма и три кила гигабајти од простор на форумов, па нема да замарам :)

Така да доколку некој не укапира, ке кажам на кратко
SaleSk = Сашко од Скопје.

Фала за вниманието :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #162 на: 06 Октомври 2011, 08:38:13 am »
@SaleSk nesto da dodadeshe okolu znakov 69 i negovoto znacenje ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #163 на: 06 Октомври 2011, 08:45:16 am »
 ;D

Тоа е аватар...Друга прича...Датира од далечната 2006~2007ма година кога другарите ме прогласија едногласно за ..... на годината, ај нема везе...

Не ја расипувај темата со ОФФ  ;D ;D ;D...За аватарите може да се отвори нова тема   ;D ;D ;D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #164 на: 06 Октомври 2011, 08:49:24 am »
Датира од далечната 2006~2007ма година кога другарите ме прогласија едногласно за ..... на годината, ај нема везе...
Чекај чекај..... за што те прогласиле ??? ??? ???