Автор Тема: Пролетни алергии  (Прочитано 12231 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
Одг: Пролетни алергии
« Одговори #15 на: 21 Март 2012, 14:06:08 pm »
Ама Члинк делумно си во право, ама како утре ке му објасниш на синчето зошто едниот чичко го лиже другиот во парк?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #16 на: 21 Март 2012, 14:09:27 pm »
Не сум размислувал така. Точно лош момент ;D

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #17 на: 21 Март 2012, 14:10:52 pm »
Забегавте со темата дефинитивно, не барат лек за алергијава дека нема толку многу пари да се офајдат, а додека читав во некои весници дека лекот за рак е пронајден само дека не бил финансиски исплатлив... бог да чува - голман да брани :)
>>>>><<<<<

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #18 на: 21 Март 2012, 14:11:53 pm »
Е што бога да чува!? Па нека те чува и од алергија ако веруваш во него... Што ќе ти лекови...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #19 на: 21 Март 2012, 14:14:22 pm »
Забегавте со темата дефинитивно, не барат лек за алергијава дека нема толку многу пари да се офајдат, а додека читав во некои весници дека лекот за рак е пронајден само дека не бил финансиски исплатлив... бог да чува - голман да брани :)

Имало некој вакцини од Англија се порачуваат и викаат дека многу ефикасни биле. Лекувањето траело околу 2 год.

Ако те интересира можам подетално да се распрашам.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #20 на: 21 Март 2012, 14:17:35 pm »
Колку сакаш може да веруваш, факт е дека „новите„ болести не се паднати од небо, сите се направени за некој да печали пари...
>>>>><<<<<

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21 на: 21 Март 2012, 14:18:53 pm »
Лек за рак тешко дека е возможно да се направи. Башка зависи каков. Освен операција друг лек нема.
Какво лекување од 2 години жити се кога најголемиот дел од луѓето не доживуваат ни 6 месеци од дијагнозата

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #22 на: 21 Март 2012, 14:19:22 pm »
Нормално.

А та залек за ракот знам читав на некој форум. Може и тука беше, некј русин го нашол и не знам таму го игнорирале ли што било...

@Фалангич

Зборам за вакцина за алергија, пошто до пред брзо време лек за алергија немало, некој доктори уште го тврдат тоа. Ама со овие вакцини над 90% е ефикасноста.

Знам соженава има овој период проблеми па сум бил сум се распрашувал секаде...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #23 на: 21 Март 2012, 14:22:05 pm »
^Фирма во Канада ...

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #24 на: 21 Март 2012, 14:36:52 pm »
И јас ја имам таа мака, па откога ми дадоа тапија дека сум алергичен на ова-она, се консултирав со доктори што е чарето. Едното го кажа Дени погоре, а другото е вакцина која ја спомнувате. Ја има и кај нас, терапијата се прима 2 години, чини ~1500 ЕУР (на сопствен трошок) и со тоа си раат 8-10 години. Мислам дека Фарма-трејд или некоја од таквите фирми ја носеше вакцината. Јас се одлучив за првата варијанта.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #25 на: 21 Март 2012, 14:42:35 pm »
Согласно со Вториот закон за термодинамика (ентропија), ракот не може да се излечи, односно процесот на расипување на ДНК е неповратен и не може да се поправи. Ракот може само да се одстрани, а не да се излечи.
А такви вести од типот на тоа дека некој русин го нашол ама од било која причина го нема, не држат вода и ги има на секој чекор со сензационалистичка цел.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #26 на: 21 Март 2012, 14:45:00 pm »
@Falanga True dat,true dat..Како што викаат нигерите..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #27 на: 21 Март 2012, 19:12:49 pm »
Јас сум на прашина и на полен алергичен и лани летото во викендичка имав една немила случка каде за малце ќе се угушев ми отече грлото неможев да дишам од тогаш си носам во новчаник Лоратадин обавезно. Во поново време приметувам и на бензински сум станал алергичен, односно по застанување на бензинска ми се појавува запалење на џебна марамица :D :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #28 на: 21 Март 2012, 19:16:59 pm »
:D :D :D :D

Богами не секој 4 секој 2 ја има таа алергија !

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #29 на: 21 Март 2012, 20:02:33 pm »
и јас сум на поленот алергичен од пред 3 години и многу други од пред 3 години, некои тоа го објаснуваат со бомбардирањето на Косово и фрлање на осиромашен ураниум кој ветерот го довеа нормално до овде. Првата годиан најлошо поминав односно јас само кивам ко луд по 10 пати во серија ама не се издржува.
Викендов нешо фатив ама ми прекина