Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1613909 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Кај ги даваа на мали бебиња од 12 месеци, сега уште ова ни требаше! Ова гарант е масло Сорос и ЦИА, се со цел депопулизација на Античкиот Македонец.  >:(

http://tocka.com.mk/vesti/297740/bebinjata-namesto-na-edna-godina-ke-se-vakciniraat-so-mrp-na-6-meseci
Јади гомна ама изгледа не си директно инволвиран во ова, да требаше да носиш 6 месечно бебе да те видев дали вака цинично ќе се понашаше.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Шала на страна сеа со мрп вакцина јас колку што знам е 12 до 18 месеци. Пошто знам моево бебенце напуни 1 годинка а утре иде баш за ваква вакцина. Ова од 6 е веројатно поради епидемијава. Заебана ситуација.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
Ако вакцинирањето организирано во системот ни беше „тапа“, справувањето со епидемијава е неколку ранга „потапа“. На самите клиники нема изолирани чекални, карантини и меотди за намалување на ризици за инфекција во просториите. Доаѓаат деца на Козле, дел се веќе заразени и имаат репираторнипроблеми без видливи знаци, во исто време во чекалната седат други деца со респирторни проблеми не поврзани со морбили. Сите невакцинирани си одат дома со морбили по две недели ете ги пак кај истиот доктор.

Сега сите тие што имаат деца под една година или не биле реално во можност да се вакцинираат се во опасен бубањ.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
План Б, грчко, блгарско ти е 30 евра плус пат...
@vlatko.klp Што ти е шубе?

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
Сега сите тие што имаат деца под една година или не биле реално во можност да се вакцинираат се во опасен бубањ.

Hence, herd immunity. Ако се навратиме на постот на @marjanot каде имаше визуелна репрезентација (*) на процесот, >95% покриеност со вакцини драстично го намалува ризикот по имунокомпромитираните деца кои реално не можат да бидат вакцинирани без висок ризик.

На самите клиники нема изолирани чекални, карантини и меотди за намалување на ризици за инфекција во просториите.

Уште позагрижувачки е недостатокот на подвоеност кај матичните лекари. Регулативи постојат, но се или (1) недоволно јасни или (2) неправилно имплементирани.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
Кај ги даваа на мали бебиња од 12 месеци, сега уште ова ни требаше! Ова гарант е масло Сорос и ЦИА, се со цел депопулизација на Античкиот Македонец.  >:(

http://tocka.com.mk/vesti/297740/bebinjata-namesto-na-edna-godina-ke-se-vakciniraat-so-mrp-na-6-meseci
Јади гомна ама изгледа не си директно инволвиран во ова, да требаше да носиш 6 месечно бебе да те видев дали вака цинично ќе се понашаше.
Ни ти, ни ја, ни дотичниот ванчо не сме компетентни да кажуваме како и што треба. Има закон, никој не е должен да прашуе дали ни се свиѓа или не.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Јас моето најверојатно ќе го вакцинирам на 6 и пол месеци.

Читав барав колку што разбрав едина работа е што ако вакцинираш пред година дена неможе да го има истиот ефект како на 12/13месеци па мораш да повториш уште 2 пати.

Има врска со развојот на антитела доволно.

Неколку педијатри прашувам сите различно. Од да, вакцинирајте се до не, чекај 12 месеци. Чувај го во изолацика Иако незнам како го замислуваат ова ако еветуално утре имам потреба да го однесам за било каква настинка или нешто друго на лекар...

Отсутен achtung

• Сениор

Читав барав колку што разбрав едина работа е што ако вакцинираш пред година дена неможе да го има истиот ефект како на 12/13месеци па мораш да повториш уште 2 пати.

Неколку педијатри прашувам сите различно. Од да, вакцинирајте се до не, чекај 12 месеци. Чувај го во изолацика Иако незнам како го замислуваат ова ако еветуално утре имам потреба да го однесам за било каква настинка или нешто друго на лекар...
Искрено, јас не би.

Отсутен achtung

• Сениор
« Последно менување: 14 Февруари 2019, 23:05:13 pm achtung »

Отсутен Bicikle

• Легенда
rabotat drugite

Отсутен Bicikle

• Легенда

Искрено, јас не би.
Зш не ?

Отсутен achtung

• Сениор

Искрено, јас не би.
Зш не ?
Ти твоето зашто не го однесе на шест месеци да го вакцинираат?

Отсутен Bicikle

• Легенда
не беа во мода тогаш, нити пак имаше епидемија. На 1 год пишале, на год и месец  го однесов... да пиешеле на 6 месеци тогаш кје го однесев.