Автор Тема: Во случај на судир, сообраќајка...  (Прочитано 19222 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Одг: Во случај на судир, сообраќајка...
« Одговори #45 на: 04 Јули 2014, 11:55:41 am »
После ќе ти се заканат (законски) дека не смееш да ја принесеш снимката како доказ.

Кој ти дозволил да снимаш? :)

Да и таков закон има и јас сум поминал низ тој момент.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #46 на: 04 Јули 2014, 13:11:21 pm »
Ваљда постои некоја точка каде што се обврзани законски страните да дојдат да го направат тоа и во случај да несака едниот од нив да има законски пат што би го решил случајот.

Да, обврзан е виновниот да дојде, дали доброволно дали со полиција. Акого пријавиш, полиција има службена должност да го најде, да го донесе во осигурителната и да го казни поради недоброволно доаѓање во осигурителната.

А ако „фацата“ работи во МВР? :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #47 на: 04 Јули 2014, 14:21:56 pm »
Фаланга од каде тоа дека е обврзан да дојде, па уште и полиција да го спроведе ако не сака?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Petar_TDI

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
« Одговори #48 на: 05 Јули 2014, 09:36:24 am »
Ne raboti vo MVR chovekot. Abe treba samo osiguritelnava da mu objasni shto kako so evropskiot I on kje dojde ama oni ne sakaat da se zamaraat ni do tolku. On im e klient a oni me forsiraat mene da mu odam so policija I na kraj mi vika sheficata se nadevam I vie kje stanete nash klient...(ja gledam na krivo) si vikam me sovetuvate da mu odam so policija na vashiot klient I sakate jas da vi bidam klient?!?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #49 на: 05 Јули 2014, 12:06:21 pm »
Фаланга од каде тоа дека е обврзан да дојде, па уште и полиција да го спроведе ако не сака?

Кога мене ми ја удрија колата и типот нејќеше да дојде во неговата осигурителна компанија така ми кажаа.
Рекоа договори се уште еднаш, трет пат, па ако не дојде тогаш ќе пратиме курирот со документите во полиција и тие ќе го донесат, имаат обврска на наше барање тоа да го сторат. Али пробај уште еднаш телефонски да не е зафатен човекот оти беше окулу нова година. Му се јавив и му реков, батка ќе дојдеш ти или сакаш да те донесат? Рече знам бе друже ќе дојдам не се тревожи.

Отсутен Petar_TDI

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
« Одговори #50 на: 21 Јули 2014, 19:52:57 pm »
Rasplet: se obrativ do Ag. za supervizija vo osig. i tie im nalozija da mi ja primat prijavata, posle toa na moe golemo iznenaduvanje tipot sam mi se javi deka mu stignalo zvestuvanje od osig. kompanija I koga sum mozel da sme odele. Bevme ne slikaa si potpisha izjava I dobiv fer procenka. Taka da ako ve ashkaat obratete se vo ASO. Pozz

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #51 на: 21 Јули 2014, 20:11:47 pm »
Конечно нешто да функционира во државава!!!

Зема кеш или се договори да ти ја прават колата?