Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904806 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15450 на: 12 Септември 2017, 15:31:54 pm »
А што ако у моментот претицаш и немаш каде да се тргнеш десно?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15451 на: 12 Септември 2017, 15:40:17 pm »
Па пред да претицаш, ваљда си видел у ретровизор некој по трета дали шиба. Ако шиба, ќе си причекаш, како црвениов...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #15452 на: 12 Септември 2017, 16:45:06 pm »
80% од работното време сум на пат (дали по роба ,документи-договори) и ретко кој се врака во средна лента  (како на симо видеото).Ако видам некој на ретровизор да си круза по трета лента побрзо од мене ако имам време вракам брзина и тркам ,а ако не си чекам да ме помине (може е на темпомат да не му го е*ам раатот )Иначе во  четвртокот кај касарна илинден говедо со камионче тинекс фрли цела кеса губре од прозор нормално пријавен во тинекс се надевам -20% од плата.Сега на вракање од работа карши спорт висион во аеродром мешалка на гоива 2 кубука малтер фрли на асфалт нормално соодветно пријавено дури ми се заблагодарија што сум се јавил...
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15453 на: 12 Септември 2017, 19:38:14 pm »
Добивате нешто за пријавувањево или за разонода?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #15454 на: 12 Септември 2017, 20:08:29 pm »
Ја би радо да ги пријавам копилињата кои прелетуваат на длабоко црвено без скапаното окце да им трепне. :) Не мора јас да добијам ништо, нека си го добие копилето тоа што си го заслужило.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #15455 на: 12 Септември 2017, 20:33:06 pm »
Па пред да претицаш, ваљда си видел у ретровизор некој по трета дали шиба. Ако шиба, ќе си причекаш, како црвениов...

Црвениот немаше почнато да претицува.
Јас зборам за ако веќе си го почнал маневарот, немаш каде да одиш десно, а дебилот позади се лепи за браник.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15456 на: 12 Септември 2017, 20:35:29 pm »
Е добро де, што тогаш? Си го тераш маневарот на претицање, што побрзо,  пошто назад нема.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Busav

• Сениор
« Одговори #15457 на: 12 Септември 2017, 20:35:51 pm »
Се надевам дека фирмите за кој што работат ги опоменуваат или казнуваат

Sent from my F5 using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #15458 на: 12 Септември 2017, 20:38:47 pm »
Е добро де, што тогаш? Си го тераш маневарот на претицање, што побрзо,  пошто назад нема.

Е знам де, пошо тоа е најнормално нешто што треба да се направи, него ме интересираше дали ќе има некои, ете така да речеме, креативни идеи...

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #15459 на: 12 Септември 2017, 21:35:44 pm »
Во тој случај го местиш ретровизорот на "вторатa" позиција и нека бленда до сабајле  :D  Автопатот не е на татко му на некој или на татко ми, па да мора да му се тргнам одма во истиот момент на некој што наидол од позади со 200... ќе намали малце додека се тргнам и ако му се брза после тоа пак нека гази.

p.s Денес се изнервирав самиот себе, видов едни две мали деца како се потпираат на тркалото од колата и го слушнав едното како му вели на другото, да одморам малце,  демек затоа се потприв... кога после пола сат ја прибирам колата в гаража и гледам капачките на вентилите ( смалјина од ибеј) ми ги нема  >:( >:( >:( А ич на крај памет не ми текна зошто се потпирал тој мајмунот мал на тркалото.... кој ќе ги чека сега пак месец и пол да стигнат нови  :-\
« Последно менување: 12 Септември 2017, 21:47:06 pm n1kola »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15460 на: 12 Септември 2017, 22:01:55 pm »

Зборот ми беше тоа што го претовариле в база ама ич не е крив шоферот. Или друго е работата што се одлева бетон?
Патем Никола, има капачиња (вентилкапи, меме )што се стегаат ао штраф од страна....

Отсутен velestrumf

• Легенда
Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15461 на: 12 Септември 2017, 22:03:13 pm »
Во тој случај го местиш ретровизорот на "вторатa" позиција и нека бленда до сабајле  :D  Автопатот не е на татко му на некој или на татко ми, па да мора да му се тргнам одма во истиот момент на некој што наидол од позади со 200... ќе намали малце додека се тргнам и ако му се брза после тоа пак нека гази.

p.s Денес се изнервирав самиот себе, видов едни две мали деца како се потпираат на тркалото од колата и го слушнав едното како му вели на другото, да одморам малце,  демек затоа се потприв... кога после пола сат ја прибирам колата в гаража и гледам капачките на вентилите ( смалјина од ибеј) ми ги нема  >:( >:( >:( А ич на крај памет не ми текна зошто се потпирал тој мајмунот мал на тркалото.... кој ќе ги чека сега пак месец и пол да стигнат нови  :-\

Јас имав метални од OZ и со Мицубиши лого нарачани од ибеј, ама никогаш не ги турив, баш пошто нејќев да ми ги ќарат инстантно.

Присутен Busav

• Сениор
« Одговори #15462 на: 12 Септември 2017, 23:03:15 pm »

Зборот ми беше тоа што го претовариле в база ама ич не е крив шоферот. Или друго е работата што се одлева бетон?
Патем Никола, има капачиња (вентилкапи, меме )што се стегаат ао штраф од страна....
Празен беше вртеше со вода, капеше вода и бетон на сите страни. Ке се пријавам за џандар 6 месеци само да работам и сам ке си дадам отказ, за тие 6 месеци буџетот ке го напунам за 4 години однапред да има пари за пензии и плати во мвр :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #15463 на: 13 Септември 2017, 00:24:08 am »
Јас имав метални од OZ и со Мицубиши лого нарачани од ибеј, ама никогаш не ги турив, баш пошто нејќев да ми ги ќарат инстантно.

И јас имав такви метални. Другар близок што работи вулканизер ми рече вади ги додека не зар'ѓале и додека не се залепиле да не треба да сечам вентили после. Вели металните многу се залепувале и морало нови вентили.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15464 на: 13 Септември 2017, 00:52:58 am »
Гоива му даваат дупнат камион, ти им јавуваш дека капе вода, и они ти велат фала.... мене така ми изгледа... и на крај го јаде шоферот место тој што му дал дупнат камион... а барабанот ( или како и да се вика тоа чудото ) одкако ќе се наполни со цименто мора постојано да врти макс до 2 саати, ако не се искористи го фрлаат и го шерат делот што врти. Така барем ми кажаа кога ми бетонираа ѕид, али беа коректни пошто бетонот што остана во барабанот го вратија в база а не на улици...