Автор Тема: Nissan 200 SX  (Прочитано 9352 пати)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
Nissan 200 SX
« на: 22 Февруари 2011, 22:13:03 pm »
Ме интересира колку може за ова возило кај нас да се најдат делови, има неколку за продажба ама во многу лоша состојба се. Дали ќе можам да се снајдам за делови и воопшто дали ќе најдам механичар што ќе може да ја среди оваа кола.

Отсутен audiofil

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
Одг: Nissan 200 SX
« Одговори #1 на: 23 Февруари 2011, 00:58:27 am »
Probaj so Vlatko gazdata na Servis Mitrevski.On ima dosta iskustvo so japanci i mislam deka ke ti dade cesen odgovor na tvoeto prasanje.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #2 на: 23 Февруари 2011, 03:58:53 am »
druze ako se saka se se moze...i mene site mi zborat ova ona delovi servis ti rekov mi rece ama se se prae,samo sto kaj ovie koli ima eden problem jas bev mnogu zagrean po nisancevo i site gi vidov site se arabati mnogu se zabataleni i mislam deka mnogu baraat plus ulozuvanje vo nea...pozz

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #3 на: 23 Февруари 2011, 09:29:47 am »
сигурно истите сме ги гледале 2-3 примероци што се вртат по огласи и не да се забаталени за никаде се. Знам дека се стари колите ама ваква култна кола до толку да ја забаталиш греота е. Инаку би инвестирал пред се нова фарба, нов претапациран ентериер хемиско чистење, мене ме плаши што ако некој прекидач е скршен или турбината е отидена дали ќе можам да најдам замени, а многу ме нервира кога некој ситници не ми работат на колата, сакам дури сите сијаличиња да ми светат :)

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #4 на: 23 Февруари 2011, 10:54:30 am »
сигурно истите сме ги гледале 2-3 примероци што се вртат по огласи и не да се забаталени за никаде се. Знам дека се стари колите ама ваква култна кола до толку да ја забаталиш греота е. Инаку би инвестирал пред се нова фарба, нов претапациран ентериер хемиско чистење, мене ме плаши што ако некој прекидач е скршен или турбината е отидена дали ќе можам да најдам замени, а многу ме нервира кога некој ситници не ми работат на колата, сакам дури сите сијаличиња да ми светат :)

После прочитаниов пост,мислам дека треба да си бараш нешто многу посочувано и поодржувано,подобро плати на почетокот малку поскапо,зашто може после да ти испадне многу поскапо (кога ке ги досредуваш сите "сијаличиња" за да ти работат)

Поздрав
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #5 на: 23 Февруари 2011, 20:02:37 pm »
dean mislam deka od mehanickite delovi moze da se najde problem kaj ovie vozila se karoseriskite delovi...da znaes deka te podrzuvam ako se resis da go prevzemes rizikot da naprais kolice sto e unikatno i retkost vERUJ KE TI GONAPOLNI SRCETO...sto i da e problem so elektronikata bi mi bilo cest da ti pomognam...pozz

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #6 на: 24 Февруари 2011, 15:43:18 pm »
dean mislam deka od mehanickite delovi moze da se najde problem kaj ovie vozila se karoseriskite delovi...da znaes deka te podrzuvam ako se resis da go prevzemes rizikot da naprais kolice sto e unikatno i retkost vERUJ KE TI GONAPOLNI SRCETO...sto i da e problem so elektronikata bi mi bilo cest da ti pomognam...pozz

фала за понудата за помош, во случај да се одлучам за оваа кола секоја помош ќе ми биде добредојдена :). За каросериските делови не се плашам толку, лимариве знаат чуда да направат :), повеќе ме загрижуваат некој ситници во ентериерот, прекидачите и инструментите на пример. Ако најдам пак и некој добро сочуван примерок спремен сум да платам и повеќе. Засега ги најдов само следниве две
тука
и
тука

двете се во многу лоша состојба, а коли што изгледаат вака сигурно и механички не се одржувани. Искрено жал ми паѓа кога гледам ваква кола во ваква состојба

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 24 Февруари 2011, 18:40:03 pm »
2600 евра...........Овој е луд 100%,па за тие пари ќе најдеш стакло сочувано количе.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #8 на: 24 Февруари 2011, 21:30:43 pm »
2600 евра...........Овој е луд 100%,па за тие пари ќе најдеш стакло сочувано количе.

потполно се сложувам, реално колата во таква состојба не вреди повеќе од 1000 евра, 1000 за колата и уште 4000 за да се среди

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект
« Одговори #9 на: 24 Февруари 2011, 21:59:47 pm »
Има една ваква црна во Бт. т.е во едно битолско село. Нешто случајно се најдов таму, меревме нешто и оооп гледам црна лепота. И добра беше , сочувана бааѓи............ ама незнам дали се продава.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #10 на: 25 Февруари 2011, 12:40:18 pm »
овај скопскиов и не е толку лош фарбање, тапацирање, нов волан и едно хемиско чистење ќе заличи, ама едната позиција му е скршена, тешко дека ќе се најде нова, а за прилепскиот немам коментар, не знам дали го забележавте менувачот каков е :)

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #11 на: 25 Февруари 2011, 14:45:52 pm »
еве како би требало да изгледа :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #12 на: 25 Февруари 2011, 15:45:14 pm »
Црниот да, ама првиот со тоа бандажите пимп мај рајд во никој случај

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 719
« Одговори #13 на: 25 Февруари 2011, 19:26:08 pm »
Црниот дефинитивно најдобар.
« Последно менување: 24 Декември 2011, 00:06:57 am Kiko »

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 26 Февруари 2011, 01:34:50 am »
дали го забележавте менувачот каков е :)

Тоа е тактички направено,да менуваш брзини претпазливо,да не испадне цел менувач при нагли промени.

;D ;D ;D ;D ;D ;D